Autor
|
Poruka
|
Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.
|
12.07.2013. 20:55
Nisam siguran o čemu se radi na temelju ove fotografije. Bilo bi najbolje da se javite liječniku.
|
silenty
|
12.07.2013. 22:40
Uredu. Hvala.
|
stream19
|
13.07.2013. 03:50
Pozdrav!
Imam jedan problem u zadnje vrijeme primjetio sam crvenilo na testisima i svrbež. U početku sam to ignorirao i mazao sasvim običnim kremama. No sada kada obavim nuždu osjećam peckanje.
Ja bih volio da mi ponudite nekakvu kremu kao rješenje, jer kod doktora ne bih volio ići.
Hvala!
|
|
13.07.2013. 20:00
Za ovakve probleme nema brzih rješenja. Preporučio bih pranje samo običnom vodom, bez sapuna i gelova. Kupite si neku kremu ili losion s ureom i mažite 2-3 puta dnevno Problem je vjerojatno u suhoći i osjetljivosti kože na testisima i to može potrajati.
|
ivaniivana
|
14.07.2013. 10:25
Pozdrav svima
Imam problem sa penisom..imam redovne odnose sa devojkom vec godinu dana i nikada mi se nije desilo nista slicno ovome,ni sa sadasnjom devojkom ni pre nje.
Mozete li mi pomoci nekako,da me makar uputite o cemu je rec..?
Evo slike http://postimg.org/image/lx7zig4xj/a6d8264e/
|
|
14.07.2013. 11:40
Mislim da je ovdje riječ o iritaciji i da su ovdje dovoljne samo neutralne kreme. Ipak, ako se promjene budu pojačavale, javite se liječniku.
|
Ivan77
|
15.07.2013. 14:30
Postovani,
Imam slican problem, naime, pojavilo mi se crvenilo (bez svrabeza) poslje odnosa sa dugogodisnjom djevojkom (ona nema nikakve simptome). Uradjene su analize i rezultat je bio: Escherichia coli u velikom broju, sve ostalo je bilo u redu. Doktorica mi je prepisala antibiotike, tablete i mast, sa tim da je tableta bilo 10 a na svakih 8 sati (znaci za tri dana, dal' je to malo?), a mast sam uzimao 7 dana, sve to sa one laboratorijske analize gdje su ispitali na koji ljek bakterija kako reaguje. Uglavnom, rekla je da ukoliko ne prodje da ce biti potrebno terapiju ponoviti za tri sedmice. Meni nije proslo, odnosno, to se povuklo, ali poslje uzimanja ljekova sve se opet vratilo. Molim Vas, dal' imate neki savijet, sta bih mogao jos da uradim.
|
|
15.07.2013. 23:40
Ako je crvenilo na glansu, onda E. coli najvjerojatnije nije uzrok, već usputni nalaz (niste napisali od kuda je izolirana). Općenito, 3 dana antibiotske terapije nije dovoljno, možda i nije potrebna. Mislim da se kod Vas ne radi o nečem ozbiljnijem, niti o infekciji (jer promjene ne bi nestajale i ponovo se vraćale). Vjerojatno je riječ o blažoj iritaciji koja će se povremeno javljati.
|
Ivan77
|
16.07.2013. 10:45
Bris je radjen sa prepucija. Negativan je bio na gljivice. Radjeno je jos krvna slika, sedimentacija, glukoza i urin. Sve to je u redu.
Nikad mi se nije desilo nista slicno, opcenito sam dobrog zdravlja, osim povremeno zubara i upale uha od prije nekoliko godina, nisam ni bio kod doktora jos od malih nogu.
|
|
16.07.2013. 12:05
S prepucija nalaz E. coli nema neku bitnu ulogu. Dakle, ono što sam napisao i dalje stoji.
|
luka111
|
22.07.2013. 00:15
ovako imam problem koji me muci vec mj dana....na vrhu glavica kod uretre kud izlazi mokraca
okolo toga imam nekakve tockice glans je ispod crven...uretra ko da mi izlazi prema van ..kao d..a.. mi se povecava izlaz kud ide mokraca
kao d je jedna strana veca od druge..jako se bojim da nije nesto ozbiljno..unaprijed hvala
|
|
22.07.2013. 22:50
Vaš opis je prilično konfuzan, ali čini mi se da je riječ o normalnom spolovilu. Ako ste (ipak) zabrinuti, javite se liječniku.
|
veljko32
|
23.07.2013. 09:30
Molim Vas pomoc, prije 3 dana sam imao spolni odnos sa curom i sutradan me ud samo svrbio, a slijedeci dan je nastalo crvenilo i pece me dok uriniram i hodam, pojavili su se i tako reci bijeli pristici.
|
|
23.07.2013. 09:55
Bilo bi najbolje da se javite liječniku. Moglo bi se raditi o infekciji Candidom, ali s obzirom da imate osjećaj pečenja pri mokrenju i o nekoj drugoj infekciji.
|
bane
|
23.07.2013. 14:50
Na glaviću penisa mi se stvara kao neka zadebljana koža, koja se nakon nekog vremena može isčupati, skinuti.
Zna li tko o čemu se radi, takvo je već nekoliko godina.
http://s8.postimg.or...xh/IMAG0332.jpg
http://postimg.org/image/v51yzqkgx/
|
|
24.07.2013. 00:15
Na temelju Vašeg opisa i fotografije (gotovo se ništa ne vidi) ne mogu Vam reći o čemu je riječ.
|
bane
|
24.07.2013. 11:50
Ispričavam se što nisam dao malo detaljniji opis.
Uglavnom, nalazi mi se na glavicu penisa nešto kao bijela krasta, kao kad imate ranu na nekom drugom dijelu tijela, pa se stvori krasta tako i tu samo što je bijela, promjera 1-2mm i ne širi se, nego se sa vremenom zadeblja, pa tad se jedan dio moze noktima iščupati i kad se iscupa izgleda kao koža.
To se nalazi na njemu već nekoliko godina.
Koža oko tog je blago promjenjena, ali ništa značajno. Osjet na tom djelu je isti kao i na drugim djelovima.
Napravio sam novu sliku, na kojoj se malo bolje vidi o čemu govorim
http://postimg.org/image/3qy3bzj0z/
|
|
24.07.2013. 17:25
Dobar dan..
Ovako imam jedna problem vec neko vrijeme,imam crvenilo na glaviću pored mokračnog otvora,ne boli me nit pecka nit išta tako,ne znam šta je to ni šta da radim? Nisam imao spolnih odnosa.
|
|
24.07.2013. 21:50
Fotografija i dalje nije oštra, ali vidi se bjelkasta promjena na glansu. Mislim da bi bilo dobro da se javite dermatovenerologu da se razjasni o čemu je riječ. Možda će trebati i biopsija promjene s tim ciljem.
|
|
24.07.2013. 21:50
Za Adam26: sve što opisujete je normalno. Tako izgleda taj dio muškog spolovila.
|