Autor
|
Poruka
|
milanvem
|
10.04.2013. 09:55
imam nekoliko pitanja zeleo bi odgovor
1.vec duze vreme iz penisa curi lepljiva providna tecnost koja u koliko se ne ispere odmah onda jako zaudara i desava se posle velike nuzde a u poslednje vreme ne samo tad nego jednostavno nema reda
2.crvenilo na unutrasnjoj strani kozice penisa,mislio sam da je ova sluz uzrok toga i ispiranje sapunom bi to otklonilo,medjutim u poslednje vreme se javila jedna crvena tacka koja sjaji a i bila je blaga sukrvica iz nje,sukrvica je prestala ali ona je i dalje vlazna i bukvalno kao da proizvodi vodu ispod kozice penisa,uvek kad zavratim tu je strasno vlazno
3-imam peckanje pri mokrenju,medjutim cini mi se da od kraja glanisa pa prema korenu penisa kao da imam hajde da se izrazim sitno staklo u kanalu,nelagodan osecaj,i ukvalno penis kao da struji kao da ga blaga struja trese takav neki osecaj,radio sam bakterioloski test mokrace ali nije bilo bakterija,kada sam koristio antibiotike osecao sam jak bol u penisu da bi se smirio sa prestankom upotrebe antibiotika,srdacno vas molim za savet
|
Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.
|
10.04.2013. 13:50
Vi mate simptome uretritisa (upale mokraćne cijevi). Preporučiop bih da napravite bris uretre bakteriloški, te na klamidije i mikoplazme. Nakon toga terapija ovisno o nalazu.
|
ivan0258
|
12.04.2013. 09:25
vecer...ovako imam jedan problem prije par mjeseci cura se ljecila od gljivica dok ja nisam imao nista tj.njezin ginekolog joj je dao da oba dvoje pijemo tablete i te tablete smo popili i recimo nije bilo nista..a sada mi se upravo javio svrbez iznad penisa sa nekim crvenim tockicama i na penisu su bijele tockice koje se uklone kad se tusiram molio bi vas savijet da mi kazete sto bi najbolje bilo napraviti da skupa posjetimo urologa i gdje u zagrebu se moze to napraviti i jel treba recept??hvala
|
|
12.04.2013. 10:10
Po opisu, kod Vas bi se moglo raditi o Candida infekciji. Da se to potvrdi ili isključi bilo bi najbolje da se Vi obratite dermatologu, a Vaša djevojka ginekologu. Ako se ona potvrdi, opet ćete se morati liječiti oboje. U Zagrebu dermatološki pregled možete obaviti na Šalati ili u Vinogradskoj bolnici uz uputnicu i prethodnu narudžbu, a kod privatnika uz plaćanje.
|
mika29
|
12.04.2013. 14:00
Pozdrav,
trebam Vasu pomoc,
decku mi se pojavila na lijevoj preponi kao neka kvrzica, velicine je od prilike kao kliker, kada je dirao prvi put, iz toga je izasla neka mala kolicina tecnosti kao sukrvica, i osjetio je bol. Kasnije kad je pokusavao, nije izlazilo nista samo je bilo tvrdje i jaci je bol bio. To ima vec nekih mozda 7 dana da se pojavilo, bol sada udara u lijevi testis, kaze jak bol. Da li mozete reci o cemu se radi na osnovu ovoga opisa? Da li je nesto opasno?
Unaprijed hvala, srdacan pozdrav
PS. izvinjavam se ako ovo ne ide u ovu temu
|
|
12.04.2013. 16:40
Vjerojatno je riječ o nekoj upali, možda furunkulu (upali dlačnog folikula i okolnog tkiva). Preporučio bih odlazak liječniku, jer je vjerojatno potreban antibiotik.
|
thejj0044
|
13.04.2013. 15:45
Postovanje... Na glavicu i na unutarnjem dijelu kozice mi se pojavilo crvenilo a i glavic je na dodir bolan, poceo sam mazati prije 2 dana plimycol kremom ... Da nastavim mazati plimycolom ili? Pozdrav...
|
|
13.04.2013. 16:00
Kada ste već počeli mazati Plimycol mažite ga desetak dana, iako mislim da je vjerojatnije da se ne radi o gljivičnoj infekciji. Ako ne pomogne, javite se liječniku.
|
mare0111
|
17.04.2013. 11:00
Molio bih za pomoc,
Isao sam urologu i on mi je rekao da je sve dobro. Koristim "Canesten" i nista se ne menja, vadio sam bris, i sve je ok.
Eto slika: http://imageshack.us/a/img442/3953/img20130417103129.jpg
Moze li pomoc? Hvala
|
mare0111
|
17.04.2013. 11:15
Izvinjavam se zbog "double post" ali slika na proslom linku mi ne radi a "edit" dugme ne postoji, tako da evo nove slike:
http://i.epvpimg.com/sBEob.jpg
Sorry i hvala svakako.
|
|
17.04.2013. 13:35
Na fotografiji je slika normalnog spolovila.
|
mare0111
|
18.04.2013. 01:15
Hvala na brzom odgovoru,
ali molio bih Vas da pogledate razliku na vrhu i na donjem delu. Vidite kako na tom gornjem delu ima tackica za razliku od donjeg?
