Dermatovenerologija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4005 | Broj poruka: 14424

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38

crvenilo i svrbež na penisu

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sklar

04.06.2013. 00:20

Poštovani doktore,

hvala na odgovoru još jednom. Ne znam jesam li naveo da je glans kada se osuši (bez kreme) naboran i kao da ima neke ljuske po sebi, koje se ne ljušte. Prije je bio gladak i ravan. Trebam li onda sada smanjiti ili prestati s Canestenom i kako zaliječiti tu iritaciju (Bepanthen?). Ne znam jesam li napomenuo da mi se zadnjih dana pojavio i nekakav svrab po tijelu, mjestimični, vrat, tjeme, leđa, noge i traje relativno kratko pa prestane na neko vrijeme i onda opet par minuta.. pretpostavljam da sam sad već paranoičan....ali svejedno...

Hvala unaprijed....

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

04.06.2013. 13:00

Mislim da trebate prestati s Canestenom. Za iritaciju mažite neutralne kreme i ne iritirajte spolovilo (masturbacijom, pranjem s sapunima i gelovima itd). Svrbež po tijelu je vjerojatno psihogenog uzroka.

tfv07

05.06.2013. 00:00

poštovani,
Dva dana nakon seksualnog odnosa su mi se pojavile crvene tockiče na glaviću i bio je suh,ne svrbi i ne peče.Počeo sam mazati dva puta dnevno Bepanthenom i nakon dva dana mi se čini da se povlači.Djevojka sa kojom sam imao odnos je osjetila peckanja i bol dva dana nakon odnosa,ginekologinja joj je propisala vaginalete i nije pitala za partnera niti savjetovala obostrano lječenje.
Dal da nastavim sa bepanthenom ili bi ipak bilo bolje canesten krema?
Znima me dali je dovoljno ljecenje kremama ili ipak moram kod dermatologa.
Hvala.

05.06.2013. 12:00

Mislim da ne trebate kod dermatologa, te da je dovoljna Bepanthen krema. Ako se kod Vaše djevojke dokaže Candida, onda bi došao u obzir Canesten.

ovisnik12

05.06.2013. 14:35

imam jedno pitanje znaci prije 4 dana sam imao spolni odnos s curom koju sam taj dan upoznao i na glavicu mi se pojavilo crvenilo i male tockice ne svrbi ni ne pece.. zanima me sta da napravim u vezi toga i da li moram ici doktoru ili mogu kupiti kremu bez recepta hvala

05.06.2013. 21:55

Ako se promjene ne prođu za nekoliko dana, javite se liječniku.

ovisnik12

06.06.2013. 00:00

znaci za sada nista?

06.06.2013. 10:55

Da, postupite kao što sam napisao.

ave_cezar

12.06.2013. 01:40

Naime situacija je ovakva..prije dvije godine sam osjetio peckanje pri mokrenju i nakon sto sam se obratio osobnom ljecniku te otisao na test urina otkrivena je eserihija coli, doktorica rekla da je od prljavih ruku..nakon pijenja antibiotika stanje se smirilo, ali nakon nekog vremena su se simptomi poceli vracati i to na odredene periode, jedan odredeni period od par mjeseci bih osjetio simptome i par mjeseci ne bih..radio sam vise puta analize urina i sperme i niikad nista nije nadeno, al ja sam i dalje imao simptome bez ikakvih vidljivih znakova i promjena na spolovilu. Cak sam od osobne doktorice dobio neku kremu ni to nije dalo rezultata..Uz to povremeno peckanje, grebanje pri mokrenju znam i osjetiti osjecaj probadanja u mokracnoj cijevi tipa kao da neko bocka iglom. Zadnji par dana sam imao i svrbez kozice, vise ni to nemam. Situacija mi nikako nije jasna, nikad nista nije nadeno a simptomi se tren javljaju, tren ne. Molim za pomoc.

12.06.2013. 10:15

Vi imate simptome uretitisa. Što je u podlozi, preko računala nije moguće reći (ne treba se nužno raditi o infektivnom uzročniku). Bilo bi dobro da obavite pregled urologa i urološku obradu.

lucijan12

16.06.2013. 13:10

Poštovani doktore
Dan poslje spolonog odnosa sa djevojkom pojavilo mi se crvenilo na glavicu penisa, koje neprestano pecka i iritira .Ona je pila antibiotike, moze li to imati kakve veze s tom pojavom ? Mozete li mi reci koju mast da koristim da uklonim tu nelagodnu pojavu ?

