Autor
|
Poruka
|
ave_cezar
|
02.10.2013. 16:05
Pozdrav unazad par mjeseci moje je pitanje izgledalo ovako:
"Naime situacija je ovakva..prije dvije godine sam osjetio peckanje pri mokrenju i nakon sto sam se obratio osobnom ljecniku te otisao na test urina otkrivena je eserihija coli, doktorica rekla da je od prljavih ruku..nakon pijenja antibiotika stanje se smirilo, ali nakon nekog vremena su se simptomi poceli vracati i to na odredene periode, jedan odredeni period od par mjeseci bih osjetio simptome i par mjeseci ne bih..radio sam vise puta analize urina i sperme i niikad nista nije nadeno, al ja sam i dalje imao simptome bez ikakvih vidljivih znakova i promjena na spolovilu. Cak sam od osobne doktorice dobio neku kremu ni to nije dalo rezultata..Uz to povremeno peckanje, grebanje pri mokrenju znam i osjetiti osjecaj probadanja u mokracnoj cijevi tipa kao da neko bocka iglom. Zadnji par dana sam imao i svrbez kozice, vise ni to nemam. Situacija mi nikako nije jasna, nikad nista nije nadeno a simptomi se tren javljaju, tren ne. Molim za pomoc".
A vaš odgovor ovako:
Dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.
12.06.2013. 10:15
Vi imate simptome uretitisa. Što je u podlozi, preko računala nije moguće reći (ne treba se nužno raditi o infektivnom uzročniku). Bilo bi dobro da obavite pregled urologa i urološku obradu.
U međuvremenu sam bio kod urologa i on me dalje uputio kod infektologa pod objašnjenjem da sad te stvari rade infektolozi. Da li je to istina i kakve točno su mi pretrage potrebne da rješim svoj problem?
Hvala
|
Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.
|
02.10.2013. 20:45
To mogu rješavati i infektolozi. Biti će potrebno da napravite briseve uretre i pretrage urina.
|
ave_cezar
|
03.10.2013. 15:00
Postoji li kakav moderniji način od onog klasičnog jako bolnog brisa uretre?
|
|
03.10.2013. 15:30
To ćete tamo saznati, nisam siguran.
|
depolatin
|
07.10.2013. 09:40
Poštovani,
Unazad 2-3 dana primijetio sam crvenilo na koži penisa i glansa te imam jak svrbež. Boja penisa je žarko crvena popraćena s ljuštenjem, dok nema bolova i peckanja prilikom mokrenja. Crvenilo i svrbež su se pojavili dan poslije seksualnog odnosa s partnericom koja također ima isti problem. Prije nekoliko mjeseci je imala takav problem nakon čega se izliječila i sada se ponovo pojavio. S obzirom na to kako se ponovno pojavio, a mi smo imali seksualni odnos, vjerojatno sam preko nje dobio iritaciju ili gljivičnu infekciju, štogod. Dok smo imali seksualni odnos bio sam bolestan i koristio antibiotik (cefaleksin 500mg) koji sam koristio par dana prije odnosa, a i dalje ga pijem. Strahujem da se ne radi o spolno prenosivoj bolesti. Razmišljam kupiti kremu koja bi vjerojatno pomogla, ali ne znam je li potrebno posjetiti urologa. Možete li mi pomoći odnosno reći o čemu se radi? Nadam se da sam rekao dovoljno detalja. Hvala unaprijed.
|
|
07.10.2013. 14:00
Moglo bi se raditi o infekciji Candidom s obzirom da tegobe imate i Vi i partnerica, a i uzimali ste antibiotik (što pridonosi gljivičnoj infekciji). Tada bi pomogla Canesten ili Plimycol krema kroz 10-14. U tom slučaju morala bi se liječiti i partnerica (kod ginegologa).
|
jash58
|
14.10.2013. 15:50
Imam ove ..hah,gljivice? vec jako dugo..mislim cak i prije prvog spolnog odnosa
Ne znam o cemu se radi ali su tu vec jako dugo
Nema svrbeza,niti peckanja
http://puu.sh/4PQJT
http://puu.sh/4PQJh
|
|
15.10.2013. 10:30
Na fotografijama je riječ o nešto izraženijim normalnim žlijezdama. Dakle, nema gljiva niti bilo kakve druge patologije.
|
Ivann666
|
22.10.2013. 23:15
Pre nedelju dana mi se pojavilo crvenilo i malo je peckalo, bolelo. al se kasnije povuklo za 2-3 dana. I danas kad sam masturbirao primetio sam da imam neke crvene tackice koje se bas izrazene posle masturbacije, ovako se ne manje primecuju, skoro uopste. Jel opasno?
|
|
23.10.2013. 13:15
Kod Vas je riječ o blažoj iritaciji. Ne radi se o nečemu što bi zahtjelovalo terapiju. Ne pretjerujte s masturbacijom.
