Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

kašnjenje menstruacije

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.05.2014. 09:35

U Hrvatskoj ne može bez recepta. Ne znam kako je u drugim državama.

edina2

30.05.2014. 13:25

Ok, hvala. A je li neophodno to da pijem, da se javim ginekologu ili mogu da sacekam da se to samo stabilizuje?

30.05.2014. 22:25

Nije nužno za sada. Pričekajte tjedan dana.

88zabrinuti88

02.06.2014. 17:10

Postovani, cura i ja smo imali nezasticeni spolni odnos ali ejakulirao sam izvan nje. Uzeo sam maramice te temeljito ocistio netom nakon ejakulacije. Pod ocistio, mislim na to da sam laganim pritiskom prsta po mome spolnome organu iscjedio van ostatak. I tako 3 puta. Nakon toga, nastavili smo sa spolnim odnosom. Evo danas, curi kasni menstruacija 4 dana, a inace ima vise manje redovite cikluse od 24, 25 dana. Moje pitanje je dali je moglo ostati jos aktivnih spermija unatoc tome sto sam iscjedio van sve. Cura inace studira, a sad vec 20-ak dana vise ne studira nego je pocela raditi dosta naporan posao za curu. Hvala vam unaprijed na odgovoru.

edina2

09.06.2014. 01:05

Doktore, ja sam se javljala posto mi je kasnila menstruacija, evo juce sam imala braon sekret, i danas tamno crveno, dobila sam, mislim da je to menstruacija. Jeste da je prvi dan, malo tamnije boje ali se iskreno nadam da je to to. Laknulo mi je, vec sam islila da nikada vise necu dobiti i da su mi se skroz poremetili hormoni posle pilula. Pa eto, da se javim, sta Vi mislite o tome?

bubamara_5

09.06.2014. 18:00

Poštovani,
poslala sam već sličan upit, no situacija se nije promijenila.
Naime, posljednja menstruacija bila je sredinom četvrtog mjeseca, ne sjećam se točno. Početkom svibnja sam imala odnose s dečkom koji su bili zaštićeni no iznenada sam prokrvarila, samo tijekom odnosa. Menstruaciju sam trebala dobiti 17. svibnja, još uvijek nije došla. Naglašavam kako inače imam neredovit ciklus, no u zadnje se vrijeme recimo bio ustalio (svako 30, 31 dan). Neki dan sam imala odnos s dečkom koji je bio nezaštićen, konkretno, počeli smo bez kondoma, a ejakulirao bi 15-ak minuta nakon, van rodnice (naglasio je kako ne postoji nikakva mogućnost). Međutim, ponovili smo odnos nekoliko minuta kasnije na isti način s tim da je on obrisao organ. Zabrinuta sam s obzirom na mogućnost trudnoće... (Dečko me non stop uvjerava i tvrdi da je nemoguće!)
Zadnjih par dana grudi su mi jako osjetiljive, a prije nekoliko dana imala sam grčeve u trbuhu kao da već imam menstruaciju. Na licu su mi se isto tako pojavili prištići (što je tipičan znak dolaska menstruacije), no s obzirom na zadnje odnose, ni to više ne znam je li sigurno...
Unaprijed zahvalna Vašem odgovoru, nadam se da će mi Vaša stručna pomoć olakšati!

09.06.2014. 18:05

Zabrinuti, tim načinom trudnoća je moguća.Nije velika ali postoji.

09.06.2014. 18:05

Edina sugeriram hormonsku obradu.

db1991

02.07.2014. 10:45

Pozdrav svima,
ovako imali smo seks bez kondoma s tim da je svrsio vani (dali se moze tak zatrrud ak je vani) Il kak vecc......meni mjesecnice nisu redovite svaki mjesec razlicitog datum i kada da ocekujem sljedecu menstruaciju ak je zadnja bila 28.5 do 2.6.
Inace su mi menstruacije ovako 05.01 do 10.01
15.02 do 20.02
24.03 do 28.03
23.04 do 28.04
i zadnja 28.05 do 02.06
Kod sad sam imala simptome da cu dobit al nisam, samo iscjedak ali bez kapi krvi

03.07.2014. 00:45

Ako ste sigurni da nije bilo ejakulacije kako bi onda došlo do trudnoće.

db1991

03.07.2014. 10:40

hvala a koji bi razlog bio ?

