Dermatovenerologija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4005 | Broj poruka: 14424

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38

crvenilo i svrbež na penisu

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Horvaa

03.05.2013. 00:10

lijep pozdrav, imam problem s crvenilom na penisu, prije mjesec dana imao sam odnos sa djevojkom i nakon toga se pojavilo crvenilo i taj daj me svrbilo(nakon toga više nije). Otisao sam kod doktorice i dala mi je Plymicol kremu i s njom sam mazao i prošlo je, ali se nakon par dana opet pojavilo. Sad sam kupio Canesten kremu i mažem s njom i prođe mi to crvenilo, ali ako slucajno taj dan ne namažem opet se vrati...

Horvaa

03.05.2013. 00:10

zaboravio sam dodati da je i djevojku pocelo par dana nakon odnosa svrbiti i imala je onaj sirasti iscjedak, ali joj je s Canestenom normalno prošlo

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

03.05.2013. 09:35

S obzirom na opis tegoba kod Vas i djevojke, vjerojatno se radilo o infekciji Candidom. Međutim, ona bi trebala proći nakon desetak dana mazanja Plimycolom ili Canestenom (što je isti lijek). Stalno vraćanje govori protiv Candide. Moguće da Vam Canesten pomaže samo kao neutralna krema (tada bi se radilo o iritativnom dermatitisu.

Nenadss

05.05.2013. 03:05

Meni se nakon spolnog odnosa javilo peckanje u području glavića (nekoliko minuta nakon odnosa) a ujutro je jako peklo i svrbilo i malo pocrvenilo. Nakon par dana crvenilo je nestalo ali se javio bijeli sirkasti gnoj. Peckanje je trajalo nekih tjedan dana a ovaj bijeli gnoj još se uvjek pojavi svaka 3-4 dana, pa me zanima što je to i kako se to uklanja bez liječnika ako je moguće. Hvala

05.05.2013. 15:15

Peckanje i crvenilo nakon odnosa govori o da bi se moglo raditi o iritaciji, ali bjelkaste naslag mogu značiti i infekciju Candidom. Prvo će proći samo od sebe, a za drugo je potrebno mazati antimikotske kreme (npr. Canesten ili Plimycol).

aabar

06.05.2013. 21:50

Poštovani,
već duže vrijeme imam svrbež glavića penisa i zategnuće glansa koje mi pričinjava problem pri mokrenju,nažeući glans preko glavića koža puca i peče a suženje je kao da je prsten postavljen.Provao sam mazati kremom Bepanthen ali sa polovičnim uspjehom.Došlo je do poboljšanja ali nakon tuširaja i pranja sa šamponom i kupkom došlo je opet do zatezanja.Molim savjet što mi je činiti,šezdestogodišnjak sam.
Hvala

07.05.2013. 10:55

Promjene su vjerojatno posljedice suhoće i smanjenja elastičnosti kože i sluznica. Bepanthen nastavite mazati, a za svaki slučaj potražite i mišljenje urologa.

acabg

08.05.2013. 09:20

imao sam pre 2 dana odnos sa devojkom i pojavilo mi se crvenilo na glavicu i neprijatnog je mirisa.Treba mi vase misljenje i savet kako se izleciti!

08.05.2013. 11:45

Moglo bi se raditi o iritativnom dermatitisu, ali i infekciji Candidom. Prvo će proći samo od sebe ili uz neutralne kreme, a za drugo Canesten krema 2x dnevno kroz desetak dana.

blubelix86

13.05.2013. 21:35

imao sam spolni odnos sa djevojkom koji je bio ajmo rec uzarenog tipa i dosta buran, sljedeci dan mi se pojavilo crvenilo na glavicu i kozici te je sve bilo dosta suho, tu i tamo malo pecne i zasvrbi ali nista tako strasno,gotovo da ne osjetim nista, isto tako mi se pojavila i neka bjela masa(sitne grudice, kao kad iskopate iz nosa pa napravite sitnu kuglicu , znam da je usporedba cudna ali nista drugo mi trenutno nije palo na pamet) po glavicu koja izgleda kao da mi se koza ljusti i neugodnog je mirisa?????

struka

13.05.2013. 21:35

Postovani,prije 3 noci i preksinoc sam imao seksualni odnos sa istom djevojkom nakon 2 mjeseca(to prije 2 mjeseca nije bilo sa tom djevojkom) ...nakon prve noci nista ,sve je bilo normalno,a nakon druge noci desio se problem,tj od preksinoc...Oba puta je bilo bez zastite ,drugi sex je trajao dugo,oko sat i 15..nakon sat me je poceo boljeti glavic po malo..a sjutradan sam vidio crvenilo na donjem desnom dijelu glavica koje na dodir boli,a odmah ispod na kozi je isto crvenilo velicine nokta otprilike i uvijek je tu kao malo vlazno ,al tu vec na dodir ne boli,nit' ista...Mozete li mi reci u cemu je problem?ovo mi se prvi put desava ,dakle ne zelim ista da prepustim ,vec sam se na vrijeme javio...Da li je to prolazna stvar ili treba da se javim ljekaru?Neprijatno se osjecam,jer nemam ranijih iskustava sa ovom pojavom...Hvala unaprijed

