Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


genital warts


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

antonija

19.05.2004. 08:20

jucer sam otkrila na vanjskom genitalnom podrucju nekoliko centimetara iznad vanjskih usana u smjeru prema pupku i ispod stidnih dlacica jednu ranicu koju sam cesuci se raskrvarila.uzasno sam se prepala i ne znam moze li to biti HPV jer imam samo jednog provjerenog partnera (bio je djevac).meni se to cinilo kao neki pristic ili urasla dlacica koju sam grebajuci se raskrvarila.koliko je sansa da su to genitalne bradavice i da sam inficirana HPV virusom???POMOZITE molim vas –hitno je!

PS jos sam htjela napomenuti da sam napravila probu sa octom i ta ranica se nije zabijelila ,a niti nema ni oblik tj.povrsinu kao karfiol niti je u nakupinama-no sto bi to moglo onda biti ako nisu genitalne bradavice uzrokovane HPVom?

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

20.05.2004. 01:36

Nema nikakvog razloga za paniku.Mogao bi biti citav niz uzroka koji su bezopasni a izgledom mogu imitirati bradavice.Tesko je reci o cemu se radi jer ste promjenu razgrebali.Ukoliko se vrati nemojte je dirati i otiđite na pregled dermatologu.Sto se tice sansi da su to bradavice tesko je
bez pregleda odredit, zbog lokalizacije promjena smatram da je mala sansa da se radi o bradavicama.Vanjske infekcije zena s bradavicama su najcesce bezopasne i puno je vaznije raditi redovito Papa test 1-2x puta godisnje jer infekcija vrata maternice moze biti problem.Savjetujem da promjene mazete s Betrion masti 2x puta dnevno kroz 7 dana a prije mazanja operite promjenu.Stidno podrucje je bogato nizom zljezda i najvjerojatnije se radi o zljezdama ili upali korjena dlake.Ukoliko promjena prode nakon terapije nema razloga za brigu.