Autor
|
Poruka
|
Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.
|
12.08.2013. 00:35
Za plavi5: za žene postoji Canesten 3 krema, a za sve ostalo je Canesten krema.
|
|
Za josip3110: blago crvenilo je posljedica iritacije usljed masturbacije i sličnih aktivnosti. Nema razloga za odlazak liječniku.
|
|
Za bojs72: S obzirom na zelenkasti iscjedak, bilo bi dobro da se javite liječniku da se vidi radi li se o nekoj infekciji. To ne bi bilo od "prehlade testisa".
|
ivan199
|
15.08.2013. 15:00
Imam jedan problem izrasta mi nesto cudno na glavicu i na kozici sa jedne strane sa druge strane mi nista ne izrasta ali osjeti se neugodan miris na tome i sa jedne strane po malo kao d je ljubicasto na glavicu i ispodnjega uz red neke male bijele tockice , trenunto nisam u svojoj zemlji pa nemogu posjetiti ljecnika pa ako bi mi mogli pomoci kako dali se ovo moze rijesiti nekakvom kremom ili tome nesto slicno ,, Hvala!! evo vam slike ako zante u cemu je problem.
http://img23.imageshack.us/img23/2141/e8o9.png
http://img19.imageshack.us/img19/7630/3v9w.png
http://img18.imageshack.us/img18/7294/4t2h.png
|
|
15.08.2013. 21:20
Fotografije nisu prisutne. Vjerojatno se ne radi se o nečem ozbiljnijem što ne bi moglo pričekati dok se vratite. Terapija bez dijagnoze nije moguća.
|
Bata016
|
17.08.2013. 11:10
Postovani, molim Vas da mi odgovorite na neka pitanja u vezi mog zdravstvenog problema. Imam promene na glansu penisa jos od pre desetak godina. Promena je bila mala crvena flekica. Bio sam kod specijalista ovde u mom gradu a i u Beogradu i na vma ali nisu mogli da mi postave tacnu dijagnozu pa sam mazao po njihovoj terapiji raznim antibakterijskim, antimikotickim i antivirusnim kremama ali nista nije pomoglo a fleka se prosirila skoro po celom glansu a nezahvacen je ostao samo mali deo oko mokracnog otvora koji ne prekriva kozica. Boja je izrazeno crveno modra i ako se ne operem najmanje jednom u toku dana nastupa pogorsanje i sluzokoza pocne da se ljusti i donja sluzokoza je kao krvava i mnogo boli. Pre dve godine dijagnozu mi je postavio niski doktor Milenko Stanojevic i rekao je da je to psorijaza dao mi da mazem Elocom kremu i Eucerin lipo-balans kao i preporuku da se ne perem sapunom vec samo mlakom vodom.Jeste da je doslo do izvesnog poboljsanja ali cim bih prestao da mazem ili da ne perem dan dva opet bi pocelo ljustenje sluzokoze i odozdo bi se pojavljivala jarko crvena sluzokoza. Zato se redovno mazem Eucerin kremom i perem dva puta dnevno kako bi odrzao koliko toliko podnosljivo stanje. I pored svega toga boja glansa je crvenija od normalne i deluje jako ruzno za videti tako da to utice negativno i na moju sigurnost prilikom sexualnih odnosa. Inace mogu da imam sexualne odnose samo kad je sluzokoza da kazem "zdrava" a cim se pojavi mala ranica nema od sexa nista jer uzasno boli. Interesuje me da li postoji nacin da se sa sigurnoscu utvrdi da li je to zaista psorijaza i da li bi mozda obrezivanje pomoglo jer ponavljam na prednjem delu oko mokracnog otvora nije doslo do ovih promena pretpostavljam iz razloga jer tu kozica ne prekriva vrh penisa. Ili bi mozda pomogli neki noviji lekovi ili kreme. Na drugom mestu na telu nigde nemam psorijazu niti ko u familiji ima. Unapred zahvalan, Bratislav iz Leskovca
PS morao sam vama da se obratim jer mi u Srbiji ni na jednom sajtu nisu hteli odgovoriti a i vidim da odgovarate na puno slicnih problema sto ovde nije slucaj da tako slobodno i iscrpno odgovaraju kao vi, POZDRAV
|
|
18.08.2013. 12:55
Vjerojatnost da imate psorijazu na spolovilu, a da se ona nigdje drugdje (na koži, noktima, vlasištu) nije pojavila u desetak godina je izuzetno mala. Psorijaza se sa sigurnošću dijagnosticira biopsijom promijenjene kože (koju Vi nemate) i patohistološkom analizom uzorka. Dakle, kod Vas to nije opcija. Obrezivanje ne bi pomoglo, a u liječenju psorijaze na spolovilu primjenjuju se kortikosteroidne kreme u fazama pogoršanja (npr. Elocom koji ste koristili), te topički imunomodulatori npr. tacrolimus (Protopic mast) koji se mogu koristiti i duže vrijeme bez neželjenih učinaka.