14.05.2013. 09:15

Za bleubelix86: vjerojatno je kod Vas riječ samo o iritaciji i posljedičnoj suhoći sluznice i kože. Ipak, zbog bjelkastih naslaga ne može se isključiti niti dodatna Candida infekcija. Prvo će se smiriti samo od sebe za nekoliko dana, a za drugo bi trebao lokalni antimikotik (npr. Plimycol ili Rojazol u obliku kreme).

14.05.2013. 09:15

Za struka: moglo bi se raditi samo o iritaciji. Ona bi trebala proći sama od sebe za nekoliko dana. Ako ne, javite se liječniku.

cunga

14.05.2013. 21:25

Poštovani,
imao sam spolni odnos prije desetak dana i par dana nakon javile su mi se crvene tockice no kozi penisa i sitne na glaviću, koža je dosta suha i peče prilikom natezanja. prvih par dana me dosta svrbio glavić ali više ne. Dali se i meni radi o iritaciji ili je nešto drugo u pitanju i dali je Bepanthen krema dovoljna za mazanje?
Hvala

15.05.2013. 11:15

Mislim da je riječ samo o iritaciji i da će neutralna krema (tipa Bepanthen) biti dovoljna. Doduše, vjerojatno će se promjene ponavljati.

IvanRe

16.05.2013. 13:00

Pozdrav, imam problem koji se sastoji od pojavljivanja blagog crvenila i pokojeg prista iznad penisa, tocnije na pubesu ispod dlaka, znaci crvenilo prestaje tamo gdje nema dlaka, recimo na trbuhu nemam ni svrbeza ni crvenila. Neznam dali mi je to doslo od depiliranja jer imam osjetljivu kozu. Dermatolog mi je preporucio da koristim klindamicin prije i nakon brijanja ali mi nije bas pomoglo, prestao sam se brijati ali je iritacija ostala. Preporucio mi je i eryaknen kremu par puta tjedno ali to je dosta agresivna krema za to podrucje pa nisam bas dugo koristio. Neko sam vrijeme stavljao antibiotsku mast u slobodnoj prodaji i to mi je pomoglo iako se na kraju vratilo crvenilo i svrbez. Svrbi jace kada je fizicka aktivnost u pitanju.

16.05.2013. 13:35

Kod Vas je riječ o iritaciji i folikulitusu (upali dlačnog folikula) nastalog najvjerojatnije kao posljedica depilacije. Kada prestanete s depilacijom, promjene će nestatiti ili će se jačina promjena i učestalost pojavljivanja znatno smanjiti.

IvanRe

16.05.2013. 14:00

Hvala na odgovoru.
Dali se moze to u potpunosti iskorjeniti obzirom da to traje malo duze vec.

16.05.2013. 20:30

Možda.

antonio211

16.05.2013. 20:30

Poštovani,

prije godinu dana nakon uzimanja antibiotika zbog upaljenog epididimisa, na glansu penisa pojavilo mi se crvenilo uz osjecaj svraba i pojave bijelog sekreta, te crvenilo na prepuciju što me navelo na zaključak da je riječ o Candidi. Primjenjivao sam terapiju Canestenom u periodu dok bi stanje bilo akutno nakon čega bi uslijedilo poboljšanje koje bi trajalo 2-3 tjedna, buduci da su to bili ljetni mjeseci informirajući se uvidio sam da je Candida aktivnija u periodu ljetnih mjeseci. Zadnjih 5 mjeseci nisam imao nikakvih problema te sam mislio da sam zbog unosenja acidofilnih bakterija (iz jogurta, bioaktiva i sl, znaci nikakve tablete i probiotici) riješio problem, ali se prije tjedan dana problem ponovno pojavio te nakon kratkotrajne terapije Canestenom simptomi su nestali. Moja pitanja glase: je li potrebno uzimati kakvu oralnu terapiju uz Canesten kao neko trajnije rješenje? Spolno sam aktivan pa me zanima je li se Candida moze prenijeti u fazi kada nema nikakvih simptoma? Je li moguće postati rezistentan na Canesten i ako je moguće koja je alternativa? Kolika je šansa da nekome prenesem Candidu uslijed oralnog seksa/spolnog odnosa u akutnoj fazi?

Unaprijed hvala na odgovoru,
Srdačan pozdrav!