Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li je moguce da sam trudna?


Autor Poruka

Lena123

30.04.2012. 21:50

Poštovani, nisam nikada spavala sa deckom, ali me on zadovoljavao 'rucno'. Nije me čak ni prstenjacio. Dan nakon toga,
osjećala sam uzasan bol na cijelom vaginalnom podrucju. Sada mi menstruacija kasni 5 dana. Da li je moguce da je
sa njegovih prstiju sperma nekako dospjela do rodnice, jer predpostavljam zbog te boli da mi je himen pukao?
Da li je moguće da sam trudna??

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.05.2012. 10:55

Poštovana Lena, ne brinite nikako se ne radi o trudnoći.

Lena123

02.05.2012. 20:30

Poštovani, i dalje mi mjesečnica kasni i već danima osjećam probadajuću bol u donjem predjelu trbuha.
Da li trebam imati razlog za zabrinutost?

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.05.2012. 21:25

Poštovana, nikako nemate razloga za zabrinutost. Ne radi se o trudnoći.

ruth46

12.05.2012. 13:50

Poštovani doktore! Uskoro ću navršiti 46 godina. Zadnji porod (treće dijete) bio je prije 5,5 godina, carskim rezom. Mjesečnicu sam dobila tri mjeseca nakon poroda i ciklusi su mi cijelo vrijeme bili redoviti, svakih 26 dana. Međutim, obično kad mi menstrualno krvarenje prestane, nakon tri do četiri dana javljao se sluzavo krvavi iscjedak koji je trajao oko 2-3 dana. Bila sam zbog toga kod ginekologa koji mi je tada rekao da je to zbog dojenja. Dojenje je prestalo a opisana pojava ostala je ista. Godinama...A sada odjednom, mjesečnica kasni. Zadnja je bila 05.04. ove godine i danas mi je 38 dan ciklusa, što znači da mi kasni 12 dana. Imam probadanja lijevoj strani trbuha, česte stolice i vjetrove, laganu bol u križima i donjem dijelu trbuha, a nekada probode i u lijevoj preponi i niže u nozi. Test trudnoće nisam napravila, suprug i ja koristimo kondom pri svakom odnosu i, možda griješim, ali nekako se ne osjećam "u drugom stanju". Naime, budući da sam dijete dojila do njegove 3 godine i devet mjeseci, kondom mi se činio najprihvatljivijom metodom kontracepcije i do sada nije zatajio. Sada više ne znam što da mislim. Moram priznati da se, pri pomisli na trudnoći, osjećam i nelagodno i uplašeno. Najljepše molim vaše mišljenje na sve ovo....

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.05.2012. 21:55

Poštovana, mislim da senuvidom u iznešeno ne radi o trudnoći. Vjerovatno se radi o izostanku ovulacije s obzirom na godine, pa time je slabija sekrecijska faza ciklusa, pa se isti produlji. Svakako savjetujem da pričekate još koji dan da dođe menstruacija.