Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
01.08.2013. 16:35
Tina 16 nije problem, ne brinite.
|
|
01.08.2013. 16:35
Iskra, svakako prvo napravite test na trudnoću. Nemam uvida u njegov spermiogram.
|
CrniLeptir
|
03.08.2013. 10:55
Poštovani,
moje posljednje menstruacije bile su 06.6,01.7, 30.7 ciklusi su mi 29 dana,no slijedeća je trebala biti 28.7 danas je 03.8 i ništa. Zadnji spolni odnos 31.07-ejakulacija izvan vagine.Test na trudnoću 02.8 negativan( znaju mi se pojaviti grčevi kao da bi trebala usjediti,dojke su također nabubrile,iscjetka skoro da ni nema) Iza zadnje mjesečnice uzela sam Canesten vaginalete combo jer sam dobila infekciju. Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru!
|
|
03.08.2013. 15:40
Ako je test negativan, pričekajte još koji dan za krene menstruacija.
|
Melina2222
|
Postovani, zadnja menstruacija je bila 24.06. i redovne su, nikad nije kasnila ovoliko. Znaci, 10 dana mi kasni. Test sam jutros uradila i negativan je. Sto se simptoma trudnoce tice, nemam ih, osim sto me s vremena na vrijeme, desni jajnik boli isto onako kao kad trebam dobiti. Ne znam koji bi mogao biti uzrok kasnjenja!? Hvala.
|
metalka
|
Postovani..
Imam 21 godinui spolno sam aktivna vec godinui pol. Upraznjavamo siguran seks,ponekad bez kondomaali on nikada nije ejakulirao u mene. Nedavno sam imala upalu mjehura kojaje kratko trajala i pocela sam trenirati fitnes dostaintenzivno. Menstruacija mi kasni 4 dana. Inace je redovita svakog 23. danai traje 6 dana. Da li je moguce da je jedan od navedenih razloga uzrok kasnjenja menstruacije? Lp
|
|
03.08.2013. 15:50
Melina, ne radi se o trudnoći. Moguće stres, upala, pcos, cista.
|
CrniLeptir
|
03.08.2013. 19:15
Postovani,
ti bolovi traju 2 -3 dana nisu konstantni,lagani su....inace nije mi se jos ovo dogodilo,bolovi su mi inace par sati prije menstruacije....imam li razloga za brigu?!Oprostite na smetnji
|
|
03.08.2013. 19:35
Pričekajte menstruaciju.Nemate razloga za brigu.
|
vjecnapanicarka
|
04.08.2013. 16:35
Postovani!
Zadnji spolni odnos imala sam posljednji dan predzadnje menstruacije. Znaci nakon toga sam dobila menstruaciju koja je bila normalna. Koristili smo prekinuti snosaj + kondom. Nakon toga nisam imala nijedan spolni odnos, vec odnos oralnim putem pa sam gotovo sto posto sigurna da do sperma nije mogla dospjeti u rodnicu jer su ruke bile oprane i ciste.
Sad mi menstruacija kasni vec 2 dana. Imam simptome - pristici, bolne grudi, probadanja u trbuhu, bijeli iscjedak,
medutim nema menstruacije.
Promjenila sam klimu - iz ZGa na more, kupala se u moru, a prethodni mjesec je bio poprilicno stresan jer sam dozivjela tezak prekid. Uz to, ovo iscekivanje cini me jako nervoznom.
Trebam li raditi test i trebam li se brinuti? Moze li stres u tolikoj mjeri utjecati na ciklus?
Mnogo Vam hvala na odgovoru.
|
|
04.08.2013. 17:55
Ne treba vam test. Pričekajte menstruaciju.
|
Anchi123
|
05.08.2013. 07:30
Da li je moguće da kod cure od 19.g dođe do izostanka ili čak potpunog prestanka menstruacije zbog tjelesne težine koja iznosi 47 kg?
Unaprijed hvala!
|
|
05.08.2013. 09:35
Do izostanka moguće, ali do potpunog prestanka ne.
|
vjecnapanicarka
|
05.08.2013. 13:10
nadovezujem se na svoje prethodno pitanje.
Jucer navecer dobila sam lagano krvarenje kao pocetak menstruacije, medutim danas nista. To mi se prethodno znalo dogoditi, no dobila bih jutro nakon laganog krvarenja.
Trebam li se brinuti? Je li rijec o pocetku menstruacije?
