Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

kašnjenje menstruacije

Autor Poruka

marija_543

16.09.2013. 20:45

Poštovani doktore,

ovako, 6.8 sam dobila zadnju menstruaciju koja je završila 11.8. ujutro. U noći sa 11. na 12. imala sam spolni odnos bez zaštite za vrijeme kojeg je momku, citiram : "možda malo pobjeglo" . Menstruacijski ciklus mi u prosijeku traje 30 do 34 dana, ali bilo je do sada i situacija kada mi je menstruacija znala kasniti i po dva tjedna. Zanima me kolika je mogućnost da sam tada ostala trudna (pošto znam da je žena poslije menstruacije par dana neplodna), ako postoji neka mogućnost, može li se sada vidjeti to na testu i koji test na trudnoću je najbolje kupiti?

Unaprijed hvala na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.09.2013. 21:25

Mislim da se ne radi o trudnoći. Bili su neplodni dani. Bilo koji test je dobar ako se napravi u dobro vrijeme. Sutra ga napraviti i bit će vjerodostojan.

greenlady

17.09.2013. 21:15

poštovani doktore, pozdrav!
već sam vam pisala prije par mjeseci ali eto moram opet...
neznam što se to samnom događa u vezi menstruanog ciklusa! naime, ciklusi su mi inače neredoviti ali ovo što mi se događa zadnjih nekoliko mjeseci me doslovno izluđuje...svaki mjesec sve gore. rodila sam carski prije godinu i pol, i od tada cu mi ciklusi još neuredniji.
u 6mj ove godine mentruacija je bila 23. , u 7mj nisam uopće dobila, 8 mjesec dobila sam 8. i danas je 17.09 još ništa...imam bolne grudi već tjedan dana i bol u donjem
dijelu trbuha ali nikako da 'procurim' . bila sam kod ginekologa prije dva tjedna kad sam imala i smeđi iscjedak, i s te strane je sve u redu, nema cista, upale ni ništa slično. nisam pod stresom niti ima ikakvih promjena u mom životu... spolno sam aktivna a koristimo metodu prekinutog snošaja (razumijem da to nije 'sigurna' zaštita ali već 10godina je prakticiramo i do sada funkcionira)
svakako ću napraviti test da isključim trudnoću, ali mi nije jasno kako sad tako neredoviti ciklusi a znači bila sam kod ginekologa prije dva tjedna i ginekološki je sve u redu?

17.09.2013. 22:45

Očito se radi o anovulacijskim ciklusa. Bilo bi dobro kroz par mjeseci uzimati oralnu kontracepciju za regulaciju ciklusa.

andy_123

19.09.2013. 09:35

Poštovani,

zadnju menstruaciju imala sam 13.8. i dosad su mi ciklusi bili redoviti i trajali 30 dana. 31.9. primijetila sam smeđi iscjedak koji je trajao 4 dana (pretpostavljala sam da je to zbog ovulacije), ali opet se pojavio 13.9. i još uvijek traje. Da li je to sad od 13.9. možda menstruacija ili nešto drugo?

Ne koristim oralnu kontracepciju i sigurno nije trudnoća u pitanju.

19.09.2013. 23:00

Nije ovulacija, a ni menstruacija. Vjerovatno se radi o slaboj funkciji žutog tijela, cisti, upali i sl.
Pričekajte menstruaciju prvo.

greenlady

20.09.2013. 10:30

pozdrav doktore!
pisala sam vam prije par dana, i moj post je još na ovoj stranici, pa da se ne ponavljam...i da skratim-menstruaciju još nisam dobila i danas sam napravila test za trudnoću koji koji je negativan.
i znači Vi vjerujete da sa radi o anovulacijskim ciklusima. iskreno, nisam čula za to dok mi niste Vi to spomenuli, i malo mi je nejasno kako mi moj liječnik ginekolog nije 'napomenuo' da bi to moglo biti obzirom da je sve ostalo u redu.
pokušavala sam saznati nešto više na tu temu ovdje na internetu ali nisam pronašla informacije koje bi mi to pobliže objasnile...nego sam negdje pročitala da to znači i neplodnost?
željela bih još jedno dijete, pa bih Vas zamolila malo bolje objašnjenje, hoće li to biti veći problem kad budem htjela zatrudnjeti, i napisali ste mi za korištenje oralne kontracepcije za regulaciju ciklusa-nisam nikada koristila oralnu kontracepciju pa bih voljela i da mi Vi kažete što biste Vi preporučili?
unaprijed Vam zahvaljujem i na odgovoru i na utrošenom vremenu!

hercegovka

20.09.2013. 10:30

ginekolig mi je dao da pijem diane 35 zbog neredoviti menz.zadnja tableta je bila 18 srijeda ja sam trebala jucer dibiti evo ni danas nista,pa zanima me dali je normalno da dan ipo poslje zadnje popijene ja ne dobivam??pila sam ih u 6 navecer cak kad sam pila osjecala sam da cu dobiti al sad nista,dali je to normalno??

21.09.2013. 03:55

Greenlady anovulacija ne znači i neplodnost dakle to nije sinonim.
To znači izostanak menstruacije jedno kraće ili duže vrijeme.
Vjerovatno i koji mjesec ovulirate. Za početak bi dobro napraviti hormonski status.
O kontracepciji pogledajte forum o istoj na početku gdje je pisala dr. Dmitrović pa će vam biti sve jasnije.

