Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Papule i infekcije spolovila - još jedno pitanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

hrvoje

23.06.2006. 11:21

Stavio sam još jedno pitanje pod temom PAPULE I INFEKCIJE SPOLOVILA koju sam dolje otvorio, pa vidjeh da je tema pala u zaborav. Stoga ovdje stavljam taj post kojim sam replicirao. Puno vam hvala na trudu i vašim odgovorima.

Želio bih biti 100 % siguran. Mislim da sam si to sve umislio. I da to nije nikakva bolest. Prije me to kopalo i mislio sam da imam rak, što me dodatno razorilo. Sada otkrivam da su te papulae normalna pojava, a kod mene nisu ni toliko puno izražene (kad sam vidio kakvih sve ima). Mislim da bi se moj život promijenio, da bi se ja spasio, postao druga osoba kad bi učinio samo jedan korak. Izgubio sam mnogo godina odgađajući odlazak dermatovenerologu (10 godina). Kroz tih 10 godina sam gotovo svaki dan razmišljao o tome. Još sam, hvala Bogu, stabilan i nisam ''puknuo''. Užasno me sram otići dermatovenerologu. Znam da bi trebao. Jer, vjerujem da bi u slučaju ustanovljenja da nemam bolest, a i da je bolest - zašto ne bi mogla biti izlijećiva? se spasio. Zbog toga oduvijek imam kompleks manje vrijednosti. I sada još izbjegavam druženje s djevojkama zbog toga (ne gledajući samo na spolni odnos). Kako da se natjeram? Možda ludo zvuči, ali meni je to jako teško. Jako jako. Nevidim uopće kako da to izvedem? To se duboko uvuklo u mene. Što da vas pitam? Postoji li online pregled? Kako otići dermatovenerologu? Kako ušparati još koji dan mojih ''ludih'' misli o tome? I time se osloboditi od depresije?
(Zbog ovih stvari najljepše godine mog života su se ''srušile''. Nitko mi nije pričao o spolnosti i spolnom zdravlju).
Hvala Vam unaprijed

dr. Dinko Kaliterna

27.06.2006. 13:56

Prvo skupite hrabrost bez odgađanja i odmah krenite dermatologu jer što više odgađate odlazak sebi više škodite, nemojte me krivo shvatiti ali dobronamjerno uradite psihijatrijski pregled ne što ste ludi nego pod pritiskom dugo vremena i treba vidjeti eventualne posljedice, dermatologu možete ići na uputnicu ili privatno, nikad nije kasno no počnite što prije je ono što vas čeka vrijedi razbiti taj strah