Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bol tijekom odnosa


Autor Poruka

Zerzan

06.08.2013. 20:15

Poštovani,

već duže vrijeme (par mjeseci) osjećam jaku oštru bol tijekom spolnog odnosa te ponekad pritisak na mjehur. Ne znam da li to može biti povezano s niskim libidom i činjenicom da imam problema sa suhoćom rodnice jer uzimam kontracepcijske pilule Yaz dvije godine. Pokušali smo koristiti Gynaicol gel, no bol je još uvijek prisutna.

U zadnjih mjesec dana počela sam imati problema s mjehurom - trebam učestalo mokriti, ujutro se budim s bolovima u mjehuru i moram odmah na wc, imam osjećaj nepotpunog pražnjenja mjehura. Pregled mokraće je otkrio dosta bakterija i povišene leukocite, no kad sam nazvala svoju liječnicu za mikrobiološke nalaze urina rekla mi je da je sve u redu i da ne trebam uzimati antibiotike.

Zanima me da li navedeni simptomi mogu biti povezani te što mi je činiti. S obzirom da sam u ozbiljnoj vezi u kojoj imamo odnose već godinu dana, zanima me da li je moguće da se tek nakon godinu dana javljaju simptomi, ukoliko se radi o spolnoj bolesti. Javljam se Vama jer mi je ginekologica trenutno nedostupna.

Unaprijed hvala na odgovoru i isprike zbog smetnje.

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.08.2013. 00:50

Poštovana s obzirom na perzistenciju bolova i smetnji svakako savjetujem cervikalne briseve i posebice urinokulturu.

Zerzan

07.08.2013. 11:20

Poštovani,

izgleda da sam se krivo izrazila... Dakle, nakon uobičajenog pregleda urina, napravljena je i urinokultura o kojoj je doktorica opće prakse rekla da je sve u redu.

Lp i isprike zbog smetnje

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.08.2013. 19:30

Napravite cervikalne briseve s obzirom na perzistenciju simptoma.
Moglo bi se raditi i o infekciji trihomonasom. Tu je bol kod odnosa, iscjedak, dizurične smetnje a urin sterilan.
Svakako sugeriram da se javite ginekologu.