Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

ana505

19.12.2011. 23:15

Poštovani ovo je moj problem:
Zadnja menstruacija bila je od 25.11-30.11 nakon toga imala sam nezasticene spolne odnose s deckom(metodom prekinutog snosaja),s tim da je prvi odnos bio 2.12 a zadnji 11.12.Menstruacija mi tek ima doci oko 23eg,inace ciklus mi traje oko 29 dana i gotovo uvijek je pravilan.Ja sam se jako zabrinula,posto znam da nismo koristili kondome iako nikad nije ejakulirao u mene.Moje pitanje je kad je optimalno za raditi test i kolike su sanse da sam trudna?Nemam nikakve simptome osim normalih simptoma jednog studenta,umor,stres itd. Radila sam već dva testa dosad,oba su bila negativna,no jos uvijek sam zabrinuta sad Unaprijed hvala!

petra111

20.12.2011. 00:05

Mislim da me niste shvatili. Neznam kako da vam opišem no ukratko kada je predigra i tijekom diranja ja njega i on mene njemu curi malo tekućine iz penisa i to mu konstantno tako curi cijelo vrijeme dok ga diram. Zar to nije predejakulat? I tako cijelo vrijeme dok ne stavimo kondom prije samog čina seksa pa vjerojatno curi u kondom

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.12.2011. 10:40

Poštovana Ana,test na trudnoću možete napraviti u vrijeme očekivane menstruaciju, ili dan dva prije toga, u ovisnosti sa time koliko je taj test na trudnoću senzitivan. Savjetujem bolji način zaštite od prekinutog snošaja.

20.12.2011. 10:40

Poštovana, Petra, ne brinite na taj način nećete ostati trudna.

ana505

20.12.2011. 16:40

Da,sad znam za ubuduce,ne brinite.Hvala na brzom odgovoru.
Mjesecnicu ocekujem u petak,i jutros sam napravila jedan test-i on je bio negativan,a za test koristila sam Clearblue onaj ultraosjetljivi koji se moze koristiti i do 4 dana prije ocekivane mjesecnice-koje je sad vase misljenje?Unaprijed hvala

20.12.2011. 21:55

Poštovana, ponovite test za nekoliko dana ako ne dobijete menstruaciju.

petra111

20.12.2011. 21:55

Hvala na odgovoru doktore!

Znam da vas gnjavim možda malo ali što je to onda što krene curiti iz penisa tijekom predigre i svega toga? Koja razlika između toga i predejakulata?

21.12.2011. 12:35

Poštovani,
Posljednje menstruacije sam imala 12.9, 15.10 i 17.11.. ovaj mjesec još nisam dobila menstruaciju, koja je trebala stići 15.12..
Nezaštićeni spolni odnos sam imala 10.12,, ali partner nije ejakulirao u mene.. Je li moguća trudnoća? Već 5-6 dana imam uobičajne
simptome pms-a..
Zahvaljujem.

21.12.2011. 21:15

Poštovana sunce. Svakako savjetujem da napravite test na trudnoću. Ako je negativan, što mislim da jest, pričekajte menstruaciju kroz par dana.

21.12.2011. 21:15

Poštovana Petra , riječ je o sluzi, koja je rezultat lučenja prostate, vezikula seminalesa.

malicka_22

25.12.2011. 17:15

ovako..jako sam zabrinuta zbog neželjene trudnoće..posljednja mjesečnica je bila 6.12 a ja sam imala odnos bez zaštite 17.12..inače, mjesečnicu imam svakih 28-30 dana..pa me zanima dal je moguća trudnoća koja se dogodila tog dana? hvala

25.12.2011. 21:35

Poštovana, ako je došlo do ejakulacije tijekom odnosa u plodnim danima, šansa za trudnoćom je velika.

lara_3

28.12.2011. 21:30

Posljednju mjesecnicu sam dobila 30.11 i mozda 15ak dana nakon toga ili malo manje, sam bila intimna sa deckom (nismo imali odnose), ali dirao me spolnim organom po straznjici, i ubrzo nakon toga je stavljao prste u vaginu... penis mu nije bio skoro nikako vlazan, bilo je mozda kap ili dvije predejakulata.. da li je moguca trudnoca ako je ipak na prstima ostalo te tekucine?
Mjesecnicu nisam jos dobila, prije sest dana sam popila jednu yasmin tabletu kako bi dobila prije, i inace kad to ucinim dobijem nakon 2-3 dana, a sad je evo vec sesti i nista:S
Izasle su mi bubuljice ubrzo nakon sto sam popila tu tabletu, kao i inace prije mjesecnice, i osjetim povremeno bolove u donjem dijelu stomaka, nisu jaki, a nekada i u predjelu lumbalnog dijela kicme, a imam i malo bijelog iscjetka (jako malo), a grudi su mi bolne na dodir...

