Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


smeđi iscjedak


Autor Poruka

kiki86

17.10.2011. 22:10

Bila sam na ginekološkom u 4. mjesecu. I ultrazvuk i papa test su mi u redu. No, zadnjih par mjeseci kada mi nastupe plodni dani pojavi mi se smeđi iscjedak. Traje par dana. Imam li razloga za brigu?

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.10.2011. 22:30

Odgovorio sam Vam.

pieta

08.01.2012. 03:50

Poštovani!
Pročitala sam probleme drugih cura o smeđem iscjetku no nisam pronašla da bi ijedna usput pila i antibiotik. Naime,zadnju menstruaciju sam imala 12.12. i od 3.1. imam isjedak.sad je več ovo 6 dan i nema nikakvih predznaka za menstruaciju. Imala sam spolni odnos,bez zaštite ali s prekinutim snošajem 2.1, Uzimam Silapen zbog streptokoka u grlu. Mogu li očekivati menstruaciju uskoro? je li možda silapen poremetio ciklus ili je to zbog odnosa i što poduzeti?
Hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.01.2012. 15:40

Poštovana, svaka upala može odgoditi nastup menstruacije. Mislim da će ista nastupiti uskoro.

ninja22

19.05.2012. 10:20

Poštovani,

prije mjesec dana bila sam na inseminaciji, menstruacija je uredno prošla, bez većih bolova i bila je oskudnija nego inače, iako sam mislila da će biti suprotno. U dogovoru s dr. ovaj ciklus pauziram i u postupak krećem ponovno idući mjesec.

Ono što me jako zabrinjava su dva snošaja, jedan prošlu subotu subotu, a drugi u ponedjeljak, koji su bili jako bolni. U subotu me je, između ostalog, boljelo u području desnog jajnika, što sam pripisala mogućoj ovulaciji, ali je bilo toliko bolno da neko vrijeme nisam mogla stajati na nogama. Bez obzira na bol, suprug i ja nastavljamo "raditi na bebi", no kao što sam navela, i sam odnos je bio jako bolan, prvi, u subotu nešto manje, a u ponedjeljak zbog kojeg sam se i zabrinula, toliko bolan da sam nakon odnosa nepomično ostala ležati u grču, a bol se protezala negdje od područja jednjaka???, čak mi je išlo i na povraćanje, pa sve do područja maternice i opet nisam mogla ustati na noge. Ujutro je sve bilo u redu, bez bolova, no počela sam primjećivati smeđi iscjedak koji je evo prema kraju ovog tjedna sve obilniji.

Zvala sam Petrovu, gdje sam obavljala inseminaciju, i tamo su mi rekli da sam očito mao jače reagirala na ovulaciju ovaj ciklus, i da se zbog toga javila bol prilikom snošaja, a jučer sam bila i kod svoje ginekologice u vezi smeđeg iscjetka, koja mi je preporučila Rosalgin Irigator za ispiranje rodnice, i rekla je da moje tijelo traži Utrogestan, koji sam koristila nakon inseminacije 3x2 vaginalno i da sam zbog toga vjerojatno jače reagirala na ovulaciju, a samim time imam i taj smeđi iscjedak.

Malo sam istraživala na netu, gdje sam naišla i na pojam čokoladna cista, koja kad pukne rezultira smeđim iscjetkom, točno takvim kakav ja imam. Od svih tih informacija više ne znam što da mislim, pa Vas molim i za Vaše mišljenje.

Idući mjesec bi krenuli u novi postupak inseminacije, pa me zanima i da li ovo sve može smetati u samom postupku?


Unaprijed hvala,

lijep pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.05.2012. 21:45

Poštovana endometriotska ciste je isključena jer ste bili na UZV folikulometriji gdje bi se ista ustanovila, dakle ne može nastati preko noći.
Da li ste prije inseminacije koristili Klomifen?