Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


svrbez


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mama

16.01.2006. 10:48

Postovani,
moja curica ima dvije godine i tri mjeseca i od dobi od par mjeseci ima atopijski dermatits koji se sve vise smiruje. Unazad jedno par mjeseci joj je citavo pelensko podrucje i dio bedara prema preponama stalno crveno, sto se ispocetka lijecilo kao pelenski osip (nikad prije nije bilo problema s tim). To se povuce par dana pa se opet vraca. Cim je skinem ili sama skine pelenu pocne se strasno cesati, ponekad do krvi. Uz to cese i trbuh, na koji se u principu najvize zali i na kojem u principu se ne vidi nista posebno, nekakvo crvenilo ili ista slicno, osim tragova noktiju kad se cese. Pelensko podrucje smo mazali nistatinom, plymicolom, rojazolom, travocortom, imazol pastom, tridermom, stomak samo bepanthen kremom, sve pomogne na kratko, ali taj svrbez ne prestaje. Promijenili smo vrstu pelena, ni to nije pomoglo. Nalaz mokrace je u redu, krvi isto tako. Receno mi je da to nema veze s a. dermatitisom jer on ne zahvaca pelensko podrucje. Trudim se da bar doma ne nosi pelenu, jer u jaslicama to nije moguce, sve se bolje navikava na tutu, iako joj to vise sluzi za izgovor da se skine da se moze do iznemoglosti cesati po dropcicu. Sto da napravim?
Unaprijed hvala

dr. Krešimir Kostović

17.01.2006. 15:04

Ovako preko računala teško je postaviti točnu dijagnozu. Činjenica je da atopijski dermatitis najčešće ne zahvaća pelensko područje, ali jaki svrbež upućuje na atopijski dermatitis. Iako, i pelenski dermatitis može jako svrbiti. U svakom slučaju, morate biti strpljivi i redovito se kontrolirati kod dermatologa, dok se ne postavi točna dijagnoza i pronađe optimalna terapija.