Dermatovenerologija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4005 | Broj poruka: 14424

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38

crvenilo i svrbež na penisu

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

stu_iva

30.06.2013. 15:00

poštovani,
vezano uz moj post od prije 2 dana (Pozdrav,
ne znam da li sam na pravom mjestu, ali nadam se da mi možete dati mišljenje.
Za vikend sam imala odnose sa svojim partnerom koji su bili učestaliji i malo žešći nego inače. Već mu je 3 dana natekla (napuhnuta) kožica oko glavića. Nema nikakve bolove, ni ranice, ni svrbež. Što bi moglo biti uzrok?
Treba li se nekako 'liječiti'?
Hvala unaprijed na odgovoru.)
mom dečku se nije promijenila situacija, natečenost nije splasnula. dodatno, svrbi ga i iritira.
treba li se javiti nekom doktoru ili?
Hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.07.2013. 09:15

Pričekajte još nekoliko dana prije odlaska k liječniku.

jackson

01.07.2013. 21:35

Postovani, nadam se vasoj pomoci
Situacija je ovakva, prije par dana pojavilo mi se crvenilo na glavicu, nadugo za tim i bijeli gnoj neprijatna mirisa (iako vodim redovitu brigu o higijeni), nista me ne boli niti imam osjecaj nelagode, ponekad se pojavi svrbez ali kratkotrajno. Pokusao sam s nekim djecijim kremama ali bezuspjesno, nakupine gnoja se ponovo pojave nakon dan-dva. Također su mi krve zilice na kozici zadebljle i sve je jako crveno i osjetljivo na dodir. unaprijed hvala

02.07.2013. 09:35

Moglo bi se raditi o Candida infekciji, ali za sigurnu dijagnozu najbolje bi bilo da se javite liječniku. Ne bih preporučio ponovno (bezuspješno) samoliječenje.

03.07.2013. 21:35

Dobar dan..
Ovako imam jedna problem vec neko vrijeme,imam crvenilo na glaviću pored otvora,ne boli me nit pecka nit išta tako,ne znam šta je to ni šta da radim? Nisam imao spolnih odnosa.

03.07.2013. 22:15

Crvenilo na mjestu koje navodite je normalno.

04.07.2013. 00:25

U redu onda,zanima me šta uzrokuje to crvenilo?

04.07.2013. 09:55

Ako je nešto normalno, fiziološki, onda nema uzroka. Nemate nikakvu bolest, niti potrebe za liječenjem. Mislim da sam bio jasan.

04.07.2013. 14:05

Pitam jer je to vec duze vrijeme tako..

dario333

04.07.2013. 14:30

Postovani,
imam 22 godine i vec duze vrijeme imam seksualne odnose sa istom djevojkom (nisam mjenjao partnerke). Prije par dana prilikom tusiranja sam primjetio promjene na glavicu penisa i na kozici ispod, u vidu malih crvenih tackica.Mozda me je malo svrbilo,ali to nije nista bilo strasno,kao i da nisam osjetio i to se povuklo nakon 5-6 dana.Kad sam primjetio da me je to porsl'o odlucio sam da imam opet seksualni odnos sa svojom istom partnerkom i cim ostvarim kontakt sa vaginom,pocne me kao nesto da pece u predjelu kozice ispod glavica,tako se meni bar ucinilo,ali sam ja odma na to regovo i povukao sam se,naravno poslije toga sam se istusirao,i sutradan mi se opet vratile crvene tackice po glavicu i na kozici ispod.Molim vas na brz i strucan odgovor u cemu je problem.
Lijep pozdrav!

04.07.2013. 19:25

Vjerojatno je riječ o blažoj iritaciji koja se može ponavljati nakon spolnog odnosa. Liječenje nije potrebno, eventualno možete mazati neku neutralnu kremu.

dario333

04.07.2013. 20:35

Hvala vam na brzom odgovoru.
lijep pozdrav

dod

09.07.2013. 09:55

Postovani
odma bih naglasio da nikad nisam imao seksualni odnos. Razlog zbog kojeg se javljam je peckanje glavica pri dodiru sa bilo cim tacnije kad ga dodirnem ne osetim peckanje ali kad ga pustim u tom trenutku nastaje blago peckanje koje iritira. Moram da naglasim da je donji deo glavica tacnije ti krajevi gde se zavrsava glavic ljubicasti. Hvala unapred na odgovoru.

09.07.2013. 14:55

Izgled spolovila Vam je uredan (ljubičasta boja na mjestu koje opisujete). To blago peckanje je vaš subjektivni osjećaj i ne prestavlja nikakvu bolest.

filip93

09.07.2013. 16:20

Poštovani,
imam 20 godina. Seksualno sam aktivan vec duze vrijeme s istom partnericom. Prije 4 mj sam primjetio na glansu penica i na kozici da su mi se pojavile male bubuljice zuckasto bjele boje. Sumnjao sam na candida albicans, ali nije bilo nikakvih svrbeza, gnoja ni ti boli. Doktor mi je prvo kremu Rojazol, a zatim Belogent i Plimycol kremu sumnjajuci na candidu. Nakon tih krema stanje se nije promjenilo. Tockice su grupirane u pravilnim oblicima pa me zanima da li su to biserne papule penisa i da li one mogu biti na samoj kozici. Treba naglasiti da ih nema na samom glavicu.
Ovo je trenutno stanje:
http://tinypic.com/view.php?pic=y0yfm&s=5
http://tinypic.com/r/2zi4ui9/5
http://tinypic.com/r/2mo8374/5
Da li se trebam brinuti i otici kod dermatologa? Hvala

09.07.2013. 20:50

Kod Vas nema dileme: riječ je o tzv. bisernim papulama penisa. Terapija nije potrebna (sve kreme su bile nepotrebne).

AHalasz

09.07.2013. 23:35

Poštovani,

koristio sam nedavno propisanu Belogent kremu koja je(koliko sam shvatio) jaki antibiotik i otvara vrata Candidi. Nakon koliko vremena mogu opet primjeniti kremu da do kraja maknem natečenost? Dermatolog mi je rekao nakon koliko vremena mogu opet mazati kremu ako bude potrebe, ali sam zaboravio :/ .

Prvo liječenje od 5 dana prema uputama je samo do pola maknulo crvenilo pa bih htio do kraja riješiti se otekline zbog iritacije.

Hvala big-smile

10.07.2013. 09:40

Belogent se može mazati na spolovilo najviše 5-6 dana, a pauza mora biti najmanje 3-4 tjedna. Takva krema se maže na spolovilo samo po preporuci dermatologa.

filip93

10.07.2013. 09:40

Hvala Vam na odgovoru.

silenty

12.07.2013. 00:45

Imam problem, ako moze pomoc. Hvala unapred
Ovako slicno izgleda, sa cime bi mogao mazat?
Nema crvenila, samo zna da boli.
http://i49.tinypic.com/e5qjdg.jpg