Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

kašnjenje menstruacije

Autor Poruka

Luci112233

22.03.2015. 20:40

Hvala vam na brzom odgovoru doktore ! Mozete li mi samo pojasniti uzrok iscjedka u danima kada sam opisala ? Danas cijeli dan imam bolove kao pred menstruaciju , smatrate li da bi ista mogla nastupiti uskoro?

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.03.2015. 18:10

Vjerovatno će menstruacija nastupiti za koji dan. Otuda takav iscjedak.

nivea1202

24.03.2015. 15:45

Poštovani doktore,

prvo pohvaljujem vašu strpljivost prilikom odgovaranja na sve upite.

Moj problem, ukratko, je sljedeći: kasni mi menstruacija već 7 dana. Test (Clear blue) sam napravila u nedjelju ujutro (22.3.) i bio je negativan. Svakako ću ga ponoviti za par dana ukoliko se menstruacija ne pojavi.

Kolike su mogućnosti da test pokazuje pogrešno, te da je bez obzira na negativan rezultat moguća trudnoća?

Trudnoću ne isključujem, iako prema računanju plodnih/ neplodnih dana nekako nije moguća. Imala sam nezaštićene spolne odnose, ali nijednom tijekom plodnih dana (imam redovite cikluse - 28 do 30 dana) , te nijednom nije došlo do ejakulacije.

Zbog lakšeg predočavanja stvari, evo datuma:
Zadnja menstruacija mi je bila 15.02., (i taj zadnji ciklus mi je bio nešto kraći, trajao je 27 dana) ., a spolni odnos je bio 22.2./ 23.02., te nakon ovulacije (8.03., 9.03.)

Često osjećam probadanja i bolove malo u lijevom, pa malo u desnom jajniku, ali ništa slično bolovima pred mengu, više kao bolovi kada je ovulacija. Također, nemam nikakvih simptoma menstruacije.

Kada je 'kritično' vrijeme za posjetiti ginekologa, koliko da dam još vremena da se pojavi menstr.?
Nemam policistične jajnike (barem do sada nikada nije ništa pronađeno), i ne pijem kontracepcijske (taman ih planiram početi piti kada mi dođe menga ovaj mjesec).
Imala sam česte gljivične infekcije od siječnja pa do prije 2 tjedna, te neznatne promjene na stanicama koje je pokazao papa test (ali ništa zbog čega bi trebala dobiti terapiju).

Je li moguće da je menga jednostavno odlučila preskočiti jedan mjesec? Inače do sada nikada mi nije ovoliko kasnila, te su mi uvijek ciklusi od 28 do 35 dana max.

Hvala puno na odgovoru!

24.03.2015. 22:05

Ne radi se o trudnoći dakako. Pričekajte još koji dan da nastupi menstruacija.
O uzrocima izostanka pročitajte u prijašnjim postevima.

FaithinGod

24.03.2015. 22:10

Postovanje doktore, polni odnos sam imala oko dana ovulacije. Bez zastite,medjutim to traje godinama i uvek pazimo,tako da nije zavrsio u mene. Nakon toga smo imali posle 4 dana i isto tako pazili. Nakon toga uhvatio me je veliki strah,paranoja,inace sam sklona panicenju za sve. U medjuvremenu, od prevelike doze lekova pojavile su mi se vaginalne gljivice. Odlucim da odem kod lekara,a juce to je dan kad sam trebala da dobijem uradim test i negativan je. Otisla sam danas kod lekara, rekao je da je materica mala i da verovatno nisam trudna ali je rano da utvrdimo. Da li je rano posle 7 dana od poslednjeg odnosa,koji nije bio rizican i 15 dana nakon riszicnog? danas opet uradim test negativan je. Da li treba da brinem ili je zbog stresa i mozda ove infekcije meni menstruacija malo kasni? napominjem danas je drugi dan kako ne dobijam,a od ginekologa nisam dobila zeljenje odgovore,sto me je jos uznemirilo...s postovanjem S.V

pepii

24.03.2015. 22:10

Poštovani!
Menstruacija mi kasni već 8 dana, a inace mi je uredna, imala sam bolove u desnom jajniku ali ju nisam dobila, i u meduvremenu sam dobila blagu upalu mjehura pa da li to moze biti razlog kasnjenja, da li je potrebno da se brinem i da ipak napravim test ili da pricekam jos koji dan? Lijep pozdrav

25.03.2015. 16:50

Faithingod, infekcija može odgoditi menstruaciju. Ako vam je ciklus inače redovit i kasni vam menstruacija a test je negativan onda se ne radi o trudnoći.

25.03.2015. 17:00

Pepi napravite test na trudnoću.

plavicvijet

07.04.2015. 17:20

Mjesecnica mi kasni 4 dana,prije 2-3 tjedna smo ja i decko imali spolne odnose ali sa zastitom(kondom), no prije toga smo imali predigru bez kondoma,ali njegov spolni ud nije bio u mojoj vagini.. bojim se dok je lezao na meni bez kondoma,da je imao onaj nekakav iscjedak kad se muskarac napali ne sperma nego iscjedak,moze li se od toga zatrudnjeti ,,, molim vas odgovorite bojim se

08.04.2015. 00:10

Nije moguća. Educirajte se.

