Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bakterije u urinu i brisevi


Autor Poruka

30.05.2011. 18:15

Poštovani. Nakon borbe s klebsiellom u urinu koju sam riješila uspješno sad je došla escherihia colli 10 na 5. Poslana sam urologu koji me je poslao ginekologici da radim bris uretre na MUCH. Na što se to točno radi? I recimo ako se nešto od toga nađe u brisu uretre,da li je potrebno raditi i bris cerviksa? I još 1 pitanje. Idem na ultrazvuk urotrakta-da li se radi preko trbuha? Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.05.2011. 23:11

Poštovana, brisevi uretre na koje ste poslani su mikoplasma, ureaplasmu, klamidija.
Ne moraju biti identične bakterije u uretri kao i u vratu maternice.
UZV mokraćnog sustava radi se preko trbuha.

09.06.2011. 16:51

Poštovani. Dobila sam nalaze brisa. Radila sam bris uretre kako sam i rekla- na uputnici je tako pisalo. Dok je gin radila bris peklo me je. To sam slala u zavod za javno zdravstvo pa su oni slali za Bjelovar jer tu imaju ispostavu. Sad na nalazu piše vrsta pretrage:bris cerviksa na mycoplasmu,ureapl.i klamidiju. Da li su pogriješili?

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.06.2011. 17:35

Poštovana, ako vas je peklo pretpostavljam da je Vaša liječnica uzimala uzorke iz uretre(mokraćne cijevi), a da su u laboratoriju krivo označili tijekom ispisa.