Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
08.02.2015. 23:00
Moguće da kasni od upale. Prema opisanom ne bi se trebalo raditi o trudnoći.
|
kelebek
|
08.02.2015. 23:00
pozdrav, ja evo opet pisem, kasni mi mjesecnica 15 dana, tj jos uvijek nisam dobila,ali mi se dva puta u dva tjedna pojavilo krvi skroz malo, pa se pitam da nije neka upala ili sl zbog moji policisticnih jajnika? malo sam iskreno i prepadnuta jer redovan imam odnos s deckom ali iskljucivo s kondomom i naravno svrsi vani ne u meni.
unaprijed hvala na odgovoru
lp
|
|
09.02.2015. 20:10
Vjerovatno se radi o pcos sindromu no svakako isključite trudnoću.
|
tina2015
|
10.02.2015. 16:05
Pozdrav. Zadnja menstruacija mi je bila 09.01 i trebala sam dobiti jucer. Medutim nisam dobila i sad me strah. Zadnji spolni odnos s deckom bio je prije skoro mjesec dana ali smo koristili zastitu. Znalo se i prije dogodit da kasni i sa dobijem,ali strah me.. sta da napravim?
|
|
11.02.2015. 01:00
Ako ste sigurni u zaštitu ne brinite. Pričekajte još koji dan da nastupi menstruacija.
|
marijazg15
|
11.02.2015. 01:05
Poštovani,
Inače mi ciklusi traju 30-32 dana. Danas je 34. dan ciklusa i imam sve simptome klasičnog pms-a, ali ne dolazi. Sredinom ciklusa pojavio mi se lagano krvanjenje u vrijeme ovulacije koje je trajalo nekoliko dana, odnos sam prije toga imala dva puta,svaki s prezervativom, nije puknuo. Takvo sam krvarenje imala prije par mjeseci kada sam bila pod jakim naporom putovanja te se nakon toga menstruacija pojavila ocekivano. Ovaj mjesec bila sam pod fizičkim naporom i stresom,može li to biti uzrok kašnjenja ili je moguća trudnoća ?
|
|
11.02.2015. 20:00
Navedene okolnosti mogu rezultirati kašnjenjem menstruacije. Ako ste sigurni u zaštitu ne brinite oko trudnoće. Pričekajte par dana da nastupi menstruacija.
|
trenutnoja
|
12.02.2015. 00:05
Postovanje Dr.
Imam 26 godina. Menstruacija mi kasni 15 dana stim da imam simptome kao da cu da dobijem ali nema nista.
Da napomenem da mi je prosla menstruacija kasnila 5 dana.
Ovaj mjesec sam imala odnos 3 puta i koristili smo zastitu, a jesmo odma na pocetku odnosa jedno minutu imali odnos bez zastite ali nije bilo ejakulacije.
Radila sam test za utvrdjivanje trudnoce 11 dana kasnjenja menstracije (GRAVIGNOST- mislim da se tako zove test) i bio je negativan.
Moje pitanje je da li je moguce da test nije bio validan da je pokazao lazne rezultate.
I sta bi drugi razlozi mogli da budu ako nije u pitanju trudnoca.
Unaprijed hvala
|
|
12.02.2015. 12:50
Ne radi se o trudnoći. Posjetite ginekologa da se ustvrdi pravi uzrok i potakne nastup menstruacije.
|
kelebek
|
21.02.2015. 01:40
Pozdrav, opet ja, nadam se da nisam dosadna s ovolikim pitanjima,ali ne znam vise ni sama sta da radim, kasni mi 30 dana, bole me grudi i bradavice su mi osjetljive, dno stomaka i jajnici me zigaju i imam osjecaj kao da cu dobiti ali nista samo mi je pojacan iscjedak koji je zuckast,imam odmose koji su iskljucivo s zastitom i uvijek izvadi prije no sto svrsi... Ne znam sta da radim niti sta da mislim
|
kelebek
|
21.02.2015. 01:40
P.s. cula sam se s ginekologom i rekao je da dodjem na pregled poslije menstruacije ali ne znam kako da je podstaknem.
