Dermatovenerologija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4005 | Broj poruka: 14424

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38

crvenilo i svrbež na penisu

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

QQ

08.12.2013. 00:10

hvala doktore a ovo sto se vidi na glansu sto lici na sitne vene ili sta vec....sta je to?

QQ

08.12.2013. 00:10

hvala doktore,a da li mi mozete reci sta je ovo na glansu lici na neke sitne vene.....sta je to? evo slike
http://i.imgur.com/YA7CPbv.jpg?1

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

08.12.2013. 16:25

Riječ je o normalnim krvnim žilama na ovom području. Kod Vas je sve normalno. I prihvatitte to.

QAY

09.12.2013. 18:35

poštovani,imam problem sa kožom na glaviću penisa,vec dvije,tri godine mi se skoro svaki dan pojavljuju bijele siraste naslage koje imaju jaci miris te se lako operu kod tusiranja...sam glavić me zna svrbit al u rijetkim slucajevima,koza glavića izgleda lagano naborana i issuušena.....isao sam kod dermatologa koji mi je pripisao canesten i plimycol mast no nisu mi pomogle i taj se je problem nastavio i dalje nekad u izrazenijem a nekad manje izrazenijem obliku...dermatolog mi je rekao da to nije nista opasno i da mogu normalno stupit u spolni odnos....u vecini slucajeva sam koristio kondome no u zadnje vrijeme ja i partnerica ne koristimo zastitu i primjetio sam da mi ta isusena koza smeta kod odnosa,penis nije vise tolko glatki i vlazan te kod pocetka spolnog odnosa zapinje....cura mi se u zadnje vrijeme isto potuzila da ju spolovilo zna svrbit te se bojim da ipak ta bezopasna pojava po misljenju mog dermatologa nije neki veci problem...

molim vas za vase misljenej i sta da radim...hvala

09.12.2013. 22:20

Kod vas se vjerojatno radi o blažoj suhoći i povrmenoj iritaciji. Neka posebna terapija nije potrebna, koristitite samo neutralne kreme tipa Bepanthena.

QAY

09.12.2013. 23:45

zaboravio sam rec da boja kože na glaviću vise nije bas crvene boje nego izblijedjela i ako nebi recimo jednu vecer odrzao higijenu(pranje glavica) te naslage bi se pojacale te bi poceo svrbez i nadrazenje...kod eksperimentiranja bez zsatite sa prijasnjom partnericom nije bilo nikakvih problema,nije imala problema sa gljivicama ili necim slicnim pa pretpostavljam da nije rijec o gljivicama,bojim se jedino da nije rijec o necem jacem...
ako je rijec samo o iritaciji zasto bi taj problem trajao vec tolko vrijeme???
Što bi poticalo tu iritaciju???

10.12.2013. 10:35

Iritaciju potiće svaki spolni odnos, masturbacija itd. Ponavljanje i dugo trajanje govori u prilog tome.

QAY

10.12.2013. 11:35

Iskreno nisam primjetio da kad sam manje aktivan u sexalnom zivotu da se te pojave znatno smanje,one su prisutne svaki dan...zabrinjava me jedino to sto to vec traje tolko vrijeme...
Probat cu sa bepanthenom za pocetak ako ne oda se javljam na pregled...

Hvala vam na savjetu!!!

Saho75

17.12.2013. 23:40

Pozdrav doktore, na penisu mi je na jednom dijelu koza postala svjetlija nego je inace. Ta oblast sa svjetlijom kozom je kruznog oblika a promjera 25-30mm a u sredini nje se kao malo nazire oblast koja je malo crvenija (promjera oko 5mm). Ne osjećam nikakvu bol niti neke smetnje. Prvi put sam to primjetio nakon masturbacije. Prvo se pojavilo samo sa jedne strane a kasnije (nakom mjesec dana) primjecujem i na drugoj strani penisa (ali bez crvene oblasti). Nadam se da mi mozete reci o cemu se radi, unaprijed hvala!

18.12.2013. 17:25

Mislim da se kod Vas ne radi o nekom ozbiljnijem poremćaju koji bi zahtjevao terapiju. Ipak, za konačni sud bi trebalo obaviti dermatološki pregled.

Gotrek

19.12.2013. 13:55

Pozdrav doktore!
Vec mesec dana sa unutrasnje strane kozice i samog glavica skidam belicasti sloj prilikom kupanja (kao da se peruta). Niti mi to pece, boli niti ima drugih simptoma prilikom odnosa ili mokrenja. (eventulano kada to isperutam blago crvenilo na samom glavicu, koje posle prodje) Vodim redovnu higijenu, koristim zastitu prilikom odnosa i posle odnosa operem mlakom vodom penis. Inace, vidljive su mi Tisonove zlezde (Fordyce spots) na obodu glavica i kozici penisa. Da li je potrebno da mazem neku kremu? veliko hvala!

20.12.2013. 21:20

Mislim da ne trebate mazati neku kremu, jer kod Vas nema nikakve patologije.

kinder

26.12.2013. 00:05

Postovani, na kozi penisa su mi se pojavile bele tackice nalik plikovima, koje su na dodir hrapave, zanima me sta bi to moglo biti i da li je opasno.

26.12.2013. 12:05

najvjerojatnije je riječ o normalnim žlijezdma koje se nalaze na tom području i nemate razloga za brigu.

Ankr

29.12.2013. 13:05

Dakle, sa 14 godina su mi se na rubovima pojavili bijeli mjehurićii.. usto da sam vec imao seksualni odnos.. ali uz prezervativ,
Sada me brine dal to ima ikakve veze sa HPV-om?
Pošto se broj mjehurića/bradavica ne smanjuje već samo lagano opada vidljivost mjehurića, brine me oce to ostat do kraja života ili nee..
Imam 18 godina, mlad sam još i to sveee, zabrinjava me to!

29.12.2013. 21:50

Mislim da se radi o normalnim žlijezdama koje se nalaze u tom području koje će se vidjeti cijeli život.

nebojsa91

31.12.2013. 12:10

meni se pojavilo kao masnica na penisu velicine oko 2 cm sta bbi to moglo da bude?

31.12.2013. 17:10

Vjerojatno prolazna promjena prokrvljenosti. Ništa opasno.

sumardrvar

02.01.2014. 15:40

budući da ne mogu naći temu u kojoj bi se raspitao o svom problemu, ovdje ću.
Ja sam student, imam 19 godina i moj problem je isključivo dermatološki. Naime, imam problema sa grubom kožom i svrabom na području prepona i anusa. Koža je tamnosmeđe boje i prilikom svraba se znaju pojavljivati i male ranice. Sportaš sam i čuo sam da je problem u vlažnosti područja od znoja. ZNaju pomoć vruće kupke i blagi šamponi sa neutralnim pH. Problem se nikako nikada nije manifestirao na području penisa. Molim Vas za pomoć i nadam se da moj problem nije ništa strašno i da je lako izlječiv.

02.01.2014. 19:40

Vaš problem nije ozbiljan, ali nije niti lako rješiv. Problem je u stalnom trenju tog područja, pojačanog zbog bavljenjem sportom. Preporučio bih pranje običnom vodom, bez šampona i sapuna. Samo neutralna sredstva za intimnu higijenu. Navedena područja mažite i kremama za regeneraciju (tipa Cicaplast Baume B5).