Mia22

03.07.2014. 10:40

Bok! Zadnju menstruaciju sam imala 3.6 ii ciklus mi je uvijek oko 28 dana, sredinom ciklusa sam imala krvavi iscjedak 2-3 dana i sada menstruacija ne dolazi...stalno sam napuhnuta i imam osjecaj kao da cu puknutii...takoder sam imala spolne odnose bez zastite alii u neplodnim danima kad mi je zavrsila menstruacija...da li da napravim test ili je mozda i necem drugom problem?

is2014

03.07.2014. 14:55

Poštovani, zadnje dvije menstruacije bile su 26.4. i 27.5. Nezaštićene spolne odnose imala sam 18. i 19. 6. Koristili smo metodu prekinutoga snošaja. Naime, ja već tjedan dana osjećam bol u grudima, nadutost te pad imuniteta što je rezultiralo blagom upalom grla. No, menstruacija ne dolazi. Da li je moguće da se radi o trudnoći ili mi se ciklus poremetio zbog stresa? Unaprijed se zahvaljujem

masa556

03.07.2014. 16:10

Nisam imala menstruaciju od 12. mjeseca, ali skoro svaki mjesec kao da imam PMS. Za vrijeme jednog spolnog odnosa sam iskrvarila ali me nije nista boljelo i onda kasnije nije bilo krvi niti boli. Jel moguce da imam policisticke jajnike, za tjedan dana idem kod ginekologa ali me zanima sto mogu ocekivati.

03.07.2014. 23:50

Db 1991 lijepo vas molim da o uzrocima kašnjenje pročitae u prijašnjim odgovorima. Ne budite lijeni.

Mia napravite test. Za svaki slučaj. I ako je negativan pričekajte tjedan dana da nastupi menstruacija.

is2014 prema opisanom ne bi se trebalo raditi o trudnoći. Ali ipak napravite test.
O ostalim uzrocima pročitajte u prijašnjim temama.

Masa dakako je moguće i vjerovatno. Ako ste spolno aktivna isključite i trudnoću.

P2411

Poštovani. zadnja mjesecnica mi je bila 24.03. (pila sam Duphaston). Ranije mi je znala kasniti, ali do tad se stabiliziralo. Imam redovite spolne odnose s deckom (bez zastite).. Imam bolove u trbuhu, grudima, udebljala sam se, stalno osjećam umot., Napravila sam 2 testa i oba su bila negativna. Postoji li mogucnost da sam trudna?

tera22

04.07.2014. 10:05

Postovani!
Imam 21 god. I uvijek sam imala uredne cikluse 28-30 dana. Zadnja menstruacija je bila
18.5-23.5 a prije nje 3.4-7.4 . Bila sam u ginekologa i rekao je da imam policisticke jajnike i preporucio mi je kontracepciju. Prije sam je pila 1god. (lindynette 20) i prestala sam u 11.mj. Prestala sam iz razloga sto sam pocela osjecati pritisak u prsima. Iako je on meni govorio da to nemoze biti od toga ja sam prestala jer mi uopce nije dao vadit krv prije toga. Mene zanima ustvari vase misljenje dali je moguce ako vec imam policisticke jajnike da mi se tek sad poremetio ciklus i zasto nisam prije imala problema te dali je nuzno piti kontracepciju posto me strah. Dali moze biti razlog taj sto imam usporeni rad stitnjace?
Unaprjed hvala!

Nazad
1 ... 14 15 16 17 18 19 ... 47
Naprijed