Hvala unaprijed
|
|
21.02.2015. 11:20
Vaš ginekolog vam je trebao propisati terapiju za poticanje menstruacije.
|
Jole4820
|
11.03.2015. 18:10
Postovani, treba mi savet, kasni mi vec dva ipo meseca, inace sam gojaznija osoba, nisam imala seksualne odnose.
I pre mi je kasnilo po mesec dana, a onda jedno 3/4meseca bude redovno, pa opet kasni. U cemu je problem?
|
|
11.03.2015. 21:40
Vjerovatno o pcos-u. Pročitajte više o tome na našim stranicama.
|
Emily Hope
|
12.03.2015. 16:45
Pozdrav, kasni mi menstruacija 8 dana i zanima me da li može utjecati prehlada na to kašnjenje. Bila sam bolesna (temperatura i prehlada) i pila sam AspirinPulsC. Zanima me da li ikako može ta bolest utjecati na kašnjenje menstruacije, ja i dečko imamo redovito spolne odnose i koristimo kondome ali se brinemo da nije nešto. Unaprijed hvala!
|
|
12.03.2015. 21:40
Moguće je da kasni zbog toga.
|
freaky8
|
13.03.2015. 10:30
Poštovani,
Prvo da kažem,u dugoj sam vezi pa ne pazimo previše(večinom su odnosi bez zaštite).Zadnja menstuacija mi je bila 17.1. Imala sam bolove u području lijevog jajnika samo jedan dan, to je bilo oko 23.2. tako da pretpostavljam da je tada bila ovulacija. 3.3. sam imala lagane bolove u području maternice koji su također trajali 1 dan. 8.3. su se ponovili bolovi, ali jačeg intenziteta, tj.mijenjao se intenzitet i bolovi su dolazili kao u valovima i to je trajalo 1 noć i prestalo. Nakon toga ništa više. Pošto imam uvijek neke simptome prije menstuacije (bolovi u grudima,leđima,promijene raspoloženja,itd.), ne mogu navesti neke posebne simptome koji su drugačiji sada pa da bi mogla reći da su znakovi trudnoće. Uskoro ću iči na pregled tako da ću znati sa sigurnošću što je,ali htjela bi čuti i Vaše mišljenje za to vrijeme dok čekam pregled..I da,samo da napomenem,imam policitične jajnike,tako da mi ciklusi nisu baš redoviti,ali ovo je prvi puta da je toliko dugo prošlo, a da nisam dobila menstuaciju.Hvala unaprijed
Srdačan pozdrav
|
|
13.03.2015. 19:10
Za početak napravite test na trudnoću. Ako je negativan vjerovatno vam kasni zbog pcos-a.
|
Luci112233
|
22.03.2015. 13:15
Postovani, imam redovite cikluse na 28 dana i 20 godina. Menstruacija je ovaj mjesec trebala doci 17.3 , no jos uvijek je nema i danas je 5 dan kasnjenja. Ovaj mjesec sam odnose imala 25,26, i 27 dan ciklusa sa zastitom u koju sam sto posto sigurna da je sve uredu. Takoder 18,19 dan ciklusa sam primijetila smedi iscjedak koji je trajao dan i pol i u jako malim kolicinama samo bih ga primijetila na papiru za vrijeme obavljanja nuzde. Takoder sredinom ciklusa sam imala jaku
Gripu s visokom temperaturom te sam pila ibuprofene u velikim kolicinama . Moze li upala odgoditi menstruaciju? Ovakvo nesto mi se do sada nikada nije dogodilo.
|
|
22.03.2015. 19:45
Upala može odgoditi nastup menstruacije. Prema opisanom ne vjerujem u trudnoću.
|