Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
09.08.2013. 11:45
Pričekajte još koji dan. Ne radi se o trudnoći i ništa se neće dogoditi.
|
momo33
|
10.08.2013. 20:00
Zanima me da li je moguće da mjesečnica kasni zbog vrućina kakve su bile ovih dana u Hrvatskoj?
|
|
11.08.2013. 00:10
Zbog toga nikako ne. Ali zbog promjene klime, mjesta prebivališta, godišnjeg doba da.
|
panicarka136
|
13.08.2013. 10:20
Postovani,
Ispricavam se ako pisem u krivoj temi ali moj problem je u vise podrucja. Prvo imam jako povrsnu ginekologinju koja ni jr krivo objasnila kako da uzimam Lyndinette 20. Pocela sam ih piti prvi put prvog dana mjesecnice ali onda nisam napravila pauzu nakon 21 tablete nego sam odmah presla na novi blister. U tih prvih 21 dan je decko dva puta svrsio u mene i u medjuvremenu sam dobila bijeli sirasti iscjedak za koji mislim da je gljivicna infekcija candida te mi je moja ginekologinja prepisala vaginalete. Nova mjesecnica mi kasni vec 5 dana. Najvise me brine dali sam slucajno trudna i kad da upoce ocekujem sljedecu menstruaciju. (Popila sam ukupno 30 pilula bez pauze i sad vec 2 dana ne pijem)
|
|
13.08.2013. 20:15
Menstruaciju ćete dobiti nakon što popijete drugi blister do kraja. Nakon toga sedam dana pauze a onda novi blister .
|
Luce28
|
14.08.2013. 00:30
Poštovani,
imam ciste na oba jajnika, užasne cikluse i novu dijagnozu: sekundarna amenoreja.(ostavlja li kakve posljedice na plodnost?)
zadnji puta dobila 25 dan ciklusa, trenutno je 53 dan i ništa još.
bila sam proši tjedan kod ginekologa, rekao je da se kroz 15 dana vratim. prvo što sam ga pitala dal je trudnoća isključena, rekao je da da, da bi on to vidio na uzv i da uz moje ciste ovo nije ništa čudno.
da li je normalno da me jajnici bole kao da ću svaki tren dobiti, iako je on na ultrazvuku vidio da mjesečnica nije na vidiku?
ako je mjesečnica izostala, kako da smatram ovo razdoblje, plodno ili neplodno? naime dečko i ja koristimo metodu prekinutog snošaja, ima on dosta godina, i zna se kontrolirati i ne brinemo s te strane, ali svejedno. također čim dobim m vraćam se na pilule. godinama sam pila trinovum i htjela sam probati lindynette, na što mi je ginekolog rekao da se ne trebam bojati trinovuma da su to dobre pilule iako su starije. kakvo je vaše mišljenje o trinovumu?
|
dudy11
|
14.08.2013. 00:45
Poštovani,
Imam jedno pitanje.imam 23godine i spolno sam aktivna 6mjeseci.Bila sam kod ginekologice i sve je u redu i pošto sam htjela pilule ginekologica mi je prepisala Yaz tablete.Počela s ih uzimati prvog dana mwnstruacije 05.07 i prestala sam ih piti nakon tri tablete uz dogovor doktorice jer sam imala užasne nuspojave,od vrtogkavica do lupanja srca. Napominjem da su mi ciklusi izmedu 33-37 dana, zadnjih par mjeseci 37 dana. I napominjem da sam imala nezaštićen odnos dva puta u neplodnim danima sa prekinutim snošajem,partner je jako pazio. Zanima me dal ta tri dana uzimanja pilula imaju nekakve nuspojave ili pomiču menstruaciju. Danas mi je 39 dan i nije još došla. Imam bolne dojke,pikanje u jajnicima i ostale pms simptome. Molim odgovor. Lijep pozdrav
|
dudy11
|
14.08.2013. 00:45
Nadam se da sam sve napisala
|
|
14.08.2013. 10:35
Luce, Trinivum je dobar kontraceptiv.
