Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Mrlja, osip...


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marnat

25.10.2006. 16:45

Prije ca. 2 tjedna na unutrašnjoj strani bedra (visoko) pojavila se crvena mrlja, koje je sada promijenila boju prema plavkastom - ljubičastom i kao da se ljuska. Nije izdignuta, nema zadebljanja, ali je jasno omeđena crvenim rubom (kao da su crvene točkice) i povećala se, nepravilnog je oblika, veličine otprilike kovanice 1 kune. Pojavile su se još tri crvene točkice oko te mrlje (danas).
Prije nekoliko dana pojavio mi se osip po trupu, prvo u području struka, gdje je i dalje najizraženiji, ispod dojki, malo na prsima... Crvene je boje, mjestimičnogrupiran, malo izdignut, ti recimo "prištići" nemaju sadržaja, a najveći "prištići" su gotovo ljubičasti. Ne svrbi jako, ali smeta.
Na licu nema promjena, na nogama također ne, na rukama ima pokoji "prištić".
Budući da sam u stresnom razdoblju, a već mi je stres nekoliko puta prouzročio promjene na koži, ne znam kolika je mogućnost da je to uzrok (barem osipu - za mrlju na bedru ne bih rekla). Obukla sam majicu koja je dugo stajala u ormaru i promijenila sam deterdžent... majicu nisam više nosila a deterdžent vratila na staro.

Pretpostavljam da su ova dva dermatološka problema odvojena, molim savjet. Ako je od značaja, 40 mi je godina...

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

30.10.2006. 21:00

Preko računala zaista nije moguće reći o čemu je riječ. Neke dermatološke bolesti mogu biti povezane s stresom, ali ne sve.