Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


formula 101


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Majda

13.01.2006. 16:09

Postovani doktore,

da li imate kakvih saznanja ili iskustva s proizvodima protiv ispadanja kose iz linije Fabao formula 101 (http://www.mandarin.hr/formula/101a.htm).

Zanima me kakve su prednosti i nedostaci tih proizvoda u odnosu na proizvode na bazi midoxidila ili Aminexila (ucinkovitost, nuspojave, duljina koristenja) ako se uopce mogu uspoređivati s obzirom da se radi o biljnim preparatima.
Cijena preparata je poprilicna pa me zanima da li se isplati probati.

Imam 36 godina, kolicina kose na glavi mi se vec skoro 10 godinama polako ali sigurno smanjuje a problem je narocito izrazen u zadnje 2 godine neposredno prije i nakon drugog poroda. Jedna dijagnoza je bila zenska androgena alopeciju i terapija Pilfudom kao jedino efikasno rjesenje dok je misljenje dugog lijecnika da bi rezultate mogla dati i terapija Aminexilom...


Unaprijed hvala na odgovoru.

M.

dr. Krešimir Kostović

17.01.2006. 13:59

Mislim da gore navedenim biljnim preparatima nećete postići poboljšanje. Ako imate androgenetsku alopeciju, lijek izbora je minoxidil. Ipak, morate znati da niti on nije potpuno učinkovit, ali ga ipak vrijedi pokušati primijeniti.