Dermatovenerologija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4005 | Broj poruka: 14424

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38

crvenilo i svrbež na penisu

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

17.06.2013. 22:05

Za mario_cro: mislim da kod Vas nema potrebe za gore navedenom terapijom. Na temelju fotografija ne mogu vam reći o čemu je točno riječ, ali na temelju njih i onoga što ste napisali, ne radi se o nečem ozbiljnijem.

Za Leki: ne vjerujem da je riječ o nečem ozbiljnijem, ali ako potraje, javite se liječniku.

AHalasz

Poštovani, molim vas za savjet.

Već sam pisao prije u vezi crvenila na glansu (str. 26) te ste mi preporučili da zbog iritirane kože mažem bepanthen. To je uvelike pomoglo i još jednom Vam velika hvala.
Ali još uvijek se nije maknulo ono crvenilo posred glansa, koje je dosta tamnije crvene boje. Kao da je dio kože upaljen, što je prema doktorici, vjerojatno posljedica previše Canestena i iritacije.

Uspio sam izmoliti dermatologinju da me primi, i njena dijagnoza je "blagi eritem na glansu penisa" i dijagnoza je "dermatitis eczematodes" reg. coronae glans.
(iako kad googlam tu dijagnozu, slike su puno gore nego što je kod mene stanje :/ )

Propisala mi je Locacorten N, 2 puta dnevno, 5 dana i da to bi trebalo smiriti tu upalu i maknuti crvenilo. U kombinaciji sa bepanthenom isto 2 puta dnevno.

Problem je što se taj Locacorten više ne proizvodi/prodaje, a liječnica opće medicine mi je na svoju ruku prepisala (navodno sličnu kremu) Belogent za što u uputama piše da se ne stavlja na spolovilo.(!?) U uputama piše i da Belogent je izaziva iritaciju i nadraženost kože i nema mi smisla liječit iritiranu kožu s nečim što izaziva iritaciju kože i može uzrokovati gljivice što me opet vraća na canesten koji je i kriv za sve.
Dermatologinja ide na godišinji do kraja 8og mjeseca, isto kao i doktorica,

Ovo mi je glavni izvor stresa u životu iako sam usred ispitnih rokova na faksu i nemam kad šetat po bolnicama,

Možete li mi, molim Vas, preporučiti neku prikladnu kremu, sličnu Locacortenu? Jer po riječima dermatologinje, moj problem bi se izliječio za 5 dana, dok ja moram čekat nju i doktoricu 2 mejseca da se vrate s godišnjeg.

Matoni

Postovani
imam jedan mali problem, primetio sam da mi se na glavicu i kozici penisa povremeno pojavi nekakvo crvenilo koje se povuce posle odprilike 2 dana , ovaj problem traje vec neka 3 meseca, jos nism imao odnos pa sam malo zbunjen, ako moze pomoc, hvala.

17.06.2013. 23:20

Za AHalasz: Belogent jest sličan Locacortenu (antibiotik plus kortikosteroid). Neće izazvati iritaciju, ali povećava rizik Candida infekcije. Ne znam točno kakvo Vam je trenutno stanje, ali po opisu bih rekao da je riječ o normalnom ili gotovo normalnom izgledu spolovila.

17.06.2013. 23:20

Za Matoni: mislim da kod Vas ne postoji posebni problem, možda tek blaža iritacija. Nema potrebe za nekom terapijom.

Nardev

17.06.2013. 23:35

Nazalost, ja vise ne mogu, ne mogu ni ko covjek obaviti nuzdu ( jer mi je anus upaljen, i uzasno me svrbi
,izdrzao sam jedva 5 dana ali evo malo prije sam pokido sve do krvi krvi! Ne mogu vise, sutra ujutro idem u Šibenik, na hitnu ili dermatologiju, molit cu na koljenima za pomoc,
Nemogu izdrzati jos 2 tjedna do pregleda a tek o a mozda urolog itd...

Radim sezonski ali sve se bojim da cu morat dati otkaz i otici kuci. Iskreno,prolupat cu.
Hvala doktore jos jednom.

Nardev

18.06.2013. 14:20

Evo doktore bio sam kod dermatologs, je psorijaza ali nije inverzna,

PREPORUKA: diprosalic ung. na podkoljenicu uz okluziju (proz.folija) navecer, Elocom krema ( ja imam i mast pa je mozda to bolje) za daljnji
Tretman. Maxidex ung. per oculi za kozu skrotuma; Diprogenta ung. navecer oko anusa te Jecoderm ( riblja mast ) naizmjence.
Nije mi rekla kakve doze, koliko kapi ako su kapi,kako bi najbolje to bilo koristit?

Ispiranje u mlakoj vodi, a sto se tice prehrane ona malo to negira a svi kazu da je prehrana (lchf recimo) bitan faktor. Voca kaze da jedem, i jesti cu!

18.06.2013. 21:55

Niste dobili kapi, nego kreme i riblju mast. Terapija mi se čini ok.

