Dermatovenerologija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4005 | Broj poruka: 14424

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38

crvenilo i svrbež na penisu

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nrzg

25.06.2013. 12:10

Poštovani,

prije tjedan i pol pojavila mi se manja crvena mrlja na vanjskom dijelu penisa (gornji dio koji prekriva glavić) oko 2 cm duljine i 1 cm širine i prilično sam siguran da je nastala zbog iritacije jer nisam imao seksualni odnos. Nakon dva-tri dana to se skorilo i otpalo (dakle kao ranica) i mislio sam da je sad to to i da je sve ok.
Međutim, dan poslije mi se opet pojavilo isto (iako ne tako crveno već malo blaže). Ne boli me niti svrbi, iako tu i tamo pecka, ali jako sitno.

Zanima me da li se radi o nečem ozbiljnom, trebam li ići na pregled i trebam li koristiti nekog kremu kako bi to nestalo?

Ispričavam se ako sam postavio isto pitanje, ali nisam uspio pregledati sve odgovore.

Unaprijed hvala na odgovoru.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

26.06.2013. 01:10

Mislim da se ne radi o nečem ozbiljnijem. Ne morate ići kod liječnika. Vjerojatno se radi o iritaciji. Promjene mažite nekom neutralnom kremom.

darko1234

26.06.2013. 01:10

pozdrav....molio bih da mi pomognete...imam crvenilo svrbež i neka bijela tvar ,,,,nisam se javio liječniku , uzeo sam kanesten za vaginalnu upotrebu ..jesam li ispravno postupio ili da se ipak javim liječniku...

26.06.2013. 10:40

Kada ste već započeli s Canestenom, provedite terapiju 2x dnevno kroz 10 dana. Ako ne bude pomaka, javite se liječniku.

plavi5

26.06.2013. 11:20

Možete li, molim vas, reći što se koristi protiv blage iritacije? Hvala.

26.06.2013. 12:20

Neutralne kreme (npr. Cicaplast Baume B5).

Aleksandra_93

26.06.2013. 13:40

Poštovani,
prije koji dan dečko mi je rekao da mu se na glaviću penisa pojavilo
nekakvo crvenilo nalik osipu i da ga muči neki škakljući svrbež.
Ja trenutno imam (po ko zna koji put) infekciju kandidom, te mažem
kanesten kremu koja mi uvijek izliječi infekciju, te sam stoga
pomislila da je to i kod njega problem i preporučila mu kanesten.
On je mazao kanesten i rekao da mu se ti simptomi polagano povlače.
Jesam li bila u pravu i šta nam je dalje činiti?
Trebamo li liječniku?
Hvala unaprijed i srdačan pozdrav.

26.06.2013. 15:15

Kada je već započeo terapiju, neka maže Canesten 2x dnevno kroz 2 tjedna. Ako ne bude pomaka, neka se javi liječniku.

ave_cezar

27.06.2013. 10:35

Zanima me da li postoji neki moderniji i bezbolniji način uzimanja brisa mokraćne cijevi, čuo sam da se to može napraviti ultrazvukom, da li je to istina?

27.06.2013. 11:15

Nisam čuo za to, ali to i nije pitanje za dermatologa.

mtoki

27.06.2013. 18:45

Pojavilo mi se crvenilo prije otprilike 1 i pol god. Pokušao plimycolom i canestenom nije pomoglo, bepathenom nije pomoglo, dao bris, ejakulant i urin za test na chlamydia trachomatis, ureaplasma i mycoplasma, bakteriološko aerobno i svi nalazi u redu. Glans na području crvenila je "ljeplji". Prije pojave crvenila nisam imao spolne odnose više od godinu dana, ali za vrijeme svih odnosa koristim zaštitu. Zanima me što vi mislite o čemu bi se radilo. Evo i slike. Hvala unaprijed.

http://postimg.org/image/wrcrg2u1j/

27.06.2013. 19:15

Na fotografiji je potpuno normalno spolovilo.

mtoki

27.06.2013. 22:15

Od čega mislite da je glans ljepljiv? Zna biti puno jače crveno kao da je upaljeno.

28.06.2013. 09:55

Sve je to normalno.

Bradonja

28.06.2013. 18:20

Imam crvenilo na glaviću penisa i ispod njega koje izazviva veliki svrabež.
Volio bih saznati kako to liječiti ili trebam li ići doktoru?!

stu_iva

28.06.2013. 21:35

Pozdrav,
ne znam da li sam na pravom mjestu, ali nadam se da mi možete dati mišljenje.
Za vikend sam imala odnose sa svojim partnerom koji su bili učestaliji i malo žešći nego inače. Već mu je 3 dana natekla (napuhnuta) kožica oko glavića. Nema nikakve bolove, ni ranice, ni svrbež. Što bi moglo biti uzrok?
Treba li se nekako 'liječiti'?
Hvala unaprijed na odgovoru.

29.06.2013. 11:10

Za Bradonja: o čemu je riječ ne mogu Vam reći preko računala (ne vjerujem da je riječ o nečem ozbiljnijem). Ako potraje, javite se liječniku.

29.06.2013. 11:10

Za stu-iva: uzrok je najvjerojatnije ponavljana trauma i iritacija tijekom "učestalijih i žešćih" spolnih odnosa. To ne treba liječiti, ali dok se situacija ne smiri, potrebno je izbjegavati spolne odnose.

mile1980

29.06.2013. 11:15

pozdrav,

nakon spolnog odnosa ili masturbacije pojavi mi se zadnjih 2 mjeseca crvenilo
da li mazati canestenom ili bapanthenom?

ovako to izgleda
http://postimg.org/image/amjj1at01/

29.06.2013. 12:00

S obzirom da se promjene javljaju nakon spolnog odnosa ili masturbacije, vjerojatno se radi o iritaciji. Mislim da bi promjene bilo prikladnije mazati Bepanthenom (iako se na temelju same fotografije ne može sa sigurnošću reći jer riječ o kontaktnom iritatitvnom dermatitisu ili gljivičnoj infekciji).