Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
04.07.2014. 10:10
Ako je vjerovati testu i ako ste ga ispravno napravili, ne radi se o trudnoći. No s obzirom na duži izostanak menstruacije svakako savjetujem pregled i UZV.
|
charlie04
|
22.07.2014. 16:35
Poštovani, zadnja menstruacija mi je bila 23.6., prije toga 27.5. Imala sam prije 3 dana 2 spolna odnosa bez zaštite, no partner nije ejakulirao u mene niti jednom. Imam simptome dolaska menstruacije (bolne grudi, bol u leđima..), no i dalje me je strah da je moguća tudnoća s obzirom da mi još nije stigla (iako imam još do sutra, no inače mi dolazi dan, dva ranije). Da li je zaista moguća trudnoća? Hvala Vam!
|
|
22.07.2014. 23:05
Ako su to jedini odnosi ovaj ciklus pred menstruaciju zasigurno se ne radi o menstruaciji.
|
charlie04
|
23.07.2014. 10:00
Nisu jedini. Oni su jedini nezaštićeni
|
|
23.07.2014. 11:35
Ne brinite onda.
|
ajme25
|
23.07.2014. 21:55
Poštovani,
Dana 18.06 imala sam kiretažu. Obavila sam pregled kod ginekologa nakon dva tjedna i sve je o.k. Prvi odnos nakon kiretaže imala sam 12.07.prekinutim snošajem, u kasnijim odnosima koristili smo prezervative. Unazad par dana imam bolove kao pred menstruaciju, ali još je nisam dobila. Menst.ciklus mi je od 28-32 dana. Prvi test na trudnocu sam napravila 20.07., a drugi danas i oba su negativna. Da li sam testove napravila prerano u odnosu na odnos od 12.07.? Postoji li mogucnost trudnoće? Hvala
|
|
24.07.2014. 16:15
Ne radi se o trudnoći.
|
ajme25
|
24.07.2014. 18:00
Hvala Vam na odgovoru! Samo Vas jos molim da mi odgovorite jesu li testovi bili preuranjeni?
|
|
25.07.2014. 00:50
Nisu.
|
|
16.08.2014. 20:35
Postovani doktore, na moje pitanje: 'Postovani doktore, interesuje me da li je moguca trudnoca u sledecoj situaciji..
Sa deckom nisam imala vaginalni sex proslog meseca.. Bili smo prisniji ali nije doslo do vaginalnog sexa, svrsio je ali van mene.. Da li postoji mogucnost da smo nekako uneli prstom, ili preko garderobe i da sam tako zatrudnela? Moram da napomenem da mi ciklus kasni 15 dana.. Medjutim pre nekih 3 dana su me jako bolele bradavice, imala sam pojacan sekret i grudi su mi bas tvrde, bas sam se osecala kao da cu da dobijem, medjutim to je sve odjednom prestalo i bol bradavica i sekret, a grudi su mi i dalje tvrde, a ja jos nisam dobila.. Osim ovih nemam nekih drugih simptoma koji bi mi ukazali na trdunocu... Jel postoji mogucnost da sam zatrudnela, BEZ odnosa? Hvala unapred' odgovorili ste da ne postoji mogucnost trudnoce.. Medjutim meni menstruacija kasni 25 dana, a grudi su mi uzasno tvrde i bolne vec nekih 20 dana, ali nikako da dobijem, uradila sam test negativan je, ali bih volela da odem kod ginekologa ali me strah da nisam trudna, da li mislite da cu mozda uskoro da dobijem ili je ovo ipak znak trudnoce? Hvala vam punoo
|
|
16.08.2014. 22:55
Halo, test vam je negativan i situacija koju ste naveli ne može rezultirat trudnoćom.
Smetnje koje imate predznak su nadolazeće menstruacije.
|
daja97
|
07.09.2014. 01:15
Dobro vece,
Imam 17 godina, sa deckom sam jedno 2 godine u vezi inace ne koristim pilule, i nikad mi ne kasni menstrualni ciklus, medjutim zadnja dva mjeseca nikako nisam dobila a uradila sam 2 testa za trudnocu i negativna su.. Sad jos zadnjih 10-tak dana idem cesto mokriti, svakih 5-10min, i kad zavrsim imam neki jako.cudan osjecaj.. Jako se brinem, ali se bojim ici doktoru.. Sta vi mislite da bi to moglo biti?
