Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


prištići na bradi?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ttinaa

12.02.2009. 17:10

Poštovani... U zadnje vrijeme imam problema s prištićima na bradi, ima ih jako puno... bolni su, natečeni i gnoje se..... Postoji li mogućnost da je to nešto s ginekološke strane? rekli su mi da je moguće da imam problema s jajnicima.... Trebam vaše stručno mišljenje... 23 su mi godine..
Unaprijed zahvalna.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

17.02.2009. 13:10

Vjerojatno se radi o nekom obliku akni. Preporučio bih UZV jajnika kod ginekologa. Svakako i liječenje od strane dermatologa.

chikita

28.03.2009. 23:30

Poštovani ! Pila sam kontr.pilule godinu dana zbog zaštite, ali i zbog problematičnog tena. Nadala sam se da će mi ten ostati prekrasan kakav je i bio za vrijeme kkorištenja pilula, ali nije ! Ponovno sam dobila akne, i to samo u području brade ( i to samo desna strana). Bila sam kod ginekologa i napravio mi je uzv jajnika,, i nalaz je u redu, PCO nemam ! Pa, ne kužim zašto imam onda te akne na bradi, a jajnici su mi u redu ! Moram napomenuti da sam dosta dlakava, što isto ne znam isto koji je uzrok tome !? Možda imam previše muških hormona u sebi, pa zato imam i akne? Ako je tako, da li su pilule jedina alternativa u njihovu liječenju! Bila sam kod dermatologa, i za lice mi je Dr. prepisala Skinoren kremu koja mi nije uopće pomogla i naravno kontr.pilule. Željela bih nekako ukloniti te akne ( i to mi je čudno samo na desnoj strani brade?), jer mi se pilule više stvarno ne piju ! Koristim kozmetiku Nikel, i ne mogu reći da sam u potpunosti zadovoljna. Imam dosta osjetljivu, mješovitu kožu lica, tako da mi koža ne podnosi neke agresivne preparate! Da li bi možda Jericho kozmetika bila pravi izbor za mene? I, da kakva je to pravilna prehrana i koji su to vitamini koje trebam unositi radi što boljeg rezultata u liječenju akni ! Unaprijed zahvaljujem na odgovoru ! happy

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.04.2009. 12:15

Ako imate akne i pojačanu dlakavost savjetujem Vam pregled endokrinologa, jer možda zaiste imate višak muških hormona. U tom slučaju dolazi u obzir neki od hormonskih preparata( npr. Diane 35). Naravno, uz to je potrebno dermatološko liječenje. Ne bih Vam preporučio Jericho kozmetiku, a točno koja je terapija potrebna neka odredi dermatolog (vaš ili ga promjenite)