Hvala Vam jos jednom na odgovoru, iznimno cijenim Vas trud.
|
Valentinus
|
05.08.2013. 13:10
Poštovani
Mjesečnica mi nikada nije bila ravnomjerna,te već -6 godina imam problema sa štitnom žlijezdom.Ginekolog je ustanovio da imam policisticne jajnike te mi je prepisao 6 mjeseci da pijem dabroston,dok je doktor za hormone preporucio bromokriptin i lijek za štitnu žlijezdu.Sve se vratilo u normalu,ciklus sam imala tih 6 mjeseci redovno,nalazi su se popravili.Nakon 6 mj ginekolog ukida dabroston te mi doktor za štitnu žlijezdu porpisuje da pijem siofor.Rekla je da bih mogla imati nuspojave kao nagla pospanost,proljev,te da će mi menstruacija kasniti taj put.
no ništa od tog nije bilo,odmah po završetku menstruacije sam počela piti siofor te nije bilo nikakvih nuspojava,a ciklus je došao čak 4 dana ranije,28.06.
Nakon toga sam imala seksualni odnos sa momkom,nezastićen ali nije ejakulirao u mene.
Malo sam promjenila ishranu ovaj mjesec,te sam se prije dvije sedmice ispovraćala te konstano imala proljev.Odlućila sam da prekinem sa takvom ishranom i povraćanje se više nije dogodilo,no proljeva još uvijek ima.
Zbog straha sam odmah nakon povraćanja uradila test trudnoće,uradila sam ga sedmicu dana prije engo što bih ustvari trebala dobiti,test je bio negativan.No menstruaciju nisam dobila.Sada je 8 dana kako mi kasni,prije 3 dana sam opet uradila i test je opet pokazao negativno.Nemam nikakve bolove u grudima kao kod trudnica,nije mi više muka,ali svako jutro kad se probudim osjetim veoma blago probadanje u donjem dijelu stomaka kao da bih trebala dobiti,i onda nestane.Tako već malo više od sedmicu dana.
Da li bih mogla biti trudna?
|
|
05.08.2013. 23:10
Vjecnapanicarka, odgovorio sam vam. Menstruacije će krenuti za koji dan.
|
|
05.08.2013. 23:10
Valentinus, ne radi se o trudnoći. Test vam je negativan.
|
vuk2424
|
06.08.2013. 11:10
Dobra večer imam 18 godina.Do sada sam imala kako-tako redovnu menstruaciju . zadnja 3 menstrualna ciklusa . 15. svibnja , 08.lipnja i 03. srpnja . Danas je vec 5. i nisam dobila ali ovaj mjesec imala sam prve prave seksualne odnose sa zastitom vise puta.Poslije prvog odnosa u mokraci sam imala 2 dana krv . Kad to proslo opet nastavila sam seksualnim odnosom koji su bili prije 2 tjedna i tad sam imala zadnji put odnos. .Plodne dane nisam gledala , nemam nikakve simptome trudnoce dosad.Frke i bol u ledjima mi bi se javiljala kad dobijem menstruaciju . To i sad imam, frke imam vec nekoliko dana ali ne osjecam da cu dobiti.Sve me vise brine i osjecaj neki u stomaku mi je da sam trudna.Kad je najbolje uraditi test posto mi menstruacija kasni 2 dana. Znaci danas je 30. dan od zadnje menstruacije i da li trebam da posjetim ginekologa i kad ?Imala sam svaki odnos sa zastitom i moze li kasniti od nekog stresa jer mi je nedavno skolski kolega poginuo te me je to takdojer malo dotuklo.
|
|
06.08.2013. 12:10
Test napravite već sutra. No prema opisanom mislim da se ne radi o trudnoći.
|
vuk2424
|
09.08.2013. 10:40
Da se nadovezem na svoje prethodno pitanje , odradila sam 2 testa na jutarnjem urinu i oba su pokazala da nisam trudna.Znakove menstruacije imam ,prštiće po citavom licu , bol u donjem dijelu ledja, no jos nisam dobila.Ovo je vec 5 dan da kasni, ali evo vec2-3 dana redovno imam iscjedak koja bi trebala oznaciti pocetak menge.Takodjer sam bila naglo smrsala zbog upisa na faks te stresa koji sam dobila proteklih dana jer mi je umro skolski kolega.Da li da pricekam jos ili da se narucim kod ginekologa ?
|