Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


HPV


Autor Poruka

Ivana

04.06.2001. 23:37

Imam 21 godinu i ginekologinja mi je na redovnom Papa testu rekla da imam Hpv.Da li je moguće da sam ga imala i prije a da se tek sada "uključio",jer smo partner i ja odkad smo zajedno bili vjerni a na prijašnjim Papama nije bilo Hpv-a. Također,kao terapiju mi je dala 3 Sumameda i 12 Geonistina a dečko je pio Doxciklin. Sada čekam novi nalaz Pape. Je li to dovoljna terapija,i ako nalaz ne bude dobar, kaj da onda radimo? Hvala, i čestitke na izvrsnim stranicama!!!

Doc. dr. S. Kupešić

05.06.2001. 23:25

Draga Ivana,
Što se tiče HPVa antibiotska terapija koju ste Vi i Vaš partner trošili može doskočiti Vašem problemu samo djelomično jer njome ćete riješiti problem bakterijske infekcije, ali ne nažalost i pitanje infekcije virusom. S obzirom na Vašu dob preporučila bi da nakon Papa nalaza dogovorite s Vašim liječnikom tzv tipizaciju virusa koja će odrediti pripada li Vaš HPV skupini tzv. "niskog" ili "visokog" rizika kako biste znali planirati daljnje kontrole i terapiju. Današnja medicina (ma kako bila uspješna) ipak nije u potpunosti riješila pitanje terapije virusnih infekcija, te Vam stoga savjetujemo savjesne kontrole, tipizaciju virusa i liječenje bakterijskih upala kako ne bismo stvarli "pogodan teren" za djelovanje virusa. U nadi da ćemo Vas uskoro moći izvjestiti o uspjehu medicine i na ovom području srdačno Vas pozdravljam.

abynthe

15.05.2012. 18:15

Postovani

Danas sam saznala rezultate papa testa,provjerila sam u laboratoriju,uglavnom radi se o nekoj upali(koristila sam prije 4 tjedna vaginalete plymicol) nakon kojeg su mi simptomi gljivica prestali.
Bila sam zabrinuta da nije u pitanju nesto gore poput HPV-a
Zanima me,ako sam imala rizicni odnos prije 8 tjedana,da li se potencijalni HPV virus mogao detektirati u uzorku pape napravljenoj otprilike 8 tjedana nakon tog odnosa..
I nakon koliko se papa testom od rizicnog odnosa moze otkriti prisustvo HPV-a?

Hvala Vam unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.05.2012. 22:35

Poštovana, mogao bi se detektirati u tom vremenu. Ako sumnjate na infekciju HPV-om svakako savjetujem HPV genotipizaciju.

Babi185

17.05.2012. 23:20

Poštovani doktore,pisala sam Vam već o pojavi bradavica po dečkovom spolovilu,koje su se u međuvremenu proširile i ja sam odmah posumnjala na HPV virus.no,on je išao kod doktora i ustanovljeno je da je to nekakva infekcija koja nema veze sa HPV-om te su mu te bradavice skalpelom uklonjene i dobio je kremu za mazati to.uz to je isao izvaditi krv (za HIV,hepatitis i jos nesto) te cekamo nalaze..imam 2 pitanja:da li je zbilja moguca pojava bradavica a da nemaju nikakve veze sa HPV-om?

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.05.2012. 11:25

Poštovana moguća je. Savjetujem da pričekate histološke nalaze.

Babi185

18.05.2012. 11:50

Hvala Vam na Vašem odgovoru,međutim nije mi učitalo ovo drugo pitanje.htjela sam Vas još pitati,da li je u ovakvom "stanju" uobičajena procedura testiranje na one ostale bolesti ili se to pak radi ako se posumnja na nešto?zbilja sam nestrpljiva dok čekamo nalaze pa me zanima Vaše mišljenje.

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.05.2012. 21:35

Poštovana, da je uobičajna procedura i nije. Ne znam čemu testiranje na HIV, hepatitis itd.

Babi185

18.05.2012. 22:00

Poštovani doktore, to zbilja ni ja ne znam.. E i još je u uputnici pisalo kao uz testiranje na hepatitis i hiv (uz hiv je pisalo nesto hiv negativ il tako nešto) jos i markeri, nešto tako.. A čudno da za HPV virus nije traženo testiranje.