Uskoro ćete dobiti menstruaciju te započnite sa oralnom kontracepcijom dalje.
|
|
14.08.2013. 10:35
Dudy, dakako da menstruacija malo kasni od tih nekoliko pilula.
|
vikii90
|
14.08.2013. 10:40
Prvi seksualni odnos imala sam 23.4.2013.,drugi 25.4.2013. i treci (ujedno i poslednji) 8.5.2013. Nismo koristili zastitu,ali nije svrsio u mene. Test sam uradila 16.5. i bio je negativan. Menstruaciju sam dobila 17.5. Zatim sam dobila menstruaciju 24.6. i bila je malo oskudnija nego inace. Test sam ponovila i opet je bio negativan. Posle toga nisam dobila menstruaciju. Inace ciklusi su mi neredovni ( znaju biti i do 40 - 50) dana.. Jako sam zabrinuta. Da li postoji sansa da sam trudna?
|
vikii90
|
14.08.2013. 11:00
Da napomenem,taj drugi test uradila sam 2.7. kada mi se zavrsila menstruacija. Molim vas da mi odgovorite.. U panici sam..
|
|
14.08.2013. 12:00
O kakvoj trudnoći govorite? Dva testa i dvije menstruacije dovoljan su razlog da se umirite.
|
vikii90
|
14.08.2013. 12:15
Hvala Vam na odgovoru. Samo zanima me sta bi mogao biti uzrok izostanka. Zaboravila sam napisati da vec par dana imam bolove u donjem dijelu stomaka i da mi je doktor (ne ginekolog) prije godinu dana rekao da imam malu cistu na desnom jajniku..
|
|
14.08.2013. 20:00
Uzroci u vašoj dobi najčešće policistični jajnici. Savjetujem pregled i uzv.
|
ribica23
|
17.08.2013. 20:30
Poštovani,
Imam 20 godina. Zadnju menstruaciju sam dobila 12.7. i trajala je 5 dana. Inače mi ciklus traje 29, 30, 31 dan. Prve spolne odnose nakon te menstruacije imala sam u razdoblju od 25. do 30.7., i tih dana mi se pojavilo krvarenje tijekom spolnih odnosa koje inače nikad nisam imala. Trajalo je 4-5 dana. Nismo koristili zaštitu, ali smo uvijek prekinuli par sekundi prije - ejakulacija je uvijek bila izvan. Nakon tog razdoblja spolne odnose smo imali u razdoblju 6.-8.8. Sljedeću menstruaciju sam trebala dobiti 9./10.8. no nisam je dobila. Inače imam neke simptome koje imam uvijek prije menstruacije - bolovi u donjem dijelu trbuha, bol u grudima. Imam nekih problema sa hormonima štitnjače i na zadnjem pregledu doktorica mi je rekla da kada ću planirati trudnoću ću morati piti hormone.
Postoji li mogućnost trudnoće i je li krvarenje tijekom odnosa bila preuranjena menstruacija ili ovulacijsko krvarenje? Trebam li se zabrinuti?
Hvala unaprijed
|
|
17.08.2013. 20:50
Poštovana, šansa za trudnoćom svakako postoji. Za početak test na trudnoću. Svakako sugeriram da povedete više brige oko zaštite od neželjene trudnoće.
|
|
18.08.2013. 22:20
Poštovana, imam problem i nadam se da ćete mi moći pomoći.
Inače su mi menstruacije svaki mjesec redovite, nikakvih problema nikad nisam imala osim prošlog mjeseca. Imala sam normalno menstruaciju (6.7.) koja je trajala kao i obično 5 dana. Nakon završetka (2 dana kasnije) sam imala spolni odnos (bez zaštite, kao i uvijek, ali ga "izvadi i ejakulira vani" i nije se desilo ništa neuobičajeno. Dan poslije toga sam dobila bolove u trbuhu kao kad trebam dobiti, čudila sam se jer mi se nikad to nije desilo i eto za svaki slučaj sam išla provjeriti i opet sam dobila. (13.7) Krvarenje (ne obilno) je trajalo 1 dan i nakon toga prestalo i sve je bilo u redu. Ovaj mjesec (oko 5,6,7.8) sam imala bolove u trbuhu, bol u grudima i ostale simptome kad trebam dobiti. I od tad do danas sam imala tako bolove u trbuhu (ne stalno, po 5 minuta recimo), imam bolove u grudima kao i uvijek i čekam menstruaciju ali ne dolazi nikako. Zanima me koji je razlog tome, jeli možda to krvarenje koje mi se desilo 13.7 ili dali je moguća trudnoća (dečko je siguran da nije ejakulirao unutra). Puno hvala na odgovoru
|
|
19.08.2013. 15:50
Koji je uzrok ne znam. Ali ako vam kasni menstruacija, svakako napravite test.
|
|
19.08.2013. 17:10
Dali mozda znate uzrok tog ponovnog krvarenja 13og 7? Ispricavam se ali neznam koga drugog pitati za pomoc. Hvala
|