Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Uklanjanje dlačica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tihomir

20.05.2004. 10:17

Poštovani!
Imam jedan velik problem. 22 su mi godine i po cijelom tijelu (leđa, prsa, noge ruke...) sam pokriven dlačicama dužime 4-5 cm. Jako su guste i crne. O izgledu ne moram ni govoriti, a higijenu je jako teško održavati zbog mašćenja kože. Da li kod takvih ekstremnih slučajeva HZZO pokriva koji dio troškova za uklanjanje i gdje i kako. Ako ne, gdje si mogu sam pomoći. Koža mi sunca nije vidjela već dvije godine i dobivam ispod tog pokrivača prištiće. Tuširanje je obavezno svaki dan, ali ni to nije dovoljno. Hvala na odgovoru.

Pozdravljeni!!!

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

21.05.2004. 00:55

Savjetovao bih prvo pregled dermatologa da se izljece akne, dlakavost nije uzrok akni nego masnija koza pomaze razvoju akni.Suosjecam s vasim problemom no nemojte tome pridavati toliko paznje, postoje puno gore stvari.Samo tusiranje ne pomaze kod akni i kod masne koze jer ti se problemi uspjesno lijece.Sto se tice dlakavosti problem je sto HZZO ne pokriva troskove uklanjanja dlaka.
Preporucio bih da se raspitate kod privatnih zdravstvenih osiguranja.
Sto se tice uklanjanja dlaka najbolji nacin je laserom no to je proces koji traje.Nazalost nije trajan jer dlake ponovo rastu ali slabije te je potrebno vise ciklusa uklanjanja.Od brzih metoda probajte vosak ukoliko ga niste probali.Obratite se na Klinici za kozne i spolne bolesti Salata tj. u laserski centar.Svakako izbjegavajte Sunce ukoliko se odlucite na tretman laserom jer tamnija boja koze lose utjece na rezultat.