Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bolna kvržica


Autor Poruka

ivaa29

06.06.2010. 14:45

Poštovani, zahvaljujem na ranijim odgovorima.

No, jutros sam našla kvržicu s desne strane, na predjelu između velikih i malih usana, blizu vaginalnog otvora. Veličine je manjeg graha i dosta bolna na dodir, a malo boli i dok hodam. To je do sada 3. puta da mi se javila, s tim da je znala biti i na istom mjestu s lijeve strane. Obično bi sama prošla nakon nekoliko dana. Da li se to upalila Batholinijeva žlijezda?? Moram li to liječiti ili pustiti da samo prolazi? Pošto mi se svako malo vraća, hoću li kasnije imati većih problema s tim? Čitala sam da je nekada potrebno čišćenje te žlijezde, pa čak i operacija?!

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.06.2010. 22:30

Poštovana, prema opisu koje ste dali i opetovanosti mislim da se radi o upali Bartholinijeve žlijezde. Otok, bolnost, pponavljanje, crvenilo znak su infekcije i upale. Savjetujem da se javite ginekologu na pregled, koji će Vam ordinirati antibiotike i odrediti da li je potreban kirurški zahvat zvan marsupijalizacija.
S obzirom na opetovanost treba razmisliti i o odstranjenju cijele žlijezde. Nema reperkusije na trudnoću niti problema kasnije .