Trollonja

19.06.2013. 01:40

Postovanje doktore, ako mozete pomoci ili me barem umiriti. Dakle imam vec redovno odnose sa djevojkom oko godinu dana. Zadnjih tjedan, dva mi se nakon odnosa zacrveni kozica, pecka i svrbi naravno to se sve smiri sutradan kao da nista nije bilo, nekad pecka i kad mokrim ali samo ako je podrucje iritarano ali nije strasno jedva se i osjeti. I da primetio sam da mi je cesto suh glavic pa mi se pojavila smegma ali to naravno operem kroz redovnu higijenu. Peckanje osjetim i tijekom odnosa.

19.06.2013. 12:45

Gotovo sigurno je riječ o iritaciji tijekom spolnog odnosa. Ne vidim razloga za brigu. Mažite neutralne kreme.

relax0

21.06.2013. 13:50

postovani, prije 4 godine mi je iskocilo nesto na glavicu ne znam sta je, iskocilo mi je prije spolnih odnosa sa 16, sada imam 20 i jos uvijek stoji, jeli rijec o iritaciji ili ?

http://upload.wikimedia.org/wikip.../800px-Eichelkranz_von_der_Seite.jpg

onesummer

21.06.2013. 16:15

ovako,prije 2 dana sam imao oralni seks sa djevojkom i drugi dan mi se počela žalit da ju jako svrbi dolje i da osjeca neugno peckanje i da ima neke cudne bijele iscjedke,koliko sam citao po netu i po forumu riječ je o gljivičnoj upali izazvanom kandidom.danas ujutro mi se na glavici pojavio neki crveni osip, crvena mi je kozica i uzasno me svrbi. imam li razloga za brigu i koju bi terapiju trebao uzet? naime ni cura ni ja nemamo nikakve spolne bolesti da ne bi doslo do zabune.

21.06.2013. 20:20

Za relax0: riječ je tzv. papillae coronae glandis. Riječ je vrlo čestoj pojavi, varijanti normalnog, fiziološkog. Liječenje nije potrebno.

21.06.2013. 20:20

Moglo bi se raditi o infekciji Candidom, ali za sigurnu dijagnozu potreban je pregled i mikološka pretraga (na gljive). Najbolje bi bilo da se djevojka javi ginekologu da se postavi dijagnoza. Ako zaista ima Candidu, morate se liječiti i Vi. Za Vas bi bila terapija bila npr. Plimycol krema 2x dnevno kroz 10-14 dana.

onesummer

22.06.2013. 02:25

da,ima kandidu i danas sam dobio plimycol,2x na dan. zanima me da li ima kakvih bitnih ili štetnih posljedica kupanje u moru jer krecemo na godisnji odmor te nas oboje sad to brine da se stanje ne zakomplicira i da li smijemo stupat u bilkokakve seksualne odnose kroz nekih 5-6 dana? hvala happy

22.06.2013. 14:25

Dok se ne izliječite, spolne odnose i kupanje u moru bilo bi poželjno izbjegavati.

plavi5

24.06.2013. 15:10

Poštovani.
Prije par mjeseci mi se nakon korištenja antibiotika pojavilo crvenilo na penisu, znači na glaviću te na prepuciju (gdje je najizraženije). Liječnica mi je najprije propisala Plymicol (1x dnevno, no ja sam na svoju ruku uzimao 2x pa mi se pogoršalo i za smirenje mi je dala Belogent koji je ublažio samo tu iritaciju Plymicolom no početno crvenilo je i dalje ostalo) pa zatim Acidiborici otopinu no ništa mi nije pomoglo. Radio sam bris uretre i nalazi su u redu. Zatim sam otišao do specijaliste koji mi je propisao neku vrstu Plymicola kojeg su mi napravili u ljekarni no nakon korištenja ni to mi nije pomoglo, crvenilo je i dalje u istoj mjeri prisutno. Dermatolog mi je rekao da sada ništa ne koristim i da će to proći za 10 dana, no naravno prošlo je 10 dana i i ništa se nije promijenilo. Stvarno više ne znam što da radim niti kome da se obratim jer nitko i ništa mi ne pomaže. I da napomenem da je riječ o samo crvenilu (samo jedan mali dio glavića je ostao normalne boje, sve ostalo je crveno), znači nema svrbeža ni ikakvih smetnji prilikom mokrenja, samo crvenilo. Unaprijed hvala na odgovoru

24.06.2013. 23:40

Preporučio bih da se napravi mikološka pretraga (na gljive): nativna i ev. kultura. Time ćete isključiti gljivičnu infekciju. Ako je nalaz negativan, onda se vjerojatno radi samo o blažoj iritaciji.

plavi5

25.06.2013. 11:40

Imam problema s candidom u usnoj šupljini pa je vjerojatno o tome i riječ na spolovilu. Dijagnoza liječnice i dermatologa je bila: balanopostitis. No kako sam već rekao, što su god propisali ništa nije pomoglo. Ne preostaje mi ništa drugo raditi mikološku obradu.