Autor
|
Poruka
|
nrzg
|
25.06.2013. 12:10
Poštovani,
prije tjedan i pol pojavila mi se manja crvena mrlja na vanjskom dijelu penisa (gornji dio koji prekriva glavić) oko 2 cm duljine i 1 cm širine i prilično sam siguran da je nastala zbog iritacije jer nisam imao seksualni odnos. Nakon dva-tri dana to se skorilo i otpalo (dakle kao ranica) i mislio sam da je sad to to i da je sve ok.
Međutim, dan poslije mi se opet pojavilo isto (iako ne tako crveno već malo blaže). Ne boli me niti svrbi, iako tu i tamo pecka, ali jako sitno.
Zanima me da li se radi o nečem ozbiljnom, trebam li ići na pregled i trebam li koristiti nekog kremu kako bi to nestalo?
Ispričavam se ako sam postavio isto pitanje, ali nisam uspio pregledati sve odgovore.
Unaprijed hvala na odgovoru.
|
Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.
|
26.06.2013. 01:10
Mislim da se ne radi o nečem ozbiljnijem. Ne morate ići kod liječnika. Vjerojatno se radi o iritaciji. Promjene mažite nekom neutralnom kremom.
|
darko1234
|
26.06.2013. 01:10
pozdrav....molio bih da mi pomognete...imam crvenilo svrbež i neka bijela tvar ,,,,nisam se javio liječniku , uzeo sam kanesten za vaginalnu upotrebu ..jesam li ispravno postupio ili da se ipak javim liječniku...
|
|
26.06.2013. 10:40
Kada ste već započeli s Canestenom, provedite terapiju 2x dnevno kroz 10 dana. Ako ne bude pomaka, javite se liječniku.
|
plavi5
|
26.06.2013. 11:20
Možete li, molim vas, reći što se koristi protiv blage iritacije? Hvala.
|
|
26.06.2013. 12:20
Neutralne kreme (npr. Cicaplast Baume B5).
|
Aleksandra_93
|
26.06.2013. 13:40
Poštovani,
prije koji dan dečko mi je rekao da mu se na glaviću penisa pojavilo
nekakvo crvenilo nalik osipu i da ga muči neki škakljući svrbež.
Ja trenutno imam (po ko zna koji put) infekciju kandidom, te mažem
kanesten kremu koja mi uvijek izliječi infekciju, te sam stoga
pomislila da je to i kod njega problem i preporučila mu kanesten.
On je mazao kanesten i rekao da mu se ti simptomi polagano povlače.
Jesam li bila u pravu i šta nam je dalje činiti?
Trebamo li liječniku?
Hvala unaprijed i srdačan pozdrav.
|
|
26.06.2013. 15:15
Kada je već započeo terapiju, neka maže Canesten 2x dnevno kroz 2 tjedna. Ako ne bude pomaka, neka se javi liječniku.
|
ave_cezar
|
27.06.2013. 10:35
Zanima me da li postoji neki moderniji i bezbolniji način uzimanja brisa mokraćne cijevi, čuo sam da se to može napraviti ultrazvukom, da li je to istina?
|
|
27.06.2013. 11:15
Nisam čuo za to, ali to i nije pitanje za dermatologa.
|
mtoki
|
27.06.2013. 18:45
Pojavilo mi se crvenilo prije otprilike 1 i pol god. Pokušao plimycolom i canestenom nije pomoglo, bepathenom nije pomoglo, dao bris, ejakulant i urin za test na chlamydia trachomatis, ureaplasma i mycoplasma, bakteriološko aerobno i svi nalazi u redu. Glans na području crvenila je "ljeplji". Prije pojave crvenila nisam imao spolne odnose više od godinu dana, ali za vrijeme svih odnosa koristim zaštitu. Zanima me što vi mislite o čemu bi se radilo. Evo i slike. Hvala unaprijed.
http://postimg.org/image/wrcrg2u1j/
|
|
27.06.2013. 19:15
Na fotografiji je potpuno normalno spolovilo.
|
mtoki
|
27.06.2013. 22:15
Od čega mislite da je glans ljepljiv? Zna biti puno jače crveno kao da je upaljeno.
|
|
28.06.2013. 09:55
Sve je to normalno.
|
Bradonja
|
28.06.2013. 18:20
Imam crvenilo na glaviću penisa i ispod njega koje izazviva veliki svrabež.
Volio bih saznati kako to liječiti ili trebam li ići doktoru?!
|
stu_iva
|
28.06.2013. 21:35
Pozdrav,
ne znam da li sam na pravom mjestu, ali nadam se da mi možete dati mišljenje.
Za vikend sam imala odnose sa svojim partnerom koji su bili učestaliji i malo žešći nego inače. Već mu je 3 dana natekla (napuhnuta) kožica oko glavića. Nema nikakve bolove, ni ranice, ni svrbež. Što bi moglo biti uzrok?
Treba li se nekako 'liječiti'?
Hvala unaprijed na odgovoru.
|
|
29.06.2013. 11:10
Za Bradonja: o čemu je riječ ne mogu Vam reći preko računala (ne vjerujem da je riječ o nečem ozbiljnijem). Ako potraje, javite se liječniku.
|
|
29.06.2013. 11:10
Za stu-iva: uzrok je najvjerojatnije ponavljana trauma i iritacija tijekom "učestalijih i žešćih" spolnih odnosa. To ne treba liječiti, ali dok se situacija ne smiri, potrebno je izbjegavati spolne odnose.
|
mile1980
|
29.06.2013. 11:15
pozdrav,
nakon spolnog odnosa ili masturbacije pojavi mi se zadnjih 2 mjeseca crvenilo
da li mazati canestenom ili bapanthenom?
ovako to izgleda
http://postimg.org/image/amjj1at01/
|
|
29.06.2013. 12:00
S obzirom da se promjene javljaju nakon spolnog odnosa ili masturbacije, vjerojatno se radi o iritaciji. Mislim da bi promjene bilo prikladnije mazati Bepanthenom (iako se na temelju same fotografije ne može sa sigurnošću reći jer riječ o kontaktnom iritatitvnom dermatitisu ili gljivičnoj infekciji).
|