Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
31.10.2014. 11:55
Pa kako bi se radilo o trudnoći ako još nije spolno aktivna.
Vama i njoj savjetujem čitanje medicinskih portala.
Koji je uzrok kašnjenja ja ne znam ali o mogućim uzrocima pročitajte u prijašnjim postevima.
|
Wiz123
|
31.10.2014. 12:35
Ja se ispricavam doktore ako sam se krivo izrazio pod spolno aktivan mislio sam da nijednom nismo imali seks, ona je djevica i redovno dobija mjesecnice, imamo oboje 21 godinu. Imali smo samo tu predigru trljanjem prije 4 mjeseca, s time da sam mozda imao predejakulata ali par sati prije toga sam imao ejakulata samo pri vrhu spolovila ali sam to sve obrisao te sam se jos pomokrio pa smo radili trljanje kasnije, ja sam obrisao sve na sebi taj put sto smo imao kao sto kazem samo predejakulata. Pa me zanima jos samo da vas pitan jel moguca trudnoca ako sam obrisao sve sa spolovila jer koliko znam spermiji odumiru kad su suhi i jel moguce da se dobija menstruacija dok je zena trudna jer sam citao na raznim medicinskim portalima gdje su zene komentirale da su imale mjesecnicu a bile trudne.
|
|
31.10.2014. 20:40
Trudnoća nije moguća.
|
Katarina 26
|
31.10.2014. 20:40
Poštovani doktore! Rodila sam 4.7. carski rez, prva menstruacija iza poroda mi je bila 11.8 trajala nekih 10 dana, tada 2.9. onda 7 dana. Ovaj mijesec sam mislila da mi je došla 13.10. po roskastom iscjetku, te grčevi u trbuhu..međutim to je trajalo 2 dana i dalje ništa, iscjedak svakodnevan ali menge od nikud. Isla sam sad 23.10 ginekologu na pregled i sve mu to tako i objasnila, da sam se prepala da nisam opet trudna..pregleda on mene,pa uzv, i veli kao niste, i napravio mi test na trudnoću koji je bio negativan. Rekla sam mu da dojim, i da imam spolne odnose sa suprugom bez ikakve zastite, dao mi duphaston tablete neka pijem 5 dana po 2 ali opet nista. Sad opet bijelkast iscjedak, uz grčeve kao da mi dolazi ali nista..molim Vas za pomoć kaj da sad radim?? Ne bih željela piti puno lijekova pošto dojim da ne našteti bebi.. Unaprijed zahvaljujem!
|
|
31.10.2014. 22:15
Morate uzimati preporučenu terapiju kroz 10 dana. Nakon toga ćete dobiti menstruaciju.
|
ana000
|
02.11.2014. 11:15
Poštovani,
zadnju menstruaciju sam imala 08.10.2014. koja je uranila (ciklus je inace 23-24 dana sada je bio 19), a odnose prije toga 03.10.2014.
Naime iako sam imala menstruaciju (trajala kao i inače i jednako obilna) nakon odnos,đa, sada mi vec kasni. Radila sam dva testa, oba su bila negativna al ne znam jesam ih prerano radila?!..bila sam kod ginekologa 27.10.2014., naravno ona još ne može nista vidjeti. Postoji li mogućnost trudnoće, jer iskreno ne sjećam se da mi je menstruacija ikad kasnila?!...ginekolog sumnja na policistične jajnike. Čudno mi da urane pa sad opet kasne..
|
|
02.11.2014. 17:20
Ako ovaj mjesec niste bila spolno aktivna onda se ne radi o trudnoći.
|
Katarina 26
|
02.11.2014. 18:45
Hvala na odgovoru doktore, došla mi menstruacija 1.11... Mogu li vas jos samo nesto pitati, moj ginekolog mi preporucio ugradnju spirale, pošto imam problema sa tlakom, pa ne preporuča kontracepcijske pilule, jel bi mi mogli nesto vise rec o tome ili preporučiti rjšenje..?! Lp..
|
|
02.11.2014. 19:10
Možete poslušati svog ginekologa.
