Autor
|
Poruka
|
visokinapon
|
01.11.2013. 23:55
dobro veče doktore,pisala sam vam na drugoj temi moguce trudnoce.uglavnom napisala sam vam da je prvi odnos bio 3.9,zatim menstruacija uredna 11.9 da bi u 10.mjesecu bilo slabo krvarenje 1dan samo...u medu vremenu u utorak 29.10 je uraden test na trudnocu koji je bio negativan,i sad sam trebala dobit menstruaciju al eto danas je bilo samo lagano rozo krvarenje ako se to uopce moze nazvat krvarenje..kod ginekologa se mogu naručit tek za 3tjedna..molim pomoc jer sam jako u brigi što mi je..dal je to utjecaj mora sto sam bila cjeli 9.mjesec,ili je prvi odnos sve to zakomplicirao,jer do onda su bile redovne menstruacije svakih 28dana...
hvala vam puno
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
02.11.2013. 17:50
Ne znam odavde koji je uzrok. Vjerujem da će menstruacija krenuti za koji dan.
|
Moniq
|
03.11.2013. 18:50
Postovani,
menstruacija mi kasni vec 5 dana. Trenutno imam spolnu infekciju pa koristim canesten kremu i pomaze mi. Imala sam spolni odnos sa deckom ali nikada nije ejakulirao u mene pa nismo koristili zastitu. Inace mi menstruacija dolazi izmedu 26.-30. U mjesecu. Pa me sada zanimaju razlozi kasnjenja.
Unaprijed hvala.
|
|
03.11.2013. 20:20
Napravi test za poečetak. Od ostalih uzroka stres, upala, cista,pcos, promjena klime, naglo mršavljenje, debljanje itd.
|
|
12.11.2013. 16:05
Poštovani,
kasni mi već 10 dana,a nikad nije . Imala sam spolni odnos bez zaštite i svršio je u mene. Imam cistu na lijevom jajniku od prošlog mjeseca pa me zanima da li cista na jajniku može uzrokovati izostanak i kašnjenje menstrucije? Hvala na odgovoru. Lp
|
|
13.11.2013. 00:35
Svakako da cista može uzrokovati kašnjenje menstruacije no svakako isključite i trudnoću kao mogući uzrok.
|
ivanaivana7
|
13.11.2013. 15:45
Poštovani,
Zadnju menstruaciju imala sam 10.10. trajala je 5 dana. Prvi put sam stupila u seksualni odnos ali bez zaštite. Prvi seksusalni odnos bio je 31.10. a drugi 9.11. oba odnosa su bila bez zaštite ali uz prekinuti snošaj (dečko kaže da je ejakulirao izvan mene i da je siguran u to ali ja nisam sigurna). Mjesečnice mi nisu redovite ali prije me nije toliko brinulo jer nisam stupala u seksusalne odnose. Sada mi menstruacija kasni već 6 dana što me zabrinjava. Već par dana me boli trbuh kao pred menstruaciju i imam bijeli iscjedak. Moram napomenuti da sam se jako prehladila i da imam već zadnja 3 dana malo povišenu temperaturu i ovo mi je bio jako stresan mjesec. I sada sam pod stresom zadnjih 6 dana jer me strah neželjene trudnoće. Zadnja dva dana imam nekakvu jutarnju mučninu ali traje kratko. Dali je moguće da sam trudna? Hvala unaprijed na odgovoru.
|
|
13.11.2013. 16:45
Ako je ciklus redovit, odnosi su bili u neplodne dane. Vjerovatno je upala uzrok kašnjenja menstruacije i ne radi se o trudnoći.
Zaštitite se.
|
dzeni19
|
18.11.2013. 18:25
zadnju menstruaciju sam imala 18.10 i trajala je 6 dana.prije toga 10-og sam imala odnose,zasticene. nikad mi menstruacija nije kasnila. osjecam bolove u stomaku, ta bol me presjeca i u predjelu jajnika. da je trudnoca vec bi me i grudi boljele,i imala bi ostale simptome. danas sam osjecala mucninu ali mislim da je povod toga da sam u dva dana dva puta jela. sad ne znam sta da mislim, osjecam bolove, i izcjedak osjetim,stalno bijel i danas sam trebala dobiti i nisam,strah me je sto pocinje da kasni. molim za odgovor
|
|
18.11.2013. 22:30
Odgovorio sam vam prije.
|
billion8
|
21.11.2013. 18:10
Poštovani,
Zadnja menstruacija mi je bila 16.10. , menstrualni ciklus mi traje 32-33 dana. Kasni mi par dana, a nezaštićen odnos sam imala 08.11. (neplodni dani) pri čemu smo 99% sigurni da nije bilo ejakulacije unutar maternice. Trebam napomenuti da u Januaru ove godine nisam nikako dobila, tj. i tada mi je bezrazložno kasnila. Već sedmicu dana imam uobičajne znakove pred menstruaciju, da li treba biti mjesta za paniku ? Živim u manjem gradu i nije mi lako doći do testa za trudnoću jer se to od mene ne očekuje jer dosta ljudi me poznaje. Zanima me da li postoji mogućnost da mi kasni zbog drugih razloga, jer su to ipak bili neplodni dani i pri čemu smo poprilično sigurni!?
