Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

kašnjenje menstruacije

Autor Poruka

ZabrinutaLorena

28.04.2014. 23:10

Poštovani,
zadnju menstruaciju sam imala 22.3., ciklusi su mi neujednačeni - od 26 do 33 dana. Svaka menstruacija mi je do sad bila redovna i uredna, bez da joj prethodi ikakav iscjedak.
Otprilike tjedan dana (ili nešto malo manje) prije očekivane menstruacije se pojavio smeđi iscjedak, nije bio obilan, tek u tragovima (iako ga je nekad bilo više, kao da će krenuti menstruacija, ali na koncu ipak ne bi stigla). Taj se iscjedak sada zadržava već skoro 2 tjedna (možda i malo manje), uz blage bolove u maternici slični menstrualnima. Imala sam nezaštićene spolne odnose kroz ovaj ciklus i sumnjala sam na trudnoću. Po izostanku menstruacije napravila sam test (Primastick) i na testu se pojavila jako blijeda druga crtica, doduše tek nakon 10-tak minuta, znači li to da je test bio nevažeći? Dva dana kasnije sam napravila još dva testa jutarnjom mokraćom (Intim plus i Baby check) i pokazali su negativan rezultat. Čitala sam o razno-raznim stvarima po netu, od mogućih trudnoća, bilo vanmaterničnih, bilo normalnih, bilo biokemijskih, do hormonalnih poremećaja i bolesti.
Meni sada više ništa nije jasno. Samo znam da mi ova prava menstruacija (za koju je inače karakteristično da je obilna, pa stoga isključujem ovaj smeđi iscjedak kao pojavu menstruacije) debelo kasni, te da iscjedak jednostavno ne staje. I ne znam da li da skroz isključim mogućnost trudnoće, jer sam također čitala da je nemalom broju žena test prvo pokazao negativno pa su kasnije vađenjem bete saznale da su ipak trudne? Imam u planu svakako otići ginekologu, ali trajat će dok dođem na red, pa vas molim za mišljenje.
Ispričavam se na podužem tesktu, ali htjela sam da u obzir uzmete sve detalje da biste mi mogli što lakše odgovoriti! happy
Jako sam zbunjena i zabrinuta, zato se nadam vašem brzom odgovoru!

Lijep pozdrav!

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.04.2014. 10:15

Ne radi se o trudnoći ako su testovi negativni.
Prema opisanom moglo bi se raditi o pcos-u, cisti, endometriozi.
Svakako čim prije posjetite ginekologa.

name

05.05.2014. 00:10

Poštovani, Svoj sam Vam upit poslala 26.04. u vezi kašnjenja moje menstruacije. Napravila sam test za trudnoću 1.5.i bio je negativan.Nikada dosada mi menstuacija nije toliko dugo kasnila.. Bole me grudi, i imam osjećaj da ću svakog trena dobiti, međutim krvarenja nema.. Zanima me je li moguće da je test nešto krivo pokazao? te postoji li neki drugi razlog (osim trudnoće) koji bi mogao uzrokovati kašnjenje menstruacije toliko dugo?
Hvala Vam na odgovoru!

05.05.2014. 22:20

Naravno da je test točan. Od ostalih uzorka tu je cista, anovulacija, pcos, upala, stres, naglo mršavljenje, naglo debljanje, i slično.
Pričekajte još koji dan da nastupi menstruacija.

S$A15

05.05.2014. 23:55

Postovani, menstruacije mi u zadnjih pola godine rane po 2-10 dana, ovog mjeseca sam imala prvi put odnose sa deckom ali nije ejakulirao unutar mene, trebam dobiti 14-og sto je za 9 dana a grudi me jos ne bole. Jos nisam radila test na trudnocu jer mislim da ne bih trebala biti trudna ali opet strah me. Da li da sacekam 14.-sti ili da odmah radim test?

06.05.2014. 10:50

Pričekajte 13.5. Nikako ne radite prije.

tina56

06.05.2014. 16:50

Nisam imala spolni odnos s dečkom nego je samo vrh penisa ušao na pola minute. Nije bilo ejakulacije. Menstruaciju sam trebala dobiti 24/25.4 i još je nema. Vjerujem da nema potrebe za brigu da sam trudna ali svejedno želim vaš odgovor. To je bilo prije otprilike 3 tjedna. Mislim da su mi čak i neplodni dani bili jer mi je većinom ciklus 30 dana (dan ranije ili kasnije da mi menstruacija dođe mi se zna dogoditi). Je li moguće da je trudnoća u pitanju ili stres ili nešto drugo?

