Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

kašnjenje menstruacije

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.05.2014. 13:25

Stres, cista, pcos, anovulacija, upala, promjena klime, naglo debljanje, mršavljenje, itd.

foreveryoung

25.05.2014. 17:45

Poštovani,
zadnju menstruaciju imala sam 9.4., te slijedeću nisam dobila. Nezaštićeni spolni odnos imala sam 3.5. i dečko kaže da je pazio, no pošto mi je i dalje kasnila bila sam zabrinuta te 23.5. sa prvom jutarnjom mokraćom napravila Gravignost mini test za trudnoću te je ispao negativan. Pošto nisam u blizini imala nikakvu posudicu za mokraću(kako piše na uputstvu te držati štapić zaronjen u mokraći), popiškila sam se izravno na njega možda malo prešla graničnu liniju. Zanima me dali test može biti lažno negativan ako se nisam držala točno uputstva te dali bi trebala ponoviti test ili je rezultat pouzdan? Hvala

25.05.2014. 18:45

Ponovite test na trudnoću prema uputama.

ani19

26.05.2014. 14:35

Postovani, kasni mi mentruacija. Bila sam kod ginekologa i utvrdila je da nisam trudna. Dobila sam tablete Duphasten koje trebam piti 2x dnevno, 5 dana. Proslo je 5 dana, ali ja mentruaciju jos nisam dobila. Jel znate u cemu moze biti problem? Hval

ani19

26.05.2014. 21:10

Zaboravila sam nadodat. Na ultrazvuku doktorica je utvrdila da se radi o cistama. Dali je normalno da i nakon tableta nista se ne dogadja?

26.05.2014. 21:15

Problem je u tome da se iste uzimaju 10 dana a onda menstruacija nastupi obično kroz 10 dana nakon prestanka uzimanja.
Dakle pričekajte još 10 -tak dana da nastupi menstruacija.

headsprung

26.05.2014. 21:15

Postovani, kasni mi mentruacija 10 dana i imam bolove u ledjima zelucu i jajnici me ne bole uopste al imam osjecaj kao da kuca nesto...ovaj mjesec sam vise puta imala odnos sa momkom i nije svrsio ni jednom u mene test nisam radila jer sam mislila da cu dobiti a takodjer sam bila malo bolesna pa sam pila tablete za prehladu i itd...dali sam trudna ili?

26.05.2014. 21:35

Ne znam da li ste trudna. Morate napravite test.

afraid22

28.05.2014. 01:20

Postovani, danas mi je 57. dan ciklusa, prije godinu dana mi je isto ovoliko trajao, inace imam neredovite menstruacije kao posljedica stresa. Naime imala sam 2 spolna odnosa u ovom ciklusu, jedan prije 25 dana, a drugi prije 14, oba prvih 15 seknudi bez kondoma i decko nije bio ni blizu vrhunca te smo nakon toga koristili kondom, a taj 2. put nije ni bilo ejakulacije ni u kondom. Bila sam prije 2 tjedna kod ginekologice koja mi je rekla da bi mi menstruacija trebala doci za tjedan dana, sto nije...te sam zbog toga opet bila jucer i rekla je da mi je sluznica jako zadebljala (11mm)i radila mi je test na trudnocu koji je bio negativan te mi dala Proveru da mi izazove krvarenje (3 puta dnevno 5mg). Imala sam i neki smeckasti iscjedak kao spotting dva dana nakon tog drugog odnosa i pregleda kod ginekologice (uzela mi je i cervikalne briseve tad). Moje pitanje je od cega mislite da je bio taj spotting? Je li pouzdan taj test obzirom na odnos prije 2 tjedna? Do kad bih trebala po vasem misljenju uzimati Proveru?
Ispricavam se na poduljem postu i unaprijed hvala.
Pozdrav

afraid22

28.05.2014. 01:20

Zaboravila sam napisati da su mi simptomi pms-a (lagani grcevi i natekle grudi) poceli prije pretprosli vikend, a obicno mi menstruacija dodje nakon tjedan dana od pocetka istih, a ovaj put je jos nema...

28.05.2014. 10:10

Ne radi se o trudnoći. Provera se uzima 10 dana a nakon nje bi kroz 10 dana trebala usljediti menstruacija
S obzirom na oligomenoreju sugeriram da napravite s polne hormone.

afraid22

28.05.2014. 11:25

Bila sam na pretragama za sve moguce hormone, od spolnih preko stitnjace i sl. i nalazi su bili uredni, nemam pcos niti nikakva druga patoloska stanja spolnog sustava...jedino mi se znala poremetiti vaginalna mikroflora, ali to je izlijeceno jos u prethodnom ciklusu...tako da ne preostaje nista drugo nego stres zbog ispita i premalo spavanja jer mi se ciklus redovito ovako poremetio kad bi bilo to razdoblje u godini...jos cekam nalaze papa testa, al do sad je i to bilo u redu...

29.05.2014. 00:30

Odgovorio sam vam.

lela_doronjski

Postovani,
i prije mi se desavalo da mjesecnica kasni max 7 dana, ali u posljednjih 6 mjeseci ja sam imala samo 3 puta. Zadnji puta sam dobila 05.aprila, i jos uvijek cekam. Trudnoca je 99% iskljucena, zadnji odnos sam imala sa zastitom, 11.aprila. Sta bi mogao biti razlog ovako neredovnog ciklusa? Imam 21 godinu, spolno sam aktivna oko 2 godine. Pozz

viky86

poštovani doktore! prosla menstruacija kasnila mi je 15 dana,,znači dobila sam 23.3.. očekivala sam iduću 23.4.. no ona nije došla,,,,od 16.4. pa do 23.4 imala sam odnos pri čemu je partner ejakulirao u mene svaki puta,,,menga mi je kasnila 5 dana,,,dobila sam 27.4.. i trajala je 3 dana što je neuobičajeno za mene jer mi inače traje po 6 dana,,,,danas je 28.5. a moja menga opet kasni,,,jeli moguće da sam trudna i da je ono bila lažna menstruacija??

edina2

29.05.2014. 11:55

Pila sam pilule diane 35 , i prestala sam ih piti, proslo je vec vise od 30 dana , ja jos nisam dobila, sta da radim? Nemam odnose, ne postoji mogucnost trudnoce, ali se plasim zasto ne dobijam, nemam nikakve simptome, imam sekret bijeli i nista vise. Kada da je ocekujem i da li cu uopste dobiti menstruaciju? Hvala

29.05.2014. 20:00

Lela uzrok kašnjenju u vašoj dobi su najčešće policistični jajnici.

Viki, prema opisanom ne radi se o trudnoći.

Rdina nazovite ginekologa. Obično se daju gestageni za izazivanje prijelomnog krvarenja.

edina2

30.05.2014. 09:05

Doktore, ja sada nisam u mogucnosti otici kod ginekologa, pa postoji li sansa da sama uzmem taj preparat u apoteci? I da li ce se onda moja menstruacija normalizovati. Bila je normalna pre nego sam pocela piti pilule, i dok sam ih pila, sada sam jako zabrinuta ne znam sta se desava pa kasni.

Nazad
1 ... 13 14 15 16 17 18 ... 47
Naprijed