Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


dermografizam


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

kristina

20.05.2004. 22:05

postovana doktorice ljubojevic,imam curicu od tri godine koja pocetkom proljeca i jeseni dobije neku vrstu alergije a neznamo na sto je alergicna posto joj nemogu obaviti alergo testove jer ima izrazeni dermografizam.Da li se nekim drugim putem moze obavite to testiranje.curica ima tri godine a kada joj se pojavi alergija ima osip i zglobovi joj nateknu.posto primi inekciju posle sat vremena je kao nova.petnaest dana prije alergije bude prehladena.unapred hvala

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

21.05.2004. 10:02

Zamjena za klasicno testiranje je utvrdivanje IgE ukupnog i specificnog imunoglobulina , radi se o parametru koji ukazuje na alergijska zbivanja.Javite se dermatologu kako bi napravio RAST i RIST pretragu na pojedine alegene na koji su suspektni.Druga metoda je CAST ELISA.Svakako bi bili pozeljno uraditi i dalju imunolosku obradu s obzirom da ste naveli oticanje zglobova.