21.09.2013. 03:55

Hercegovka zašto bi danas dobila ako ste jučer prestala s uzimanjem?
Imate još šest dana pauze prije drugog blistera u kojima ćete dobiti menstruaciju.

samy142

29.09.2013. 20:30

Poštovani,

uvijek mi je ciklus trajao 29 dana, 24 dana od dvije menstruacije, no u srpnju sam menstruaciju dobila 2 dana ranije (15.7. umjesto 17.7.), zatim sam dobila 9.8. i 3.9. što je u razmaku od 21 dan, zatim sam trebala dobiti 28.9., ali nisam iako imam simptome (otečenost grudi, iscjedak). Pa ako mi možete reći o čemu se tu radi?
Hvala vam!

29.09.2013. 21:45

Ciklus je sklon oscilacijama. O tome se radi. Ostalo je savjet da se javite na pregled.

miiiiiiiiiaa

29.09.2013. 21:45

Poštovani, menstruaciju sam trebala dobit 23. ali nje još uvijek nema. Prošli sam mjesec pogriješila sa početkom uzimanja pilula jer sam ih uzimala zadnji dan, a ne prvi dan menstruacije. Nakon 3 dana uzimanja, prestala sam. Nakon toga usljedilo je krvarenje 27.8. Imala sam odnos bez zaštite prije menstruacije znači prije 15.8. Nakon toga svaki odnos bio je sa zaštitom. Između dva odnosa (jedan za drugim) partner ga je stavio na maksimalno 5 sekundi bez zaštite, nakon čega je usljedilo stavljanje zaštite. (uzmimo u obzir da u tih 5 sekundi nije došlo do ejakulacije).27.8. uradila sam test za trudnoću koji je bio negativan ali pošto sam ga radila direktnim mokrenjem, mokraća je prošla malo prijeko crte maksimalno. 27.9. radila sam trbušnjake, pa sada ne mogu razlikovati boli li me doljnji dio trbuh zbog dolaska menstruacije ili zbog prethodno navedenog. Postoji li mogućnost za trudnoću iako nije došlo do ejakulacije i trebam li se brinuti? Ili je to kašnjenje menstruacije zbog ne ispravnog uzimanja pilula te dali se napravljeni test za trudnoću važi ili ne? Unaprijed hvala!

29.09.2013. 22:45

Ponovite test na trudnoću.

miiiiiiiiiaa

30.09.2013. 23:01

Poštovani,
kao što ste rekli, ponovila sam test i to 2. I na oba se pojavila samo jedna crtica; negativno. Grudi me bole na dodir, ali i trbuh, također dok ga pritišćem. Postavljam pitanje koji je razlog kašnjenja menstruaciji, sada već 7 dana?

01.10.2013. 11:30

Ne znam koji je uzrok kod vas. Mogući uzorci, pcos, stres, cista, naglo debljanje, mršavljenje, problemi sa štitnjačom itd. Savjetujem pregled i UZv da se pokuša naći uzrok.

Miha1010

13.10.2013. 20:50

Poštovani
cura je 28.08 popila escapelle tabletu i zadnju menstruaciju imala 10.09. a prije toga je uvjek imala 09.08 , 09.07 itd mozda je taj jedan dan kasnila zbog tablete, a sada joj kasni vec 3. dan , imali smo odnose ali smo koristili kondome i sigurni smo da ovaj put nijednom nije doslo do ejakulacije unutar vagine. pa me zanima dali postoji mogucnost da je trudna? ili je mozda nesto drugo razlog.? rekla je da je bole grudi i da su natecene i boli je dolje, rekla je da ima simptome za menstruaciju vec par dana, ali da je jos nema. Hvala na odgovoru .

13.10.2013. 23:30

Ciklus je sklon oscilacijama. Preidealno bi bilo da ima svakih 28 dana.
Mislim da se ne radi o trudnoći. Strpljenja malo.

marina982

01.11.2013. 00:55

Poštovani doktore,
imam 31 godinu, menstruacija mi je uvijek bila redovna između 26 i 29 dana. Zadnju menstruaciju sam imala 27.8. Pošto sam bila zabrinuta zbog izostanka menstruacije doktorica je odredila da se urade hormoni. Nalaz hormona 23.10. je slijedeći: FSH 4,9 IU/L, LH 7,7 Iu/L, beta estradiol 175pmol/L, progesteron 5,6 nmol/L, prolaktin 674µIU/ml, testostron 1,5nmol/L, kortizol 177nmol/L. Nakon toga je rađen prolaktin 3 puta svakih 15 min i vrijednosti su 652, 614, 581µUl/ml.
Trudna nisam, ali bih voljela znati da li je izostanak menstruacije povezan sa ovim stanjem hormona?

01.11.2013. 12:15

Vjerovatno se radi o anovulacijaskom ciklusu i pcos. Svakako treba vidjeti i povišen prolaktin.
Savjetujem pregled endokrinologa.

Nazad
1 ... 8 9 10 11 12 13 ... 47
Naprijed