|
snopy
|
27.10.2013. 10:50
Pozdrav, moje ime je Ivan i imam 21 godinu. Sumnjam da imam Fimozu. Pretraživao sam po internetu slučaj u kojem ne možete povući kožicu preko glavića. Naime, to nemam od rođenja nego se pojavilo naknadno, koliko me sjećanje služi, prije dvije godine. Tek sam počeo to primjećivati kad sam počeo imati seksualne odnose, prije nisam išao za tim i vjerujem da bih tokom mastrubiranja to primjetio. Dok je penis u opuštenom stanju, kožicu mogu navući bez problema, no dok je u erekciji, odnosno u krutom stanju, tad mi malo fali da pređe preko glavića, kao da je uz sami rub, te samo daljnje natezanje je bolno. Što se tiče povlačenja i samog ruba, desna strana je opuštenija i ide do ruba, dok lijeva zapinje i ona ostaje nešto iznad, kao da je slijepljena za glavić. Prije godinu dana sam imao gljivičnu infekciju, pri kojoj sam imao : vrlo svijetle (blago bijele) nijanse preko glavića, svrbež, ljušćenje glavića. Mazao sam Canestenom, te prao kamilicom i to je nestalo. Moram napomenuti da penis ponekad ima neugodan i jak miris, kao i sam urin. Pri seksualnom odnosu koristim obavezno kondom no svjedno nije opuštajuće i u određenim pozama se bol zna pojaviti. Nikad nisam došao ili natezao do te mjere da počne krvariti. Zanima me da li je moguće izlječiti to prirodnim putem, poput vježbi za natezanje kožice, mazanjem neke kreme, kamilicom, održavanja higijene itd.. Koliko sam shvatio, urolozi preporučavaju obrezivanje, ali mnogi pišu kako to i nije potrebno nego da se uz vježbe može pomoći. Nisam bio ni jednom kod urologa iako ću poći čim prije da točno ustvrdim što je iako prepostavljam da je fimoza. Bio bih Vam zahvalan ukoliko bi ste mi odgovorili na ovo. Hvala unaprijed.
|
|
27.10.2013. 11:20
Je li riječ o pravoj fimozi utvrdit će urolog. Možda i nije potrebno kirurško liječenje.
|
herod
|
01.11.2013. 18:15
Pozdrav i poštovanje.imam sličan problem kao i ostali.Naime prije 6 dana sam imao odnos sa curom i drugi dan mi je kožica na penisu otekla i počelo me malo škakljat/peckati.odnos nije bio sa kondomom i napominjem da sam primjetio kod partnerice bijelu sluz kao jogurt tokom odnosa.prvo sam mislio da sam nadrazio penis sa oštrim dlačicama na njenoj vagini ali nekako bi me to brže prošlo valjda...Ona je zvala doktoricu i prepisala joj je vaginalete a ja se već 5 dana mažem canesten kremom i sad je dosta splasnulo s tim da kad navućem kožicu moram pomalo jer me stišće ali ide do kraja.nisam primjetio na glaviću nikakve plikove ni ništa.Zanima me da li da nastavim mazati canestenom još koji dan ili da odem svom doktoru da on pogleda?hvala unaprijed na odgovoru.
|
|
01.11.2013. 23:55
Bolje da odete Vašem liječniku da pogleda.
|
young21
|
04.11.2013. 09:45
Pozdrav
Imao sam odnos prije par dana, bez kondoma, i sve super. No onda jučer mi se pojavio svrbež i peckanje na penisu, peckanje dok uriniram i ejakuliram....i koža mi je na vrh crvena i malo otekla,al to mi se dešavalo i ranije kao posljedica grubog sexa. Zanima me samo ovo o peckanju i svrbežu, da li je nesto opasno, ili samo obicna bakterija na sto i ja sumnjam, i kako se lijeciti sto mazati, jer nisam u stanju trenutno ici doktoru ?
Hvala lijep pozdrav
|
|
04.11.2013. 19:15
Možda je riječ samo o iritaciji, ali ako simptomi potraju (s obzirom da imate peckanje dok urinirate i ejakulirate) treba učiniti urinokulturu, briseve bakteriloški te na klamidije i mikoplazme. Dakle, ako je iritacija će proći smo od sebe, ako nije - nema liječenja preko računala.
|
philosopher123
|
08.11.2013. 18:35
Pozdrav.
Danas sam primijetio da imam crvenilo na penisu. Prvo mjesto crvenila je blizu otvora mokraće cijevi, a drugo mjesto je pri rubu glavice. Mjesto crvenila je veoma suho. Nemam svrbež i ne peče. Samo osjećam malo veoma neugodni osjećaj kada diram mjesto crvenila. Osjećaj neugodnosti je još jači i veoma me smeta ako natežem kožicu.
Nisam imao seksualni odnos i vodim redovitu higijenu.
Odlučio sam da bi bilo najbolje da vam pošaljem i neku sliku.
http://prntscr.com/22r8sq
http://prntscr.com/22r99s
Moram napomenuti da imam 17 i pol godina. Pokazao sam to svojem ocu i odlučili smo da često perem s vodom i namažem to s nekom kremom za sada.
Razmišljam da pričekam dva dana i da vidim kakvo bude stanje, pa da ako neće biti promijene da ponedjeljak ujutro idem doktoru. Što vi mislite o tome? Imate li još neki savjet i koja bi krema bila dobra za to? Po mogućnosti, neka bez recepta?
Unaprijed hvala.
|
strawberry83
|
09.11.2013. 01:30
Poštovani,
imao sam odnose sa djevojkom i prije par dana mi se pojavi bijela kvrzica na penisu( kao pufica). Ne boli, ne pecka, ništa. Znate li o čemu se radi?
|
sensodyne
|
09.11.2013. 11:40
Nisam imao spolni odnos.Ovo me muči već dulje vrijeme.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaih...062_eda63f608feda93b65964068527271b3
Hvala.
|
|
09.11.2013. 14:20
Za philosopher123: Vjerojatno je riječ o iritaciji. Mažite neku neutralnu kremu (tipa Cicaplast Baume B5) kroz nekoliko dana. Ako ne pomogne, javite se liječniku.
|