Autor
|
Poruka
|
Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.
|
23.08.2013. 21:35
Riječ je o samo o blažoj iritaciji koja će se vjerojatno povremeno vraćati ili neko vrijeme potrajati.Terapija nije potrebna, eventualno neutralne kreme.
|
basso
|
24.08.2013. 13:25
Mislim da ste u pravu jer vidim jutros da se crvenilo povlači a o svrbežu nema ni govora ili o bilo kakvim simptomima candide čega sam se najviše pribojavao. Zahvaljujem na odgovoru! Pozdrav!
|
vanjaaa
|
24.08.2013. 21:00
Postovani, ukratko cu objasniti nas problem prije 5 dana prestala me je menstruacija i dan poslije osjetila sam svrabez to vece smo ja i moj decko imali odnose i od te veceri i kod njega se pojavilo crvenilo i svrabez u vezi smo vec sedam godina i nikada se nije desilo nesto slicno, zanima me u cemu je problem i da li on moze koristiti canesten mast posto sam je kupila i za sebe. Hvala!
|
|
24.08.2013. 23:05
Može i on koristiti Canesten. Ako je Candida, pomoći će.
|
vedran209
|
25.08.2013. 12:05
Pozdrav!!
imam jedan problem nisam imao nikakvi seksualni odnos duze vrjeme i pojavilo mi se crvenilo na vrhu penisa i jako svrbi pa mi recite dali je to neki veci problem
imam novu marku gela za tusiranje koju nikad prije nisam koristio a kupam se svaki dan!!
|
|
25.08.2013. 19:15
Nije nikakav veći problem, vjerojatno blaža iritacija koja će se smiriti. Gelovima za tuširanje ne perite spolovilo.
|
buki1
|
27.08.2013. 10:00
Postovani,
Imao sam seksualni odnos bez zastite s curmo za vreme povisene tjelesne temperature i grlobolje. Sledeci dan poceo sam s upotrebom antibiotika, medjutim javio mi se svrab penisa i jako crvenilo glavica i kozice. Jeli rec o necem ozbiljnom ili ? Hvala puno unapred.
|
|
27.08.2013. 11:35
S obzirom da ste uzimali antibiotik, vjeroatno se radi o Candida balanitisu. Mažite Canesten ili Plimycol cr. 2x dnevno kroz 2 tjedna. Ako ne pomogne, morat ćete kod liječnika da se vidi točno o čemu je riječ.
|
boks
|
29.08.2013. 01:20
Poštovani,
Prije 6 mjeseci imao sam spolni odnos s osobom promiskuitetnog ponašanja. Danas su mi se na prepucijumu pojavile dvije bijelo-žućkaste točkice, kao sitni prištići, jako sitne bradavice, tako nešto. Zanima me mogu li to biti kondilomi, tj. kakav je rast kondiloma? Je li oni se samo pojave jedan dan onako veliki (mislim na slike kondiloma kakve nalazim na internetu) ili je potrebno da rastu, znači od ovakvih sitnih rastu do većih? Ne želim još ići kod liječnika jer me strah da ne stvaram paniku bezveze. Hvala.
|
|
29.08.2013. 14:15
Kondilomi imaju postepeni rast i nisu odmah veliki. Radi li se o kondilomima ili ne, možete sa sigurnošću saznati samo na dermatovenerološkom pregledu. Iako, mislim da se kod Vas neće raditi o tome.
|
BigB
|
02.09.2013. 17:30
Pozdrav, znam da ste dosta puta odgovarali na ovakva pitanja, ali ja bih zelio da Vam postavim pitanje. Znaci situacija je ovakva : Prvi put kad sam imao odnos sa djevojkom (sa zastitom) poslije toga mi se javilo prvo kao crvenilo u precniku 1cm, i nakon toga male crvene tackice (to je bilo prije godinu dana). To sam mazao sa bepanten kremom, i crvenilo i tackice su potpuno nestale. Nakon toga sam imao odnose, bez ikakvih tegoba. Poslije zadnjeg puta su se pojavili isti problemi, samo mi se sada peruta (guli) koza, nista strasno, ali najvise kada se tusiram i malo je neugodan miris. Nemam nikakvih drugih tegoba tipa peckanja ili svraba (samo kada razmisljam o tome, ali mislim da je to vise psihicki). Ako treba jos nesto da navedem, recite. Hvala unaprijed.
|
|
03.09.2013. 10:30
Kod Vas je riječ o iritaciji koja se može povremeno ponavljati. Osim neutralnih krema (tipa Bepanthen) drugo nije potrebno.
|
BigB
|
03.09.2013. 21:10
Znaci nemam potrebe za zabrinutost, i mogu da imam odnose normalno kao i prije? Hvala Vam puno na pomoci, sve pohvale na vasu strucnost i na ovu stranicu uopsteno. Mislim da govorim u ime sviju kad kazem da nam je ovakva stranica stvarno trebala. Strucnost, precizni odgovori, brza pomoc, sve na jednom mjestu Iz sveg srca HVALA.
|
|
04.09.2013. 09:55
Nema razloga za zabrinutost. Možete imati spolne odnose.
|
ante30
|
04.09.2013. 09:55
Pozdrav
Molio bih pomoć imam jako crvenilo na kožici i svrbež
Mazao sam bepathene kremom i jako crvenilo je prošlo al nakon par dana se vratilo
sad opet mažem s bepathenom kremom i crvenilo je izblijedilo ali još osječam peckanje svrbež
Dali da mažem nekom drugom kremom
Molim vas za savijet
Unaprijed Hvala
|
|
04.09.2013. 12:50
Kod Vas je riječ o iritaciji koja se može povremeno ponavljati. Osim neutralnih krema (tipa Bepanthen) drugo nije potrebno.
|
zmaj777
|
05.09.2013. 16:00
Poštovani,
primjetio sam da ispod glavica penisa imam bijele sitne prištiće, nemam nikakvih simptoma tipa peckanja ili svrbeži. Bojim se da nije nešto ozbiljnije pa bih Vas molio da mi kazete šta bi morao uraditi s time? Hvala
|
basso
|
05.09.2013. 20:20
Pozdrav!
Nakon posljednjeg brijanja ima par dana pojavilo mi se nešto, pa me zanima jeli to isključivo od brijanja ili je nešto ozbiljnije?
Evo slika: [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/18/n4p7.jpg/][IMG]http://img18.imageshack.us/img18/3016/n4p7.jpg[/IMG][/URL]
Hvala unaprijed!
|
|
05.09.2013. 22:55
Za zmaj777: Vjerojatno je riječ o je tzv. papillae coronae glandis. Riječ je vrlo čestoj pojavi, varijanti normalnog, fiziološkog. Liječenje nije potrebno, a nije niti moguće.
|
|
05.09.2013. 22:55
Za basso: riječ je blažem folikulitisu (upali dlačnog folikula) od brijanja. Nije ništa ozbiljnije.
|