|
|
21.11.2013. 21:10
Mogući uzroci su stres, dijeta, pcos, upala, cista na jajniku i slično.
|
billion8
|
21.11.2013. 23:30
Da li znači da je trudnoća isključena ? U proteklom mjesecu sam izgubila 5 kg za manje od 7 dana, nenamjerno.
|
|
22.11.2013. 10:40
To ja ne mogu isključiti.
|
amli
|
27.12.2013. 19:00
Poštovani,
Prošli mjesec sam imala mestruaciju 13.11. ovaj mjesec kasni već 14 dana ciklusi mi nisu redovni razlikuju se u dan dva ,imala sam odnos bez zaštite, kada je kasnila 7 dana uradila sam test i pokazao je pozitivan rezultat, ima li mogućnosti da je test pogriješio i da sam ga prerano uradila? Takođe, željela bi znati postoje li neke tablete u slobodnoj prodaji koje izazivaju menstruciju a samam tim i pobačaj. Pošto je neželjena trudnoća, neželim da iko sazna za to pa neznam na koji način izazvati menstruaciju...Hvala unaprijed
|
|
27.12.2013. 19:45
Radi se o trudnoći. Dakako da ne postoje pilule u Hrvatskoj koje izazivaju pobačaj.
I još pitate da li ih ima u slobodnoj prodaji? Pa zar mislite da su to bomboni koje kupujete u slobodnoj prodaji.
Javite se svom ginekologu na pregled.
|
Ineka
|
30.12.2013. 10:15
Lijep pozdrav doktore.
Zadnjih pet mjeseci menstruaciju sam dobijala 13. svaki put.Sada,u decembru 13. sam imala samo blago krvarenje koje je trajalo jednu noc.Od tada nista.Imam blagi bol u lijevom jajniku,samo to.Odnos sam imala 10.12.Test sam uradila na drugi urin,negativan je.Moram napomenuti da sam u novembru imala upalu mokracnih kanala,pila sam Bactrim.Moze li biti da mi je od te upale se poremetilo ili postoji mogucnost trudnoce?Hvala vam unaprijed na odgovoru.Svakako cu otici u ginekologa,ali trenutno je vrijeme praznika pa sam mislila pocetkom januara.
|
|
30.12.2013. 15:00
Upala može odgodit nastup menstruacije. Vjerujemda će ista nastupiti za koji dan.
|
noname1234
|
18.01.2014. 13:45
Poštovani, posljednu menstruaciju sam dobila 16.12. 2013., ciklusi su mi posljednjih pola godine poremeceni, znaju trajati i oko 38 dana. Po mojoj racunici, trebala sam dobiti jucer ili danas. Imala sam odnos 04.01., nije ejakulirao u mene, koristili smo metodu prekinutog snosaja. Vec pet dana osjecam sve pms simptome ali menstruacije nema. Imam samo neki gusti bijeli iscjedak. Slicno je bilo i prosli mjesec ali je trudnoca bila isljucena pa se nisam brinula. Trebam li biti zabrinuta da sam trudna? Kada mogu napraviti test na trudnoću?
|
maja1001z
|
18.01.2014. 16:10
Poštovani,
menstruacija bi mi trebala doci 23.1. Medutim mene je mnogo strah da ce mi kasniti iz sljedecih razloga.
Kao prvo dozivjela sam stvarno mnogo stresa u zadnje vrijeme tj u protekla dva tjedna.
Dijagnoziran mi je gastritis te svaki pit kad dozivim neku stresnu situaciju osjećam bol u predjelu zeluca.
Takoder sam ove godine 2 puta pala u nesvijest razlog je bila dehidracija.
Problem je u tome sto je moj decko jednom prilikom dok smo bil vani
Dirao moj klitoris sa rukom koju nije oprao te nije bas bilo higijenski.
Medutim on je prije toga mozda je (a mozda i nije ne sjecam se) dotaknuo
Svoj penis pri dnu, nije ejakulirao ali je bio samo malo vlazan.poslije toga je vjerojatno
Obrisao ruku ali je dirao mene.. 2 tjedna poslije pojavile su mi se male bijele točkice na stidnim
Usnama, ne osjecam nikakvo peckanje ni zarenje al malo bol u predjelu
Mjehura te imam potrebu ici na wc svako uru, uru ipol vremena pa me zanima jel se moze raditi
O upali mjehura i gljivicnoj infekciji. Mogucnost trudnoce je nemoguca jer nismo imali
Odnose ni na kakav nacin usao u rodnicu.inace djevica sam.
Hvala puno
|