16.06.2013. 15:10

Sami antibiotici nemaju veze s tom pojavom, ali možda ima razlog zbog kojeg je ona uzimala te antibiotike. Inače, možda bi se moglo raditi o iritaciji, ali i o blažoj infekciji Candidom. O uzroku ovisi i terapija.

Nardev

17.06.2013. 00:40

Doktore i need help!

Od prije 4 god vucem candidu, prvi put sam dobio terpaiju (diflucan+ gencijana, pa lotriderm ),
i lroslo je, no vraca se svako malo, dok nije doslo do trenitnog stanja ( cijeli lijevi testis,
dio desnog, te vece crvene tockice po penisu, i da, anus je upaljen,cijeli ), ponovo sam probo
sa gencijanom violet, hipermangat, te sam kremu za bakterije i lasitin(za gljivicd) kombiniro
po savjetu doktorice. Nije uspjelo, jos je sve crveno, cak se i siri, trenutno mazem canestenom (koji
nije pomogao prvi put,jedem velike kolici e cesnjaka,iz acio sam slatko i kruh, pravim kefir...crni kim itd..

Sad sam u dilemi dali opet diflucan ili onaj citrofit da uzmem, kod dermatologa mogu tek 3.7 jer sibensko-kninska
ima jednog jedinog dermatologa,svasta.
Oprostite na dugom postu, ali psihicki pucam+da stvar bude "bolja", muku mucim
Sa psorijazom vec 5 god. :/ Hvala unaprijed.

17.06.2013. 13:30

Kod Vas se najvjerojatnije ne radi o Candidi, već o manifestaciji psorijaze na spolovilu, oko njega i na anusu. Ako je tako, onda ste krivo liječeni. Candida se liječi nekoliko tjedana, a ne 4 godine.

Nardev

17.06.2013. 14:10

Ne,ja sam gljivice izlijecio, no sad se ponovno vratilo i kido sam kod se nije
rasirilo na sve strane. A ja cu se pomoliti bogu da nije psorijaza na spolovilu
jer ajme meni majko ako je to to...

Jel moze savjet/odgovor na gornji post, u slucaju da je candida.
Hvala doktore na brzom odg. Pozdrav.

Nardev

17.06.2013. 14:20

S druge strane psorijaza kad mi izbaci eventualno tocka na nozi pa na ruci, oko testisa imam
6-7 tockica a i ima problema odnedavno sa plinovima, zelja za slatkim,slabost itd, sutra je
Tjedan dana da sam poceo sa tom terpaijom( post gore ).

mario_cro

17.06.2013. 15:25

Poštovani,

Pojavio mi se nekakav osip, točnije crvene točkice na glaviću i na kožici. Nemam nikakav iscjedak niti me svrbi, samo ružno izgleda.
Prijatelj mi je preporučio triderm i belobazu, da li je to točno.
Šaljem link fotografije
http://s8.postimg.org/to2ogqrl1/1024.jpg

Hvala !

Nardev

17.06.2013. 16:15

Doduse, jedno vrijeme jesam mazo elocomom. Prije 6 mj belobazom beloderma
I bilo je malo bolje ( al nemoj mi rec da je psorijaza ) tj, dali se gljivice mogu lijeciti
Belobazom beloderma?

Leki

17.06.2013. 16:15

Postovani,
Imam jedan malo problem ali dosadan. Izmedzu glave i koze na penisu,pojavilo mi se neko crvenilo ali odavno mi i kad mazem neki mas ono je crveno na to mesto, kad nemazem nekoliko dana ono mi kao majasilj na ruku ispucano dole. Hteo sam da vas pitam sto bi moglo da bude jel opasno i sto dalje...?

Hvala vam unapred...

17.06.2013. 22:05

Za Nardev: i dalje mislim da najvjerojatnije imate tzv. inverznu psorijazu (na mjestima koje ste naveli). "Gljivice" se ne liječe Belodermom u Belobazi, nego bi se pogoršale od te terapije. Za psorijazu ne spolovilu ta bi terapija pomogla. Ali psorijaza se vraća. Najbolje bi bilo da više ničim ne mažete do pregleda dermatologa, a tamo će se vidjeti o čemu je točno riječ, jer o tome ovisi i terapija.