06.05.2014. 21:40

Prema opisanom ne radi se o trudnoći. O uzrocima kašnjenja pročitajte u prijašnjim postevima.

ZabrinutaLorena

09.05.2014. 10:15

Poštovani, javljam se opet...
naime, bila sam kod svog ginekologa.
Objasnila sam mu sve što sam i vama napisala u prijašnjem postu.
On me je pregledao i zaključio da sam imala anovulatorni ciklus te da bih trebala piti duphaston tablete.
Svakih osam sati po jedna tableta, tj. tri put na dan za izazivanje menstruacije.
Je li to po vama zvuči u redu tako?
*Napominjem da mi je zadnja menstruacija bila 22.3. te da sam nekoliko dana prije očekivane mjesečnice dobila smeđi iscjedak u trajanju od 2 tjedna.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i utrošenom vremenu.
Srdačan pozrav!

09.05.2014. 17:00

Slažem se s navedenom terapijom. To je jedan od načina liječenja anovulacija.

ZabrinutaLorena

11.05.2014. 05:00

Poštovani Doktore! Javljam se opet jer imam jedno pitanje koje me zanima, dakle, čisto informativno.

Da se primjerice trenutno ne štitim tokom odnosa dok pijem duphaston tablete, bi li mogla ostati trudna?Naravno ako se uzme u obzir namjena za koju su mi i davane tablete.... Mislim, je li to uopće moguće ako sam imala anovulatorni ciklus?

Srdačan pozdrav! happy

11.05.2014. 12:05

Duphaston nije kontracepcija. Ako nemate ovulacije tada neće ni doći do trudnoće.

Mia1005

15.05.2014. 10:30

Poštovani,
prijteljica me zamolila da postavim pitanje u njeno ime jer nije registrirana, imala je odnos s deckom, nakon 2 dana dobila je menstruaciju, 10 dana prije nego što je trebala, menstruacija je bila slabija i kraće je trajala, ciklusi su joj 29, 30 dana, a od te kraće menstruacije prošlo je već 35 dana, posumnjala je na trudnoću jer je imala sve simptome PMS-a, ali menstruacija nije dolazila (bolne i povecane grudi, tamnije bradavice, pristice po licu) napravila je 2 testa na trudnoću, gravignost mini i negativna su. No ona se i dalje boji da postoji mogućnost da je trudna, dakle prošla je uranila, sada kasni 5,6 dana, i ide češće na wc, što bi to moglo biti? HVala!

15.05.2014. 18:10

Nije trudnoća, ako su oba testa negativna. Što je uzrok možemo samo nagađati. Da li sita, pcos, upala ili slično. Neka pričeka još koji dan da nastupi menstruacija.

Mia1005

15.05.2014. 18:10

I još samo ovo, da li postoji mogućnost izvanmaternične trudnoče ili možda da bubrezi ne rade ispravno te mjenjanjem strukture urina pokazuju pogrešan rezultat i da se ipak radi o trudnoči?

15.05.2014. 20:45

Jel vi čitate što pišem. Ne radi se o nikakvoj trudnoći niti materničnoj niti vanmaterničnoj.
Teorija s urinom je besmislena.

sara4132

16.05.2014. 10:10

Poštovani doktore!
Radi PCOSa pijem Diane 35 već četiri godine. Zadnju sam menstruaciju dobila 26 ožujka a spolni odnos bez dodatne tehničke zaštite tjedan rana ranije. Novu karticu tableta nisam mogla na vrijeme podići, stoga čekam iduće krvarenje kako bih započela sa ponovnim uzimanjem. Međutim, menstruacija još uvijek nije nastupila. Koji je razlog tome?
Zahvaljujem se na odgovoru!

16.05.2014. 11:00

Razlog su policistični jajnici. Sugeriram da se obratite ginekologu za gestagene preparate kojim će se izazvati menstruacija.

sencii

18.05.2014. 00:55

postovani doktore interesujeme doktorica mi je dala vaginalete poliginax 12 komada e sad meni kasni tri dana test natrudnocu nisam radila volila bi da sam trudna imam bolu donjem predjelu stomaka gdje su jajnici e sad sto vi mislite sta je uzrok ili vaginalete ili ...... unaprijed hvala na odg

18.05.2014. 12:10

Upala može odgoditi nastup menstruacije, no svakako provjerite testom.

Nazad
1 ... 11 12 13 14 15 16 ... 47
Naprijed