Hvala vam unapred
|
|
07.09.2014. 16:10
Ne znam. Možda pcos, cista na jajniku, upala i slično.
Morate otići na pregled.
|
zoey_93
|
09.09.2014. 11:05
Poštovani,
mjesečnica mi kasni 16 dana. Prije sam imala problema s neredovitom menstruacijom, ali zadnjih godinu dana sve je bilo uredno i sad odjednom. A danas me cijelo jutro boli u predjelu desnog jajnika. Ne znam jel to neki znak da ce doci mjesecnica jer su mi znakovi uvijek nadutost i otecene i osjetljive grudi 2-3 dana prije, ali toga sada nema. Moze li to bit nesto drugo s obzirom na tu bol u predjelu desnog jajnika ili?
Hvala unaprijed na odg
|
|
09.09.2014. 23:15
Ako ste spolno aktivna isključite trudnoću. Moguća je upala ili cista na jajniku pa da zbog toga kasni.
|
Jelchy23
|
09.09.2014. 23:20
Poštovani,
na ovom forumu vidim mnogo sličnih pitanja, ali zbog straha molila bih Vas ipak za odgovor.
Naime od 27.06 do 02.07 sam imala menstruaciju, ali zadnji dan menstruacije sam imala odnos, nakon toga sam imala menstruaciju 23. - 29.07. te nakon toga 08 - 13. 08. Imam uglavnom redovne menstruacije koje traju po 5 dana s normalnim krvarenjima, osim u slučajevima prehlade mokraćnih putova i jajnika kad mi obično kasni. U periodu kad sam redovno (oko 26 - tog) trebala dobiti menstruaciju imala sam bolove u leđima, jajnicima i osjećaj da ću dobiti, isto tako imam sad bolove u donjem dijelu trbuha, bolove u leđima, bolne jajnike, povremeno vrtoglavicu, katkad laganu mučninu, nizak tlak i osjetljive bradavice.
Zabrinjava me toliko malen razmak između zadnjih menstruacija? Može li se raditi o trudnoći ili je to možda zbog stresa i prehlade?
Unaprijed Vam hvala na odgovoru.
|
|
10.09.2014. 09:40
Nešto od ovog nije bila menstruacija već neuredno krvarenje.
Vjerovatno trebate dobiti uskoro menstruaciju.
|
sanidica
|
10.09.2014. 16:45
Postovani, pila sam diane 35 skoro dvije godine zbog akni a i posle jer su mi odgovarale za menstruaciju koja je inace prije bila bolna. Nakon prestanka,menstruacija mi je malo kasnila ali sam ipak dobila i dobila sam 8.06, onda 11.07 i poslednja je bila 07.08. Nemam odnose tako da ne postoji mogucnost trudnoce, ali me zanima kada bih mogla ocekivati menstruaciju i da li se ovaj moj ciklus smatra neredovnim ? Hvala !
|
|
10.09.2014. 22:25
Oscilacije normalnog ciklusa su od 24- 35 dana najduži.
Dakle mislim prema opisanom da vam je ciklus još u gabaritima normalnog.
|
misjoni
|
11.09.2014. 10:50
Pozdrav, pila sam kontr pilule godinu i nesto zbog ne redovitih menst, i zbog vodene ciste od 2cm, i prestala ove na pocetku godine. Na pocetku je bilo sve i redu, zadnje dvije menst su mi dolazile na 36 37 38.dan. ja sam.posljednu menst imala 31.7 i trajala je do 4.8, nakon 20 dana pojavio se crveno crni iscjedak u trajanju od 3-4 dana,vise mi je licilo ko menstr.nego ko iscjedak.spolne odnose sam imala, ali decko nikad nije svrsio u mene nego uvijek van. Jel bi bila mogucnost trudnoce ili to zbog ciste ili stresa kojeg sad imam zbog faksa. Hvala
|