Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

kašnjenje menstruacije

Autor Poruka

emajti

07.07.2013. 18:05

Poštovani,

imam pitanje u vezi kašnjenja menstruacije i trudnoće.
Naime ciklusi su mi neredoviti: od 27 - 34 dana. Zadnja menstruacija mi je bila 01.06. i danas je još nisam dobila. Nisam imala spolne odnose do prije 3 dana (05.07.), dečko je ejakulirao po meni, a prije toga smo imali spolni odnos sa zaštitom i sigurna sam da nije ništa bilo ni unutra ni van kondoma. Mislim da nije ušlo ništa u rodnicu, ali ne znam. Također mislim da sam bila u neplodnim danima, ali više nisam sigura ni u što. Nemam nikakvih simptoma da ću dobiti menstruaciju, osim lagane glavobolje. Željela bi također napomenuti da mi je protekli mjesec bio jako stresan (nisam ni spavala dobro, ni jela dobro). Inače nemam nekakve predznakove menstruacije (ni bolne grudi, ni bol u trbuhu, ništa). Ne znam do čega je to tako, kako da znam da sam trudna ili ne, je li potrebno da popijem pilulu 'za dan poslije'?
Unaprijed hvala na odgovoru..

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.07.2013. 21:00

Niste trudna. Doći će za koji dan. Ne treba dodatna zaštita.

emajti

09.07.2013. 14:55

Poštovani,
opet imam pitanje, pošto mi menstruacija JOŠ nije došla. Znači to je već 11 dana kašnjenja. Napravila sam test za trudnoću(na urin) i ispao je debelo negativan.
Nije mi jasno zbog čega se to može događati, pokušavam se ne opterećivati previše s tim, ali isto mi nije svejedno. Ne stresiram se previše, normalno spavam zadnjih par dana, jedem zdravo, malo jest vruće, ali ja ne dobijam nikakve simptome, ništa me ne boli.. Možete li mi dati još koji savjet?
Puno hvala. Pozdrav.

09.07.2013. 16:25

Pogledajte naše prijašnje postove o uzrocima kašnjenja, da se ne ponavljam.
Svakako otiđite na pregled i uzv da se pokuša ustvrditi uzrok (ev. cista, upala, pcos itd)

zoeyswann

11.07.2013. 21:40

Poštovani.
Menstruacija mi kasni već 5 tjedana. prije otprilike dva tjedna imala sam slabo krvarenje koje je trajalo 3-4 dana, a grudi su mi natečene i bolne. Napravila sam 3 testa na trudnoću i svaki je bio negativan. Molin Vas recite mi što mi se događa.

12.07.2013. 09:30

Ako je test negativan ne radi se o trudnoći. Možda upala, cista itd.
Posjetite ginekologa.

Sosh

23.07.2013. 14:50

Pozdrav.
Zadnju menstruaciju sam imala 22.5. Dijagnosticirani su mi policisticni jajnici, prosle godine sam bila na Diane 35/6mj. Još uvijek nisam imala krvarenje. Imala sam odnos sa dečkom dva puta uz korištenje prezervativa i prekinuti snošaj. Prezervativ provjeravamo i nikada nije pukao.
Zanima me, postoji li mogućnost da je došlo do oplodnje, te da sam trudna? Nisam u mogućnosti trenutno napraviti test, stoga se javljam vama.
LP

23.07.2013. 15:10

Mislim da se ne radi o trudnoći već o pcosu pošto vam je zaštita bila u redu.
Svakako nastavite s uzimanjem Diana.

sefoo

24.07.2013. 12:20

kasni mi menstruacija vec tri dana radila sam prvi dan izostanka menst test bio je negativan i drugi dan izostanka sam radila test opet negativan imala sam samo tri kapi krvi al nema menstruacije inace mi nikad ne kasni molim vas da mi pomognete dal je ipak moguca trudnoca ili

sefoo

24.07.2013. 13:55

zaboravila sam reci da sam menstruaciju zadnji put imala 25.6 a spolni odnos odmah nakon menst 2.7 dva puta al nije svrsio u meni

nat_asa

24.07.2013. 14:50

Poštovani,

željela bi da mi malo pomognete , sve više postajem zbunjena. Ovaku Zm 15.06 koja je trajala 6 dana , inače radimo na bebi pune 2 god. odradila driling radi pcos ovaj mjesec sam imala lagano sluzavo krvarenje 09.07 koje je nalikovalo na smedje trajalo do 12.07 znaci bilo veoma oskudno, nakon toga od 14.07 osjećaj u stomaku kao da ću svaki čas procuriti , i jako bolne grudi danas sam radila test koji je negativan , skupila sam jutarnji urin ali nisam štapić držala 15sek uronjen u urin kao što piše na uputama jer sam kao uočila, držala sam cca 6-7sek sada zanima me dali taj testu mogu smatrati ispravnim!? Hvala puno na odgovoru .

sefoo

24.07.2013. 17:35

bez zastite smo imali spolni odnos

24.07.2013. 21:55

Sefo ne radi se o trudnoći ako je test negativan.

24.07.2013. 21:55

Natasa, ne radi se o trudnoći ako je test negativan.

sefoo

25.07.2013. 10:30

a je li test suvise rano uradjen prvi i drugi dan od izostanka menst i evo ga cetvrti je dan od izostanka samo imam neki smedji iscjedak pa sta bi moglo biti?

25.07.2013. 17:50

Nije nikako prerano. Smeđi iscjedak može biti naznaka da dolazi menstruacija, znak ciste, endometrioze, upale i još puno toga.
Javite se na UZV pregled.

anaaa_16

31.07.2013. 20:55

Poštovani, zadnju menstruaciju sam dobila 23.6 i trajala je 5 dana. Ovaj mjesec sam dobila menstruaciju 29.7. Obje menstruacije nisu popraćene krvlju, nego crnim ili tamno smeđim iscjedkom. Imam i spolne odnose s kondom, ali dečko nikada ne ejakulira u mene. Također sam u 2 tjedna dva puta putovala iz Dalmacije u Slavoniju. Je li moguća trudnoća ili je normalna stvar da mi ponekad krv bude tako tamna?

31.07.2013. 21:30

Ne radi se o trudnoći. Možda cista, endometrioza, upala. Svakako sugeriram uzv.

tina16

31.07.2013. 22:55

postovani-.--imam jedno pitanje..do sada mi je sa menstruacijom bilo sve uredu dobivala sam je na vrijeme i trajala je otprilike 6,7 dana..prva tri dana krvarenja su bila obilna...ovaj mjesec menstruacija mi je kasnila 5 dana...i imala sam ju samo 3 dana s tim da mi je prvi dan bilo obilno krvarenje a ostala dva jedva islo...sve u svemu trajale su jedva 3 dana..je to neki problem?

Iskra2244

31.07.2013. 23:50

Pozdrav. Menstruacija mi je inace redovna, ali sam ovaj mjesec nakon duzeg vremena pocela imati ponovo seksualne odnose. Nismo koristili zastitu, vec prekinuti snosaj. Momak je radio neke pretrage ranije i receno mu je da ne moze imati djecu. Menstruacija mi kasni 5 dana. Zadnjih 10 dana sam dosta putovala. Da li je moguce da se ipak radi o trudnoci, ili bi moglo biti nesto drugo u pitanju? Hvala.

Nazad
1 ... 4 5 6 7 8 9 ... 47
Naprijed