Postavlja se krajem menstruacije, kod vašeg ginekologa, bude u šupljini maternice i onemogućuje implantaciju oplođene jajne stanice.
Zaštita je vrlo visoka, te je reverzibilna metoda kontracepcije. Rok trajanja je oko 5 g. ili i manje ukoliko vi to želite.
Veličine je oko 2-3 cm i izgleda kao malo slovo T.
|
Katarina 26
|
04.11.2014. 11:15
Zahvaljujem!
|
|
05.11.2014. 01:25
Molim.
|
bubamara_5
|
05.11.2014. 22:45
Poštovani!
Menstruacija mi kasni 2 tjedna (izostanci su mi uobičajeni, ali nikad ovoliko; imala sam odnose, na početku bez, odmah nakon sa zaštitom). Prije par dana sam imala bijeli iscjedak, a danas sam primjetila jako malo krvi sa smeđim iscjetkom. O čemu se radi?
Hvala!
|
|
06.11.2014. 11:05
Možda trudnoća, cista, upala,pcos i sl. Za početak napravite test.
|
Lenci
|
12.11.2014. 10:30
Poštovani,
Ciklus mi traje otprilike 26-28 dan. Nikada nisam imala blaga krvarenja sredinom ciklusa, međutim... Menstruaciju u avgustu sam imala 21.8.2014. da bi 5.9. primjetila malo krvarenje. Sljedeća menstruacija je bila 17.9. A 3. dan ciklusa (20.9.) imala sam nezaštićen odnos s dečkom. Menstruaciju sam dobila otprilike na vrijeme 13.10. s tim da sam opet primjetila blago krvarenje 27.10. Sad mi menstruacija kasni oko 4 dana. Šta bi moglo biti u pitanju?
|
|
13.11.2014. 01:00
O uzrocima izostanka pročitajte u prijašnjim postevima; Od uzroka su cista, pcos, trudnoća, upala, anovulacija , stres, problemi s štitnjačom i sl.
|
sasha17
|
21.11.2014. 22:25
Poštovani!
Zadnju menstruaciju sam imala 26.9. Sada je 21.11. Inače imam duži ciklus (oko 39 dana), ali ovo postaje zabrinjavajuce jer kasni 14 dana. Danas sam primjetila rozkastu krv (valjda?) nakon mokrenja. Zanima me o čemu je riječ? Inače, imam stalne odnose s dečkom, ali uvijek koristimo kondom i nikada ne ejakulira u mene.
Unaprijed hvala.
|
Matecka1401
|
22.11.2014. 13:05
Postovani,
ja inace imam neredovite menstruacije a imam spolne odnose i nikada do sada nije u mene svrsio..ovaj mjesec mi je nesto mucno..dali se radi o trudnoci..ponavljam da nikada do sada nije u mene svrsio..brinem se
|
|
22.11.2014. 16:05
Sasha vjerovatno imate pcos. Oligomenoreja je u vašoj dobi najčešće uzrokovana tim poremećajem.
Savjetujem uzv pregled.
|
|
22.11.2014. 16:05
Matecka ako vam kasni menstruacija napravite test.
|
stzg
|
26.11.2014. 21:25
Poštovani, ja i djevojka smo imali odnos u vijeme plodnih dana, prvih 3min smo imali odnos bez kondoma zatim sa kondomom a ejakulacija je bila tek za 5min van nje, trebala je dobiti menstruaciju u ponedjeljak evo kasni dva dana jako je zabrinuta i pod stresom, inace je redovna dok nemamo odnose kad imamo kasni oko dva dana, dali se imamo zasto brinuti i dali je moglo doci do trudnoce u ovih 3min bez kondoma imamo oboje 18 godina, molim vas odgovorite, hvala unaprijed!
|