Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


e.coli i svrbež


Autor Poruka

biona1105

14.09.2011. 20:35

Poštovanje! imam pitanje, ovako imam 23 godine i u 29-om sam tjednu trudnoće i opet imam e.coli, ginekologica mi je prepisala antibiotik cefixim. To sam pila 10 dana ali mislim da i dalje imam bakteriju. Nisam išla kod ginekologice jer je trenutno nema, a ova druga što je mijenja je užas i katastrofa i nema pojma...da li će mi pomoći da pijem čaj od brusnice i koliko je opasna ta bakterija za moju bebu???e sad, dobila sam još i svrbež na rodnici, jako me peče i svrbi pa me zanima da li ima kakva krema za to ili nešto drugo?? i od čega mi se pojavio taj svrbež?? da li je to opasno za bebu?? unaprijed hvala... happy)

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.09.2011. 01:25

Svrbež je od čestog uzimanja antibiotika, jer je došlo do porasta gljivica. Kao prvu pomoć savjetujem Canesen vaginalete kroz 3 dana i kremom mazanje izvana.
Kod e.coli neki put je potrebno promjeniti nekoliko antibiotika. Nastojte je izliječiti do kraja trudnoće ili barem smanjiti njezin broj.