Dermatovenerologija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4005 | Broj poruka: 14424

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38

crvenilo i svrbež na penisu

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mirke

22.04.2013. 19:10

imam jedno pitanje i bio bih zahvalan ako bi mi odgovorili...zadnjih par mjeseci pojavile su mi se bijele fleke u dnu i pri vrhu penisa ...u pocetku me to nije zabrinjavalo posto ni ta boja nije toliko cudna kao boja koze samo svjetlija od one sto je bila nesto slicno kao da se koza obnavlja dok nisam primijetio na samom glavicu da se pojavljuje ista razlika u nijansama koze citao sam neke slicne probleme ali kod mene nema nikakvih izraslina nikakve druge promjene osim te ...svremena na vrijeme se bavim sportom teretana trcanje nije sad cesto par mjeseci u godini bolesti nikakve nisam nikad bolovao a ni probleme slicne ovim nikad nisam imao do sada zato sam sad i dosta zabrinut zbog toga .....volio bih da mi kazete o cemu se radi? jer me zanima kolika je ozbiljnost toga problema ? mozete da pitate ako vas jos nesto zanima ali u sutini to je to nemam nikakvih drugih problema sve promjene sam vam naveo

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

22.04.2013. 21:30

Za davorinpop: Vjerojatno stafilikok nije uzrok Vaših tegoba, jer Vam antibiotska mast nije pomogla. Uostalom, on nije čest uzrok takvih tegoba. Više od toga Vam ne mogu reći preko računala.

22.04.2013. 21:30

Ako je riječ o potpunom gubitku pigmenta, trebalo bi na dermatološkom pregledu isključiti vitiligo. Ako nije riječ o tome, onda je vjerojatno riječ o nekom prolaznom problemu.

mirke

23.04.2013. 09:35

kako da znam jeli rijec o tom potpunom gubljenju pigmenta ? meni su te vleke u dnu i pri vrhu ali boja tih fleka je kao boja koze na nozi onaj dio koi nije gledao sunca a bila je prije malo tamnija i sad je izmedju te dvije fleke kazem ti kao da se koza regenerise ono tipa stara odlazi nova dolazi ...ne kazem da je to samnom slucaj nit znam da se to desava kod nas muskaraca nikad cuo za svoih 25 godina ali samo pokusavam da ti objasnim sto slikovitije kako to izgleda happy ...i da kako se to lijeci ? jer moram ici doktoru il mogu nesto da uzmem i sam mazem ili sta vec ti kazes da radim ?

23.04.2013. 13:20

Za Vas bi najbolje bilo da odete kod liječnika, jer se iz Vašeg (konfuznog) opisa ne može ništa više zaključiti.

vasicd

23.04.2013. 13:20

Postovani dr,
Imam par pitanja.

Kod mog partnera, primetila sam crvenilo penisa i nekoliko sitnijih crvenih tackica na penisu, bez neugodnih mirisa. Sta moze biti uzrok tome? Da li moze biti infekcija?

Takodje sam primetila malu izraslinicu, ljigavija na dodir, da li je to bradavica, jer sam ih ja imala pre 3.5 meseca i izlecila. Sta to moze biti?
Moguce da je posledica njihovog nastanka bila moja trudnoca, jer ih on nije imao.

Ja sam tokom trudnoce koristila medazol vaginalete, jer sam imala pojacan iscjedak, a moguce je da su bile u pitanju i gljivice, mada mi to doktorica nije rekla, nego je samo propisala vaginalete. Takodje sam ih koristila i posle poroda, i iscjedak se dosta smanjio.

Sada cu videti kakvo ce biti stanje, kad mi prodje menzis, da li ce biti iscjedka, jer ga nisam mogla videti pre ove menstruacije, posto sam pocela koristiti pilule, pa sam sve vreme imala smedjkasti iscjedak i blago krvarenje.

Unapred se zahvaljujem na strpljenju citanja mog posta, i odgovora koji ce uslediti uz objasnjenja, hvala jos jednom.

23.04.2013. 14:35

Glede crvenila mogući uzrok je infekcija (npr. Candidom), ali i npr. kontaktni dermatitis. Liječenje je različito, te ne bih preporučio da se bez pregleda liječnika u to upušta.
"Izraslinica" bi mogao biti kondilom koji uzrokuje HPV. Što se tiće iscjedaka, vjerojatno se radi o nekoj infekciji, te Vam preporučam da sa javite ginekologu ili da pitanje postavite na forumu ginekologija.

beastp

26.04.2013. 13:05

nedavno sam imao nezasticen sex sa curom, par dana nakon na rubu glavica mi se pojavio crveni kruzic a na njemu ko da su sitni pristici jako je malo pa se slabo vidi...mazem s canesten kremom ali ne prolazi..