amilaby

08.04.2015. 09:25

Poštovani, pišem Vam iz razloga što sam zaista ocajna i bespomocna, nadam se da cete mi Vi pomoci .. Naime , par godina mucim se s kilažom ali u zadnje dvije godine sam se udebljala oko 20 kg, prve pretrage koje sam radila bila su vezana za štitnjacu.. nakon što sam ih uradila tsh mi je bio malo povišen, oko 6.4. Tadasnji doktor mi je odmah odredio Letrox 25mg da pijem svaki dan.. simptome sam sve imala, debljanje, umor, spavala sam preko 14h da se ne budim, srce mi je ubrzano kucalo, bila sam depresivna, kosa mi je opadala, tako da je sve upucivalo na hipotireozu, i što je najgore menstruacije sam imala svaka 4 mjeseca, stomak mi je izgledao kao da sam trudna.. posle nekoliko mjeseci korištenja letroxa, pocela sam koristiti euthyrox jer mi je letrox izazivao veliku nadutost.. vremenom sam bila malo bolje, ali sam se i dalje debljala i odlucila sam tražiti drugo mišljenje, druga doktorica mi je dala da uradim dosta nalaza koje cu Vam napisati :

prvobitni nalaz : TSH= 6.43 ; T3=1.41 ; T4=84.53

naredni nalazi: ACTH u 8H=5.86 ; u 16h=19.29
testosteron=4.96 povišen
DHEAS = 10.814 povišen
SHBG= 11.12 smanjen
OGTT : GLUC 4.4 nataste ; nakon 2h 3.4
CORTISOL : u 8h=420 ; u 16h=265.8
ESTRADIOL= 7.12
PROLAKTIN= 289
PROGESTERON = 7.12
UZV stitne uredan..
hormoni štitne uredni

UZV jajnika uredan..
anti milerov hormon = 1.28

Molim vaše strucno mišljenje, moja doktorica misli da nije ipak hipotireoza u pitanju, jer u zadnja 3 nalaza hormoni stitne su uredu( ali uz terapiju) , ni sama ne zna šta da misli, anti milerov hormon sam radila jer je sumnjala na PCOS ali eto i on je u granicama normale..

Unaprijed se zahvaljujem u nadi da cete mi odgovoriti. Lijep pozdrav

08.04.2015. 10:30

Antimilerov hormon u ovoj priči je nepotreban.
Ne vidim da ste napravili fsh, lh, progesteron.
Nemate nalaz uzva.
Dakle bez toga ne mogu komentirati nalaze.
Sugeriram da vas uputi endokrinologu.

hipipipi

17.04.2015. 01:25

Postovanje,zadnja menstruacija mi je bila 7.3.,spolni odnos sam imala samo 14.3.,sada mi kasni menstracija 10ak dana.Po mom izracunu tada su mi bili neplodni dani,inace period trajanja menstr.je oko 31-35dana,decko tada nije ejakulirao u mene vec van mene.Sad me zanima dali je moguca trudnoca ili je nesto drugo u pitanju.Inace imam problema sa cistom na jajniku a u proslom sam mjesecu imala upalu mokracnog mjehura te sam pila antibiotike,sad jel moguce da mi zbog toga kasni ili je trudnoca u pitanju? Hvala happy

17.04.2015. 20:20

Napravite test ako vam kasni menstruacija, premda mislim da šanse za trudnoćom nisu velike. Opisani uzroci mogu dovesti do kašnjenja menstruacije.

zvjezdica111

23.06.2015. 12:50

Poštovani, vec 6 godina imam odnose sa deckom, uvijek koristimo kondom i prekinuti snosaj, znaci oboje odjednom i uvijek. Sada mi menstruacija kasni 10 dana. Imala sam jako vazan ispit, ucila sam tri tjedna, nisam redovito jela i bila sam pod najvecim stresom u zivotu. Imala sam jedan odnos i to isto kondom+prekinuti snosaj. Da li ipak postoje sanse za trudnocom i trebam li raditi test ili je dovoljna terapija za poticanje menstruacije? Hvala

23.06.2015. 18:50

Zvjezdica, prema opisanom vidim da se ponašate spolno odgovorno. Vjerovatno su uzroci izostanka menstruacije ovi koje ste sama navela.
Mislim da je ne treba još izazivati, već pričekajte do tjedan dana da ista nastupi. Ako je do tada nema onda savjetujem terapiju.

lamela123

23.06.2015. 22:50

Postovani doktore,
prije nekoliko dana sam Vam se javljala po pitanju trudnoce. No, rekli ste mi da na nacin na koji sam objasnila ne mogu ostati trudna. ( Nisam stupala u seksualni odnos, nego praktikujem peting a decko je ubjedjen da nije ejakulirao blizu rodnice, medjutim ja i dalje strahujem) . Malo me buni to sto jos uvijek menstruacija ne dolazi. Kasni mi 6 dana. Stomak me i dalje boli, grudi kako kad, mnogo jedem slatko, nervozna sam, zivcana i imam uzasno pojacan iscjedak koji je zelenkaste boje i uzasnog mirisa. Inace uvijek imam taj iscjedak ali ne u tolikoj kolicini. Pritisak mi je dosta nizak i ponekad mi se nesvijesti. U mom gradu postoji samo 1 ginekolog, medjutim i on je na godisnjem odmoru zato trazim Vase misljenje. Da li su to znaci nadolazece menstruacije ili..?

zvjezdica111

23.06.2015. 23:00

Hvala Vam najljepsa na odgovoru. U meduvremenu sam ipak napravila test koji je naravno negativam, no da iskljucim dodatan i nepotreban stres ipak.. Pricekat cu pa cu tjedan dana. Lijepi pozdrav.

lamela123

24.06.2015. 00:35

Zaboravila sam jos napomenuti da se iscjedak gruda te me uzasno svrbi vagina.

24.06.2015. 10:15

Lamela ne umišljajte si trudnoću gdje je nema. Pričekajte još koji dan da nastupi menstruacija.

Nazad
1 ... 20 21 22 23 24 25 ... 47
Naprijed