Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


problem


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

enamorada

08.10.2006. 00:15

Dali pojava bijelih strija, prekomjerno znojenje, podocnjaci imaju veze jedno s drugim i koji bi bio uzrok toga?
Citala sam negdje da je to vezano uz probleme rada nadbubrezne zlijezde... Podocnjake inace oduvijek imam, ali cini mi se unatrag godinu dana malo jace izrazene a isto tako sam u to vrijeme dobila i strije po bedrima (nisam se naglo udebljala niti smrsavila) a najvise me smeta prekomjerno znojenje u podrucju pazuha! Dali mi Vi mozete nesto vise reci o tome ili da se obratim doktoru opce prakse radi tih "simptoma"?

Dinko Kaliterna, dr. med.

12.10.2006. 18:15

Navedeni problemi su nevezani. Pojačano znojenje ima ulogu s nikotinom, kofeinom i stresom što bi trebalo smanjiti. Najbolji tretman za to je Botox ili jontoforeza. Podočnjaci su problem loše limfne drenaže i cirkulacije te postoji niz tretmanam pojedini vitamini i minerali ( vit. C npr ) uz kreme što pomažu kao i svakodnevno masiranje tog područja. Strije nastaju nglim istezanjem kože npr rast ili trudnoća kao i bolesti nadbubrežene žjezde. One se ne mogu ukloniti nego smanjiti a laser daje najbolje rezultate uz pojedine kreme na bazi bjelančevina, bakar, cink, vit. C...