26.04.2013. 14:35

Ako ne prolazi na Canesten, ne radi se o gljivičnoj infekciji. Možda je riječ o iritaciji, ali ako promjene ne prođu spontano, javite liječniku.

beastp

28.04.2013. 14:55

Postoji neka druga krema za iritacije ili tako nesto?

28.04.2013. 16:50

Ako je blaža iritacija proći će sama od sebe ili na neku "običnu" kremu. Ako nije, morat ćete kod liječnika da se utvrdi o čemu je točno riječ.

beastp

28.04.2013. 22:25

obicnih??

29.04.2013. 12:20

Da, neutralne (npr. Bepanthen krema).

splico7

30.04.2013. 00:30

pozdrav,

Imam nekakvi plik neznam kako bih to nazvao jer ne liči ni na prišt ni na bradavicu, nije veliko ni vidljivo dobro dok je uredu mada se osjeti na dodir, ispod glavića blizu žile koa je vidljiva kad se povuce kožica, već par mjeseci mi ne prolazi, boli me uglavnom nakon seksualnog odnosa kada poraste i postane vidljiv bjelkast, onda prodje i smanji se dok ponovo nemam seksualni odnos i tako u krug, probao sam ćak mjesec dana bez odnosa ali opet isto nakon 2,3 odnosa se desilo da me pocelo bolit tokom odnosa

MarkoK321

30.04.2013. 08:35

pozdrav svima
ovako, svaki put nakon spolnog odnosa s istom partnericom, 2 dana poslije toga meni se pojavljuje crvenilo i nadražljivost glavića pa čak i dijela kožice ispod, crvene točkice, to inače prođe nakon 3-5 dana samo od sebe, ali nakon opetovanog odnosa to se ponovi.
Ovaj put osim nadraženosti(nešto između lagane boli i peckanjea, i lagana svrbež na samom izlazu kanala spolovila) događa se i to da kao da se guli koža onako bijelo se trusi. Osim toga partenirica je dobila upalu bolnu, ne znam je li to ima veze s ovim... pije uvin čaj urosal i onaj canesten koristi, inače nije tako strašno, i njoj se inače pojavi samo lagana svrbež i možda osjetljivost spolovila na dodir...
Što bi to moglo biti i kako riješiti?

30.04.2013. 09:05

Vi očito imate iritaciju nakon odnosa. Bjelkasto ljuskanje je od suhoće sluznice i često ide uz iritaciju. S obzirom na tegobe partnerice možda ovaj puta imate i Candidu. Za iritaciju i suhoću koristite masnije neutralne kreme, a ako se radi još i o Candidi, trebalo bi koristiti i neki lokalni antimikotik (Canesten, Rojazol itd).

MarkoK321

30.04.2013. 20:20

ona je imala jake bolove sad par dana, pila je uvin h čaj i urosal lady, i canesten , jel si mogu ja mazat s tom canesten kremom?

Kako ubuduće spriječiti da dođe do nadraženosti
i kad možemo bez straha od candide ponovo općiti
jesam li ja sad zaražen ili je to samo do nje?
ja inače nemam nikakvih poteškoća sa spolovilom a ona rjeđe, ali nakon odnosa oboje budemo u problemima, ona malo ozibljinijim
možda si nismo suđeni

01.05.2013. 09:55

Vi možete mazati Canesten. On će pomoći samo ako kod Vas postoji i infekcija Candidom. Ako imate Candidu, onda se morate liječiti i Vi partnerica i tek nakon što se simptomi smire možete ponovo stupiti u spolne odnose. Bilo bi najbolje da Vi odete kod dermatologa, a ona kod ginekologa da se to utvrdi (to Vam nitko ne može potvrditi preko računala). Iritacija će se vjerojatno ponavljati nakon spolnog odnosa, a ako se javi mažite neutralne kreme.

MarkoK321

02.05.2013. 11:15

Mazao sam si s canesten kremom 2-3 puta, iako ne znam ni sam zašto opće nije bilo ništa strašno, i sad mi je još gore, od kreme se stisla kožica nekako ko surlica i smežurala i sad imam strije kad nategnem preko glavića i raspukla se i sad je tek bolno i peče....

kome da se ona uputi ako je daleko od svog doktora, trenutno ovdje stanuje zbog posla, a nema ni dopunsko, kolko će to sve koštat

02.05.2013. 13:20

Nažalost, Vi i Vaša djevojka snosite posljedice samoliječenja i odgađanja odlaska kod liječnika. Vi morate kod dermatologa, a ona kod ginekologa. Za "nemedicinske" čimbenike (tko ima dopunsko osiguranje, tko gdje radi, gdje se nalazi liječnik, cijena pregleda) ne mogu Vam pomoći.