Hvala
|
|
18.04.2013. 10:20
Nemam što dodati.
|
Minge
|
19.04.2013. 09:40
Postovani doktore utvrdjeno mi je da imam streptococcus agalactiae grupa b na glavicu i vec mesec dana mi doktor(urolog) daje neke kreme i antibiotike,ali svaki put neki drugi efekat se dobija,pio sam marocen tablete(antibiotike),i sad mi je dao da 6 dana mazem kremu Stanicid ostalo mi jos 2 dana..Mada ja ne vidim neke promene.Hvala unapred pozz
|
|
19.04.2013. 10:30
Trebalo bi ponoviti bris, te napraviti mikološku pretragu (gljive). 5-7dana prije pretraga treba biti bez terapije. Ne vjerujem da je gore navedena bakterija uzrok Vaših problema.
|
darko123
|
21.04.2013. 01:40
Dobro vecer... evo ovako... vec 8 mjeseci imam probleme sa penisom! naime, u prvih par dana sam imao nekakvu crvenu tockicu na penisu. izgledala je kao mala ranica i to je proslo nakon par dana... otprilike tjedan dana poslije toga mi se pojavilo puno vise tockica, ali nisu vise izgledale kao rane, vec su samo bile crvene tockice (kao pristevi) i to me znalo svrbiti! isto tako je proslo nakon par dana i sve je opet bilo normalno. i tako mi se iducih mjesec, dva to stalno pojavljivalo, nekada te tockice, a nekada bas crvena "jezerca" (ne znam kojom bih rijecju to bolje opisao) uz svrbez... odlucio sam otici kod doktorice koja mi je preporucila bepanthen plus i poslala me kod dermatologinje. kada sam njoj to pokazao, ona nije imala pojma o cemu se tu radi, samo je rekla da joj se ne cini kao nikakva bolest i da bi bepanthen plus to trebao rijesiti u roku od par dana i da joj se javim ako se situacija pogorsa... to je i dalje dolazilo i odlazilo bez obzira mazao ja to ili ne, a od tada se... situacija se recimo pogorsala... zadnjih 2 mjeseca nemam tih tockica i jezeraca ali sam naisao na nove probleme. naime, tijekom erekcije, penis mi se jako zacrveni (bude bas zarko crvene boje)... to me ne svrbi ali mi je penis jako osjetljiv na dodir... kada prstom predjem preko glavica i ispod njega, imam osjecaj kao da me nesto grebe... ne boli me, ne svrbi me, ali je penis izuzetno osjetljiv. isto tako sam par puta prilikom erekcije osjetio laganu bol u penisu. u nedostatku boljeg opisa, opisao bih to kao onu bol nakon sto se seksualni odnos dogodi vise puta u par sati... eto zao mi je sto to moram tako opisivati, ali stvarno ne znam to usporediti s nicim osim s tim... nista strasno, ali je opet neugodno, buduci da mi se to prije nikad nije dogadjalo. nekad me nakon odnosa zna i peckat prilikom uriniranja... ne znam kakav bi to peckanje trebao biti osjecaj, ali recimo da me malo zapecka dok pokusavam poceti urinirati, ostatak posla obavim bez problema ! buduci da mi je dermatologinja rekla da to nije nista zarazno, prakticiram sex bez zastite sa svojom dugogodinsjom djevojkom... odnos bez zastite smo poceli prakticirati nedugo nako sto mu se krenili javljati ovi problemi, tako da sam siguran da to nisam dobio od nje! ona je i bila na gin. pregledu 2-3 tjedna prije toga, odradila apsolutno sve sto se moglo odraditi, i s njom je bilo sve u redu! dermatologinji necu ici, jer ocito nema pojma o cemu se radi, ostaje mi samo urolog... a prije njega bih volio cuti vase misljenje o mom problemu! treba li moja djevojka, zbog moje situacije ponovno na pregled?unaprijed hvala na odgovoru
|
|
21.04.2013. 22:10
Mislim da se kod vas najvjerojatnije ne radi o nikakvoj bolesti i poremećaju i da Vaša djevojka ne treba ponovo na pregled. Ipak, preko računala ne mogu Vam to potvrditi sa 100-tnom sigurnošću.
|
darko123
|
22.04.2013. 10:30
a mozete li mi barem reci vase ideje o tome sto bi to moglo biti? jeste li se susretali s takvim simptomima ranije? znam da je tesko preko racunala, ali svaka informacija bi dobro dosla, buduci da moram cekati najmanje tjedan dana dok ne dobijem sastanak sa urologom... Hvala
|
|
22.04.2013. 12:35
Napisao sam Vam da se najvjerojatnije ne radi o nekom poremećaju. Za svaki slučaj obavite i pregled urologa.
|
davorinpop
|
22.04.2013. 18:00
Pozdrav imam crvenilo na penisu, uradjen je bris i nalaz je stafilokoka aureus ,dobio sam stanicid mast za mazanje ali posle 7 dana crvenilo je jos vise izrazeno vas savet ?
|