Autor
|
Poruka
|
benston
|
24.07.2013. 21:50
Poštovani!
Već neko vrijeme imam na glansu kao nekakvu Fleku u donjem dijelu koja je malo crvenija nego ostatak kože.Na tom mjestu je koža kao malo sjajnija.Nikakvih problema u vidu peckanja,svraba ili bolova nemam.Također,fleka(samo jedna cca 1 cm)se znala povlačiti i vraćati.Što bi to moglo biti?
Hvala
|
Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.
|
24.07.2013. 22:45
Mislim da kod Vas nema nikakve bolesti i da ne trebate kod liječnika.
|
skocko
|
25.07.2013. 20:35
Postovani,
imam sitan problem, bar se nadam da je tako. U pitanju su jako sitne tackice ispod vrha glavica, ali cas nestanu, cas se pojave, nemam nikakvo crvenilo, nikakav svrab, niti me pecka kad mokrim, jedino sto je ucestalo jeste, ne znam kako bih to nazvao, ali koliko god da odrzavam hihijenu, a konstantno vodim racuna o tome, imam neku belu supstancu ispod kozice kad zavrnem glavic i ona se pojavljuje na svakih, reicmo 5/6 sati, ako ne operem glavic u medjuvremenu.
zanimam me vase misljenje i kako to moze da se zaustavi?
|
nrzg
|
25.07.2013. 23:30
Poštovani!
Prije 2 mjeseca pojavilo mi se crvenilo na kožici koja prekriva glavić. Da napomenem, nije u pitanju bio seksualni odnos, već masturbacija. Crvenilo je trajalo tri dana i onda se skorilo i otpalo. Sve je bilo u najboljem redu, a onda nakon dan-dva se ponovo pojavilo i tu je dan danas, ali dosta blijedo. Nakon par tjedana, pojavilo mi se malo crvenilo i na glasnu penisa. Tu sam se malo zabrinuo i javio Vam se. Rekli ste mi da vjerojatno nije ništa i da mažem nekom neutralnom kremom. Mazao sam Bepanthenom i nije se naročilo povlačilo (ali nije niti boljelo niti svrbilo, eventualno lagano peckanje prije mokrenja). Nakon toga sam se zapitao nije li možda nešto ozbiljnije i počeo sam mazati Canesten kremom. Činilo se da pomaže, ali nakon tjedan dana mazanja (i nakon toga masturbacije), ponovo se vratilo i tako par puta. Naručio sam se kod venerologa na pregled, jučer sam bio tamo i objasnio sve doktorici, pogledala je i rekla da nije apsolutno ništa (jer se zaista ništa posebno nije niti vidjelo), da mažem neutralom kremom, da nemam razloga za brigu i da najnormalnije mogu stupati u seksualni odnos i slično. Čak mi ništa nije htijela niti pripisati jer nije vidjela nikakav razlog. Jako me smirila, ali danas nakon masturbacije se ponovo pojavilo crvenilo na glansu uz lagano peckanje. Ponovo sam namazao Bepanthenom i kako je dan odmicao, to se opet povlačilo.
Moja pitanja su: - koliko će to trajati? Imam osjećaj da se non stop vrtim u krug.
- je li za to bolja Bepanten krema ili mast? (doma imam mast)
- je li moguće da mi se to odužilo zbog korištenja Canesten kreme iako nije bila potrebna?
- je li normalno da mi se nakon masturbacije pojačava crvenilo? (i šteti li mi to posebno)
- može li kupanje u moru ili bazenu štetiti spolovilu s crvenilom? (sol/klor)
Unaprijed zahvaljujem na odgovorima i ispričavam se na smetnji.
Lijep pozdrav!
|
|
26.07.2013. 00:00
Za skocko: mislim da kod vas nema nekih problema, sve što navodite je normalno. Osim pojačane higijene, ništa nije potrebno.
|
|
26.07.2013. 00:05
Za nrzg:
1. Promjene će se ponavljati sve dok ćete masturbirati, jer time izazivate iritaciju.
2. Svejedno je mažete li Bepanthen kremu ili mast.
3. Canesten nije ovdje presudan.
4. Normalno je da se crvenilo pojačava nakon masturbacije.
5. Kupanje u bazenu ili moru ne šteti.
|
FilipKun
|
26.07.2013. 09:25
Postovani,
Pre nekoliko meseci mi se pojavilo crvenilo i svrbelo me je jako, imao sam i neku tecnost koja je imala jako neprijatan miris. Ta tecnost se povukla nakon 10-ak dana, ali su crvenilo i svrab ostali. Povremeno su se povlacili na kratko ali se opet vrate. Pokusao sam da pijem antibiotike ali nije pomoglo. Tokom seksualnog odnosa nemam nikakve neprijatnosti. Zanima me sta je u pitanju i kako moze da se izleci?
Hvala unapred!
|
FilipKun
|
26.07.2013. 09:25
I samo da dodam, koza mi bude suva kada me svrbi, i ako cesem taj predeo, pocne da se peruta.
|
|
27.07.2013. 04:45
Vjerojatno se ne radi o nečem ozbiljnijem, možda o iritaciji (što se tiće crvenila i svrbeža koji se javlja i nestaje).
