Autor
|
Poruka
|
Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.
|
23.01.2013. 10:45
Mislim da bi Bepanthen krema 1-2 puta na dan bila sasvim dovoljna. Mislim da nema razloga za brigu, a kamoli za paniku.
|
problem444
|
23.01.2013. 18:30
pozdrav na vrhu kozice mi se pojavilo crvenilo i malo me svrbi i onak me malo pece.... bas na kozici na vrhu :S
|
|
24.01.2013. 10:10
Vejrojatno je riječ o iritaciji, ali ako se promjene budu širile, javite se liječniku.
|
nikola29
|
25.01.2013. 10:45
[code]http://speedy.sh/ebVuT/SLIKA1.jpg[/code]
Postovani,
vec duze vrijeme imam ove promjene na penisu, izgledaju kao neki sitni pristici, nekada su malo veci, ponekad se kao malo povuku, nekad osjetim blago peckanje, ne uvijek. Sta bi to moglo biti? Unaprijed hvala na odgovoru. Lijep pozdrav.
|
nikola29
|
25.01.2013. 11:20
ispricavam se evo slika na ovom linku http://i48.tinypic.com/1628krb.png
|
|
25.01.2013. 12:10
Moglo bi se raditi o iritativnom dermatitisu (pokušajte s neutralnim kremama), ako ne pomogne, javite se dermatologu.
|
gazza
|
25.01.2013. 13:15
pozdrav
jutros su mi se na glaviću odjednom pojavile neke crvene pjegice, ne peče me niti ne smeta, pojavilo mi se nakon mastrbacije, a zadnji seksualni odnos(nezaštićeni) sa djevojkom sam imao prije nekoliko dana, što bi to moglo biti?
zahvaljujem
|
|
25.01.2013. 14:30
Kod Vas se najvjerojatnije radi o blažoj iritaciji (od masturbacije). Terapija nije potrebna.
|
Sava75
|
26.01.2013. 15:25
Postovani,
Pre dve nedelje tokom seksualnog odnosa sa devojkom osetio sam bol i peckanje na povrsini penisa. Naredih dana pojavio se svrab koji se smanjio posto sam nekoliko dana koristio Canesten kremu ali sam primetio da postoje i dve male ranice na sluzokozi tela penisa ispod glavica koje izgledaju kao da je taj deo malo odran. Ako je to u pitanju molim za savet sta koristiti da uspesno zarastu mada nisam siguran da nije i nesto drugo.
Hvala puno.
|
|
27.01.2013. 14:20
U svakaom slučaju, kod Vas situacija nije sasvim jasna (s obzirom na ranice). Bilo bi najbolje, da se javite dermatologu.
|
export123
|
29.01.2013. 16:35
Pozdrav i poštovanje,
Sinoć sam osjetio jako lagani svrab, usudim se reći čak i nešto poput "škakljanja" - sve to na glaviću, iako se stvarno JEDVA osjetilo, baš jedva (da nisam pogledao glavić kasnije, sigurno bih zanemario te osjećaje na njemu). Uglavnom, kasnije sam odlučio pogledati, jer mi se stvarao osjećaj ugode kad bih se počešao, pa me je to malo začudilo, jer mi se nije dosad nikad događalo.. Kad sam provjerio, ugledao sam po cijelom glaviću jako male crvene točkice, nešto poput nekog sitnog osipa, a kada povučem kožicu na dnu glavića ima i nekih bijelih točkica, ali puno puno manje nego crvenih po glaviću! Sami vrh kožice je nekako iziritiran, "smežuran" (iako ne znam je li to adekvatna riječ) i malo je crvenkast.. Glavić je nekako "suh"..
Prije 2 dana sam imao nezaštićeni odnos s djevojkom s kojom sam 3 godine, redovno imamo odnose, i ovo se nikad prije nije dogodilo.. Uz sve to pijem i antibiotik "Medazol", već neko vrijeme, možda 5-6 dana dosad, sutra mi je zadnji dan, pa sumnjam da je to sve posljedica antibiotika!
Ne boli, ne peče, niti mi smeta, samo mi stvara lagodni osjećaj za vrijeme češanja (samo ponekad osjetim mali podražaj, više kao neko škakljanje), a isto tako za vrijeme uriniranja ništa ne osjećam, sve je u najboljem redu, ali djevojka je također spominjala da osjeća svrabež dolje, da ima također male crvene točkice i crvenilo oko tog područja.
Molio bih Vas i bio bi zahvalan na što bržem odogovoru i mišljenju šta bi moglo biti, jer me je strah!!!
Hvala unaprijed, i ispričavam se na podužoj poruci!
|
|
30.01.2013. 10:45
Vjerojatno se radi samo o blažoj iritaciji, ali s obzirom da ste uzimali Medazol i da djevojka ima slične simptome, bilo bi najbolje da napravite mikološku obradu (nativnu pretragu na gljive i prema potrebi kulturu) i dermatološki pregled. Samo će se tako moći postaviti točna dijagnoza i terapija.
|
mirjanvi
|
30.01.2013. 20:40
Lijepo vas molim da mi pomognete...suprugu je poslije odnosa vrh penisa pocrvenio pojavio se otok oko glavića uz rub kožice, bezbolan, kao napunjen nekom tekućinom..izgleda kao plik od opekotine. Nakon par dana se smanjio i kao da se povukao. Opet smo imali odnose i ponovilo se isto samo još izraženije i sa bolnim glavićem. Šta bi to moglo biti?
|
|
31.01.2013. 10:45
Vjerojatno je riječ o jačoj iritaciji uz otok nakon odnosa. Pričekajte neko vrijeme sa spolnim odnosima.
|
Candrea
|
31.01.2013. 10:50
Poštovani, imam 22 godine i trenutno bolujem od vodenih kozica. Pojavio mi se podljev ispod oka, (inače imam dosta vodnih kozica oko područja oka) da li je to nešto zbog čega treba posjetiti liječnika? Ima li to veze s hipermanganom koji mi je vjerojatno ušao u oko prilikom kupanja?
|
nijebitno123
|
31.01.2013. 12:50
pozz... pojavio mi se kao neki ''prsten'' ispod glavica...ne boli, al ako bi mogao znat o cemu se mozda radi?
|
|
31.01.2013. 14:25
Za Candrea: vodene kozice su u domeni infektologa. Nisam siguran ima li podljev veze s vodenim kozicama, hipermanganom ili s nečim trećim.
|
|
31.01.2013. 14:25
Za nijebitno123: najbolje da se javite dermatologu ili urologu. Preko računala nije moguće utvrditi o kakvom je "prstenu" riječ.
|
ooommmggg
|
31.01.2013. 22:40
pozz, imam problema s penisom, dok nije u erekciji malo se crveni i donekle je u redu, ali kad je u erekciji pocrveni k'o paprika i malo peče, stavljao sam pantenol kremu i nije ništa pomoglo. Trebam savjet od vas ...
|
ooommmggg
|
31.01.2013. 22:40
pozz, imam problem s penisom, dok nije u erekciji malo se crveni i jos je dobro, al' kad je u erekciji pocrveni kao paprika i malo peče, stavljao sam d-pantenol mast ali nije pomoglo,,, trebam Vaš savjet?
|