|
Marion3
|
19.08.2013. 09:50
Imam problem nesto mi izrasta na kozici i glavicu a neznam u cemu je rijec dali postoji kakva krema da to nestane ?
http://s14.postimg.org/gcfiv35q9/defaf.png
http://postimg.org/image/ugmd13unx/
|
|
19.08.2013. 11:35
Vi imate šiljate kondilome koji su posljedica HPV infekcije. Obavezno se javite dermatologu da se započene liječenje. Kreme u Vašem slučaju ne pomažu.
|
Brdobrdo
|
19.08.2013. 13:50
Imam jedan problem, na glavicu evo zadnjih pola godine imam neke izblijedjele tackice (na donjoj strani, a vide se tek kad navucem kozicu), a u zadnjih pola godine koristim bebi sapun pa je li moguce da je to zbog njega??
Ne svrbi me penis nikad, a ni ne boli me tokom mokrenja..
Dok mojoj curi nista nisam prenio a imamo zadnjih 2 godine odnos 3-4 puta nedeljno.
Hvala
|
|
19.08.2013. 15:35
Vjerojatno je riječ o je tzv. papillae coronae glandis. Riječ je vrlo čestoj pojavi, varijanti normalnog, fiziološkog. Liječenje nije potrebno.
|
kontesoro
|
20.08.2013. 01:15
Poštovani!
Dečko mi ima neke prištiće na penisu i žali se na svrab. Taj svrab je meni započeo nešto prije, a sada se i on žali. Prije 2 mjeseca ja sam imala drugog partnera, ali nisam sigurna da li je to povezano sa njim. Radi li se o nekoj prenosivoj spolnoj bolesti ili je u pitanju neka gljivična infekcija (s obzirom da sam ih već imala)?
|
Brdobrdo
|
20.08.2013. 01:15
Da li imate mail da vam posaljem sliku? Unaprijed zahvalan
|
|
20.08.2013. 10:30
Za kontesoro: moglo bi se raditi o gljivičnoj infekciji, ali i o nečem drugom. Najbolje bi bilo da Vi javite ginekologu, a Vaš partner dermatovenerologu.
|
|
20.08.2013. 10:30
Za Brdobrdo: ne.
|
|
20.08.2013. 18:25
imam na korijenu penisa crvenilo koje je popraceno nerijetko svrbezom,te prilikom seksualnog odnosa osijecam peckanje i zatezanje na tom dijelu splovila,provao sam sa bepanthen kremom misleci da je neka iritacija,medutim rezultata nema,dali da provam sa nekom drugom kremom i koju bi mi vi preporucili?pojavilo se ima mozda dva tjedna,cak i tri.Unaprijed hvala i veliki pozdrav
|
|
20.08.2013. 20:55
Moglo bi se raditi o iritaciji. Ona se ponavlja. Ako se tegobe budu pojačavale, potražite pomoć liječnika da se utvrdi točno o čemu je riječ.
|
kontesoro
|
21.08.2013. 17:30
Možete li mi reći što bi još moglo biti? Jer meni su već tjedan dana jako natečene oči, pa nisam sigurna da li to ima veze sa ovom temom ili je zbog nečeg drugog. Naručeni smo i jedan i drugi, no ja sam baš jako zabrinuta.
|
|
22.08.2013. 09:25
Otok oko očiju može biti posljedica alergije koja nema veze s tim. Ali zaista nije moguće nagađati (napamet) o čemu bi se sve moglo raditi.
|
basso
|
23.08.2013. 16:40
Imam jedno pitanje. Prije dva dana mi se na glaviću pojavio nekakav crveni osip, ajmo to tako nazvat. Ponekad svrbi ali ne previše. Nisam spolno aktivan, ali prije tri dana sam imao doticaj sa ženom ali je bilo samo trljanja, o njenu alatku... zanima me o čemu se radi jer mislim da će zasigurno doći do spolnog odnosa, ali to postoje kondomi to me ne brine ali bi mi bilo krivo da ona nešto skupi prilikom oralnoga... Evo slike:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/12/0sd7.jpg/][IMG]http://img12.imageshack.us/img12/8984/0sd7.jpg[/IMG][/URL]
|