Autor
|
Poruka
|
sanidica
|
11.09.2014. 19:50
A sta mislite kada bih mogl dobiti narednu menstruaciju, sta da radim posto jos uvek nisam dobila? Poslednji put kada sam dobila bila sam na moru 7.8 i menstruacija mi nije bila obilna, nisam cak ni imala jake bolove. Sada sam i pod stresom imam ispite, pa ne znam da li ta promena klima i ispiti mogu da uticu na ciklus. Hvala unaprijed
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
11.09.2014. 19:55
Mislim da se ne radi o trudnoći a niti o menstruaciji.
Sugeriram uzv pregled.
|
sunce3010
|
15.09.2014. 13:25
poštovani, ispričavam se na smetnji.. popila sam dvije kutije antibiotika zinnat (radi bronhitisa), nakon toga sam dobila gljivice pa sam koristila plimycol kremu i tabletu itrac 3..sad mi menstruacija kasni 1 dan, inace mi je uvijek redovita.. nisam spolno aktivna, jedino sam bila u bazenu s deckom, bilo je kontakta ali bez spolnog odnosa (bili su mi plodni dani)..molim vas da mi kazete jel normalno da mi kasni zbog navedenih razloga i jel mogu iskljuciti trudnocu? hvala
|
|
16.09.2014. 01:35
Ne radi se o trudnoći svakako.
Upala može odgoditi nastup menstruacije.
|
tina_007
|
17.09.2014. 13:30
Poštovani, inače mi je menstrualni ciklus redovit, no sada mi već kasni 3 mjeseca. Nisam imala odnose, niti ikakve naznake da bih trebala dobiti menstruaciju. koji je mogući uzrok?
|
katerina19
|
17.09.2014. 20:55
Poštovani.
Imala sam spolni odnos 24.6.,koristili smo prezervtiv. Mensruaciju sam dobila 15.7,a nakon toga 13.8.Trenutno imam simptome pms-a kao i inacee,bol u grudima ,zgaravica itd.Ali menstruacija mi kasni sad vec 4 dana,a ne znam koji je razlog tome.Zanima me kolika je mogucnost trudnoce ,a da se menstruacija dobije na vrijeme ? I koja ne najbolja zastita od trudnoce ?
|
|
17.09.2014. 21:00
PCOS, stres, nagli gubitak kilograma, ili naglo debljanje, promjena klime, mjesta boravka, stres, endometrioza, cista na jajniku i td. Koji je kod vas doista ne znam.
|
samoti
|
18.09.2014. 13:20
Da li osim kasnjenja menstruacije postoje jos neki simptomi endometrioze , i ciste na jajnicima? Mene ne boli nista, imam po malo sekreta uvijek, ali mi kasni menstruacija ovog meseca , vec mi je 43 dan ciklusa. Pa ne znam kako bihmogla po ostalim simptomima znati da li imam cistu ili sta vec pa mi uzrokuje kasnjenje, ili ipak moram na uzv? Hvala !
|
|
18.09.2014. 22:45
Morate svakako na uzv.
|
elise123
|
29.09.2014. 00:20
Poštovani, imam 31 godinu. Unazad 5 godina imam redovite cikluse svakoh 26 dana (prethodno sam uopce za dobivanje mjesecnice uzimala hormonalne tablete zbog policističnih jajnika). Premda mi ciste nisu u potpunosti nestale, mjesečnica mi je do prošlog mjeseca bila redovita. Prvotno sam sumnjala na trudnoću te sam bila na ultrazvuku. iako se nije radilo o trudnoći, ginekolog mi je objasnio kako mi je sluznica nesto manja nego što bi trebala biti prije početka ciklusa. Ultrazvukom je također utvrđeno da se broj cisti sveo na minimum, što dovodim u vezu s konzumacijom biljnog čaja za policistične jajnike. Krvarenje je nastupilo 36. dan. Jednako tako, ovog mjeseca menstruacija mi kasni (trenutno je 34. dan ciklusa). Prije dva dana mi se pojavio trag krvi, međutim, krvarenje je izostalo. Premda ponovno namjeravam otići na ultrazvuk, nadam se da mi iz ovoga možete navesti moguće uzroke kašnjenja.
|
andy_123
|
29.09.2014. 09:45
Poštovani,
zadnje dvije godine događa mi se da mi mentruacija izostane u 9.-om mjesecu. Isto se dogodilo i ove godine. Najprije sam napravila test na trudnoću i bio je negativan. Od prošle godine mi je ostalo još Provera tableta (5mg). Da ih počnem uzimati i hoće li 10 dana uzimanja terapije biti dovoljno?
|
|
29.09.2014. 22:45
Elise, ne mogu znati. Svakako savjetujem da napravite spolne hormone.
|
|
29.09.2014. 22:45
Andy možete uzimati 2x1 kroz 10 dana odnosno do dolaska menstruacije.
|
maladrogina
|
25.10.2014. 02:05
Postovani..