Unaprijed hvala na odgovoruhappy

28.12.2011. 22:40

Poštovana, nikako niste trudna.

kiki02

29.12.2011. 17:30

pozdrav! imam 15 godina i ja i decko smo dugo u vezi. nikada nismo imali spolni odnos ali bi to htjeli za novu godinu. imam redovite menstruacije i zadnja mi je dosla 16.12. kolko sam izracunala 31.12. mi je 16 dan ciklusa. da li ti dani spadaju u plodne dane? koristit cemo kondom. ako moze, recite mi na sto trebamo paziti i dali taj dan mogu stupiti u spolni odnos (s obzirom na plodne dane)?

fico112

29.12.2011. 17:30

postovani...zanima me jel moguca trudnoca ako djevojci nije probijen himen?!? i imali smo nezasticen spolni odnos ali posto ju je bolilo nismo bas dugo i onda smo trljali spolovilo od spolovilo..i tako sam svrsio..kada sam svrsavo nisam siguran jel mala kolicina ostala na njezinom spolovilu i jel moguce da je tako ostala trudna?
hvala vam unaprijed

29.12.2011. 23:40

Poštovana Kiki. taj dan ciklusa spada u plodne dane. Mislim da je s 15 godina prerano da stupate u spolne odnose.

29.12.2011. 23:40

Poštovani, teoretski postoji šansa za trudnoćom. Premda ako nije bilo pravog odnosa nego samo ejakulata po vanjskom spolovilu šansa je kažem samo teoretska.

Dajra

31.12.2011. 12:50

Postovani,

09.12. dobila sam mjesecnicu koja je trajala samo dva dana, vec treci dan tek par kapi krvi bih primijetila na ulosku. Tako i narednih 4 dana samo na toalet papiru bilo je tragova krvi nakon sto bih mokrila. Prvi dan menstruacije pracen je jakim bolovima, drugi dan takodjer su bolovi bili prisutni, ali nesto blazi. Bol u grudima je prestala sa zavrsetkom mestruacije. Ali velicina grudi se tek blago smanjila.

Zadnjih nekoliko dana grudi su se jos povecale, postale su jako osjetljive i ponovo se javila bol ali drugacija nego sto inace bude pred mjesecnicu, posebno u predjelu bradavica kada ravno dlanom pritisnem grudi i sa vanjske strane dojki. To traje vec sigurno 7 dana, ako ne i vise, i grudi me jako bole. Rano je da to bude PMS, jer zadnja 4 mjeseca ciklus mi je trajao 35 dana, racunam da bih sljedecu mjesecnicu trebala dobiti tek 14. 01. Imala sam grceve u stomaku koji su prestali, i osjecam mucninu te nelagodu u donjem dijelu stomaka, kao pred menstruaciju. Stomak me boli na dodir oko pupka, i iznad pupka sve do zeluca.

Seksualne odnose jos uvijek nisam imala, ali sa deckom sam prakticirala peting u periodu od 21.11 - 08.12. Uvijek u odjeci, ili eventualno ja budem u gacicama, ali je on uvijek potpuno obucen (nije u pitanju tanka i lagana odjeca nego farmerice ili debela trenerka).

Moram napomenuti da prije 3 mjeseca otkrivena mi je cista na desnom jajniku, i slicne simptome sam imala ( kraca menstruacija, oticanje grudi) ali nije bilo boli u grudima.
Na sljedecem pregledu ubrzo nakon otkivanja ciste, vise je nije bilo. Izgleda da se radilo o nepuknutom folikulu. Ginekoloski nalaz je bio potpuno uredan.
Zadnje tri mjesecnice su mi nesto malo slabije i tamnije boje. Krv pred kraj bude gotovo crna. Nekoliko dana prije zadnje menstruacije osjecala sam jake bolove sa desne strane malo iznad stidne kosti i par cm ispod pupka, takodjer sa desne strane.

Imam 20 godina, i smijesno je da Vas ovo pitam, ali molim Vas kazite mi da li postoji ikakva sansa da dodje do trudnoce petingom preko odjece (ja, naime, nisam osjetila niti primijetila mokre mrlje niti na deckovoj, pogotovo ne na svojoj odjeci ali se plasim da ukoliko je doslo do ejakulacije mali dio sperme je mogao proci kroz odjecu i dovesti do oplodnje), ili su ove tegobe koje osjecam uzrokovane necim drugim? Zbunjuju me simptomi.

Hvala najljepsa!

31.12.2011. 13:35

Poštovana, trudnoća nikako ne dolazi u obzir na ovaj način. Teško mi je reći o čemu se kod Vas radi jer simptome koje ste nabrojali su dosta nespecifični.
Svakako s obzirom na prijašnju cističnu tvorbu, savjetujem u što kraćem roku da napravite UZV pregled. Sumnjam da se cista ponovo vratila ( nepravilan ciklus, bolovi, oskudnije menstruacije mogu biti simptomi ciste na jajniku).

Nazad
1 ... 8 9 10 11 12 13 ... 295
Naprijed