Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolne menstruacije i izraslina na cerviksu


Autor Poruka

dady25

09.06.2010. 20:20

Poštovani imam 25god prvu menstruaciju sam dobila sa 14 god od tada mi je prvi dan menstruacije užasno bolan ako ne popijem tabletu nemogu na noge dobijem groznicu i povrača mi se! Prvi put sam odspavala sa dečkom s 19 godina sadašnjim suprugom obadvoje nismo imali druge partnere! Bila sam svega par puta na pregledu sve je bilo u redu ali sobzirom da sam mu rekla za bolne menstruacije nikad mi nije radio UZV da vidi dali imam policistične jajnike dali on to može vidit pregledom s obziro da i kad imam plodne dane me porobadaju jajnici?? Postoji još jedan problem pošto suprug i ja se ne čuvamo več više od 3 godine nikako nisam ostala trudna već sam par puta bila uvjerena da sam trudna i onda dobijem? Zadnji godinu dana mi se počeo mijenjati ciklus inače mi je bio redovan 28 dana te mi je bio dva - tri mjeseca preko 30 dana a zadnji pola godine mi se smanjio na 24 dana s tim da več dan i po prije mi se pojavi sukrvica lagana i onda prokrvarim jako bolno s tim da prije kad mi se pojavila sukrvica u roku pola sata sam dobila, prije mi je menga trajala 3 dana sada traje jedva 2 dana?? Kod tuširanja se uvijek prekontroliram i primjetila sam promijene na cerviksu s jedne strane ima neku izraslinu oko 1 cm nije nazubljena nego je glatka i u obliku polumjeseca imam ju oko godinu dana i najviše se osjeti pred mengu? I dali je moguće da imam zabačenu maternicu a da mi doktor nije rekao jer osjetim da mi je cerviks pomaknut u stranu nakon što sam postala spolno aktivna dali je moguče da je to zbog suprugovog splovila pošto on malo baca ustranu i pošto nije baš mali ima oko 16-17 cm i dali zbog toga imam problema sa začečem? Nekad nam je sexs fantastičan a nekad mi je tako nelagodno unutra i bolno i koda mi je unutra tako otečeno i stisnuto da jedva ugura splovilo unutra a budem vlažna??? Dali ima to veze s tom izraslinom jer mislim da nemam nikakve infekcije i imala sam ju svega par puta!! Dali to može biti šta loše s obzirom da ne vjerujem da može biti karcinom jer nemogu imati hpv( što je najčešći uzročnik raka vrata maternice) s obzirom da nismo imali druge partnere nikad i nisam prerano stupila u spolne odnose???? UNAPRIJED ZAHVALNA!!!1

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.06.2010. 21:40

Poštovana, postavili ste mi dosta pitanja pa ne znam hoću li sve zapamtiti.
Redom, ako imate 3 godine nezaštičene i redovite odnose i ne dolazi do trudnoće, već ste svakako trebali biti obrađeni u smislu steriliteta.Iz ovog što ste mi napisali mislim da je Vaš menstrualni ciklus uredan i same bolne menstruacije to ponajprije dokazuju. Dakle ukoliko redovito dobivate i ukoliko su menstruacije bolne pretpostavljam da imate redovito ovulaciju. Dakle ne može se govoriti o nikakvim policističnim jajnicima, jer oni idu sa produljenjem ciklusa, bezbolnim menstracijama, i drugim kliničkim obilježjima.
Zatim, ono što ste napipali na vratu maternice je vjerovatno ili cista ovule Nabothi ili polip na vratu maternice ili nešto slično, stoga mislim da se trebati javiti na ginekološki pregled da se to objektivizira i da se napravi vaginalni UZV pregled.
Trebate krenuti sa obradom steriliteta.

dady25

10.06.2010. 00:35

Hvala vam na odgovoru! Ja mislim da redovito ima ovulacije jer plodne dane osjetim kad mi dođu uz pojačanu sluz te mislim da i osjetim kad mi jajnik izbaci jajašce jer imam osječaj kao da lagano nabubri pa onda onako presječe i malo zaboli i onda prestane, čudno nešto uvijek slično i skoro svaki mjesec i češće iz desnog jajnika!!! Mislim da mi je ciklus spao na 24 dana zbog genetike jer mi tako i mama ima? Kolike su mi šanse da bi bila neplodna s obzirom da je nas 5 dijece i mlađa sestra (20 god) mi je nakon mjesec dana nečuvanja ostala trudna rodila je bebu od 4.38 kg te su je bili isprepadali prije poroda da neče moči prirodnim putem jer je dobila 18 kg u trudnoči imala povišen šečer a ona je ipak uspila bez komplikacija!! Dok je starija(28) u toj dobi također ostala trudna ali je bebu izgubila sa 4.5 mjeseci jer je imala anomaliju nekakvu na glavici te je nakon toga dobila multiplesklereozu mozga sa relapsima? Stoga vas pitam kolike su šanse da bi bila neplodna ili je to sve samo zbog stresa jer imam drugih zdravstvenih problema!?

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.06.2010. 11:20

Poštovana, Vi se morate krenuti obrađivati, isto kao što i suprug mora učiniti spermiogram.Moj savjet Vam je da se javite ginekologu a on će Vas usmjeriti dalje.