Imam pitanje jako sam nestrpljiva i zelim vase misljenje ja i partner zelimo djete.zadnju menstruaciju sam imala 23.9 i trajala je 5 dana.spolni odnos bez zastite smo imali 3.10,8.10 i 9.10.nisam sigurna u plodne dane menstruacija varira iz mjeseca u mjesec. Ovaj mjesec kasni vec dva dana.postoji li mogucnost da sam trudna?
|
|
25.10.2014. 15:50
Svakako postoji šansa za trudnoćom. Napravite test.
|
Tihana091
|
25.10.2014. 16:00
Pozdrav!!
Imam veliki problem, imam 16 godina i dogodilo se je to da sam prije 2 tj "imala spolni odnos" koji je trajaomuni minutu . Haha i sad nakon toga ja se nmgu sjetiti lad sam imala menstruaciju...al znm da sam ju oko 05.10 imala jos malo..nakon tog odnosa ajmo rec ja imam nekakav bijeli iscjedak!! da li je to normalno ili ne?? Mene je uzasno strah da nisam trudna...a znm da nije ni u mene nego mi je po prsima svrsio...moliim pomoc hvala
|
|
25.10.2014. 22:25
Ako nije bilo ejakulacije onda neće ni doći do trudnoće.
|
Zabrinuta.mala.
|
26.10.2014. 12:30
Postovani,
14.09. sam popila pilulu za dan poslije Escapelle i nakon toga mi je menstruacija dosla 20.9. i trajala je do 25.9.( bila je redovita). Nakon toga sam sad u 10. mjesecu imala spolne odnose sa deckom i opet nam se zalomilo da smo to napravili bez zastite za vrijeme kad su meni bili plodni dani. On nije ejakulirao u mene ali sam znala da postoji vjerojatnost da ostanem trudna. Nisam znala sta da napravim jer sam prosli mjesec vec popila jednu pilulu i bojala sam se popiti ju ponovo,no ipak sam otisla na hitnu. Tamo mi je doktorica rekla da ne bih smjela cesto piti te pipule i da nisu dobre,ali mi je ipak dala jos jednu..Ellaone koju sam popila 07.10. Nakon par dana sam saznala da te pilule djeluju tako da odgadaju plodne dane 3 dana i tako sprjecavaju oplodnju jajne stanice,a ja sam tu pilulu popila NAKON ovulacije. Bila sam pod uzasnim stresom zbog toga i ne samo zbog toga vec sam se pocela svako malo prepirati s deckom, gubila sam koncentraciju i nisam se mogla koncentrirati u skoli. 21.10. sam trebala dobiti menstruaciju,ali ju nisam dobila..kasni mi vec 5 dana i nemam bas nekih prevelikih znakova da cu ju dobiti osim sto su mi grudi jako osjetljive. Jucer(25.10.)sam napravila test za trudnocu i bio je negativan,a meni menstruacija i dalje kasni. Znam da je to vjerojatno zbog stresa i zbog te pilule,ali da li postoji mogucnost da sam ipak trudna? Ili da zbog pilule necu niti dobiti menstruaciju ovaj mjesec? Ne znam vise sto da napravim, molim vas za savijet.. hvala.
|
|
26.10.2014. 18:00
Pričekajte menstruaciju. Ista će nastupiti za koji dan.
|
Wiz123
|
31.10.2014. 10:05
Doktore ja se ispricavam sto gnjavim, vec sam vam pisao prije par mjeseci no tu temu na forumu nemogu vise naci. Imam opet problem sa djevojkom, menstruacija joj nije dosla trebala je jucer no nije, rekla je da osjeti lagane grceve koji su joj poceli jucer i bili su jaki zbog cega je popila ibuprofen i takodjer ima kako ona kaze osjecaj "curenja" kao da ce uskoro dobiti no nista. Imala je pms, barem kako ona kaze da je imala, pojavile su joj se akne, imala je zelju za hranom jedan dan te je bila malo razdrazjiva. Nismo bili spolno aktivni, jedino prije 4 mjeseca imali smo kontakt spolnim organima (trljanje) no bez ejakulacije prilikom cega joj kasnilo 7 dana valjda zbog straha, u to vrijeme napravili smo i test na trakicu gravignost mini i bio je negativan. Zanima me doktore da li je ovo znak da ce uskoro dobiti mengu i da li je ikako moguca trudnoca iako je vec dobila mjesecnicu tri puta jer sam citao razna iskustva zena na internetu i zar joj se nebi trebao ako je trudna nazirati stomak vec ako je taj "odnos" bio prije 4 mjeseca jer njoj je stomak vise manje ravan i mekan. Nemogu nigdje naci konkretno kao svoj slucaj nigdje na internetu pa vas molim da mi objasnite sve jer nigdje nedaju detaljne odgovore,
|