Bjelkasta tekućina je normalna pojava i rješava se pojačanom higijenom. Ipak, da budete sigurni obavite dermatovenerološki pregled.
|
Zoso
|
29.07.2013. 21:00
Pošovani,
Prije negdje tjedan i pol dana primjetio sam crvenu točku u predjelu genitalija. Mislio sam da je od uboda komarca. Ali nakon par dana ta točka se povećala i ugledao sam da ima još točaka, a na svakoj se nalazi krasta. Ne osjetim nikakve bolove kada ih pipnem, ali me malo svrbi (i zanimljivo je da se te točkice nalaze samo na lijevom predjelu). Da li možda znate u čemu je problem?
|
|
29.07.2013. 21:55
Možda bi se moglo raditi o genitalnom herpesu, ali bez pregleda se ne može postaviti točna dijagnoza.
|
mixss
|
03.08.2013. 17:00
Poštovani
Ne znam da li mi mozete pomoci, u zadna tri dana mi se pojavilo blago crvenilo na penisu,tačnije na području glavića,dan poslje crvenilo nije nestalo nego mi se iza glavića sa desne strane pojavila oteklina na koži, da bi jutros primjetio oteklinu i na ljevoj strani penisa iza glavića, sada to izgleda kao da se formira jedna lopta , kugla iza glavića, s tim da je glavić blago natećen i crven.
Napominjem da nisam seksualno aktivan, niti sam imao odnos u zadnje vrijeme.
Unaprijed hvala za odgovor.
|
|
04.08.2013. 20:50
Na temelju vašeg opisa ne mogu Vam reći o čemu je riječ. Ipak, s obzirom da niste spolno aktivni, sigurno se ne radi o spolno prenosivoj bolesti.
|
AHalasz
|
06.08.2013. 11:10
Poštovani!
Molim Vas za savjet.
Kroz zadnjih godinu dana mučim se sa crvenim osipom i svrbežom na glansu, koje sam proljetos nekako uspio pobijedit canestenom(koji sam mazao na svoju ruku mjesec dana). Kako sam prestao, glans je postao suh i iziritiran i bolan, i pojavile su se neke fleke,"eritemi" valjda od iritacije. Mazao sam prema preporuci dermatologa Belogent kremom par dana i bepanthen kremom otprilike mjesec dana i sve se povuklo, iako je glans ostao hrapav i donekle iziritiran, kao prema slici.
http://0.tqn.com/w/experts/Dermatology-1011/2012/08/glans_2.jpg
Mjesec dana je, osim iritacije i povremenog peckanja i boli u mokraćnoj cijevi, sve bilo ok. Ovih dana mi se vratilo crvenilo i to baš jako kao i proljetos, neznam kako da ga maknem. Da li da opet mažem canestenom, iako je on i u početku izazvao komplikacije?
Naručen sam tek 28.8. kod dermatologa i molim Vas za pomoć !
p.s. budući da mi se stalno vraća to crvenilo, pretpostavljam jer imam malo duži prepucij pa je održavanje higijene otežano i uvijek glans ostane mokar i u toplom zamotan, bi li parcijalano ili puno obrezivanje trajno riješilo problem crvenila ?
p.p.s. i jel moguće da je uzrok pojavljivanja tih gljivica(moja pretpostavka) negdje drugje u tijelu a ne samo u nehigijeni, budući da ih imam i u ustima često i na nogama, i problema sa stolicom kad god malo poremetim bioritam ili doživim stres ?
|
|
06.08.2013. 20:10
Mislim da se kod Vas radi samo kroničnoj iritaciji i nepotrebnom liječenju raznim kremama. Ne bih preporučio nikakvo obrezivanje. Mislim da nemate niti gljivičnu infekciju. S obzirom da promjene traju godinu dana (kako navodite), pričekajte da 28.8. do pregleda. Neke dodatne savjete (već ste više puta pisali meni) nemam.
|
josip3110
|
10.08.2013. 19:55
Postovani doktore,
prije 3 tjedna se pojavilo blago crvenilo na glavicu penisa te prilikom masturbacije je jako pocrvenio te postao "hrapav".
Poceo sam mazati Plymicol kremom(za gljivice) jer mi je prije godinu dana bila ista stvar ali je pomocu nje
nestalo za 4-5 dana. Medutim sad se vecina povukla i ostalo je blago crvenilo uz korjen glavica i malo
na vrhu. Mazao sam i Bepanthen kremom, nije proslo, mazem trenutno Canesten kremom i
perem otopinom acidi borici. Zanima me da li bi trebao otici kod dermatovenerologa ili je to pojava
koja ce proci s vremenom i uz mazanje kremom. Moram
napomenuti da nije bilo sexualnog odnosa.
http://s22.postimg.org/mxsfb2301/DSC_2727.jpg
http://s17.postimg.org/4yrka2blb/DSC_2725.jpg
|
|
11.08.2013. 11:40
Fotografije spolovila su uredne i nema potrebe za odlaskom liječniku.
|
plavi5
|
11.08.2013. 19:50
Možete li mi reći je li Canesten krema koja se koristi za gljivice na spolovilu za muškarce jednaka onoj koju koriste i žene? Negdje sam pročitao da bi muškarci trebali kupovati onu drugu kremu Canesten za stopala jer ova druga koju žene koriste nije ista za muškarce i da kod muškaraca nema jednaki učinak kao i kod žena. Hvala
|
josip3110
|
http://s21.postimg.org/knvks7bnr/DSC_2723.jpg
mislim da se na ovoj bolje vidi, nakon bilo kakvih aktivnosti pocrveni..
|
bojs72
|
Prije par dana mi se kozica oko glavica pocrvenila, pecka, kao malo natekla i nesto mi zelenkasko curi iz penisa i ostavlja tregove po gacicama. Sta bi moglo biti postoji li mogucnos da sam testitiste prehladio?
|