Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
18.01.2014. 16:15
Pričekajte još koji dan. Ako ne dođe napravite test na trudnoću.
|
|
18.01.2014. 16:40
Maja vjerovatno se radi o upali vanjskog spolovila. Probajte mazati canesten kremom nekoliko dana.
Trudnoća je isključena.
|
Kaka3022
|
23.01.2014. 18:10
Poštovani,
djevojka mi ima 23 godine, ciklusi su joj redovni (21 dan od dana dobivanja ciklusa), zadnji put je dobila menstruaciju 28.12.2013. godine. Četvrti dan od dobivanja menstruacije (31.12.2013.) smo imali sexualne odnose bez zaštite, međutim nisam "svršio" u nju, al' danas je već 6-ti dan kako joj kasni. Ono što bih naveo još da je jako sikirljiva osoba, ima dosta privatnih problema zadnjih 15-ak dana, jako je nervozna i plače konstantno, te taj dan kad smo imali odnose mastrubirao sam kući prije kupanja (navodim ovo jer sam čitao kako je spermatozoidima potrebno minimalno oko 24 sata da se obnove). Bijeli iscijedak jos nije dobila, koji inace dobiva oko 4-5 dana prije, grudi su joj nateknute i ima povremene bolove u stomaku, što je uvijek pred dobivanje ciklusa. S obzirom na sve navedeno, zanima me dal' je moguća trudnoća na taj način tokom menstruacije i od tzv. "baljenja" penisa (tečnost koja izlazi kada se muškarac napali), a poslije odnosa ciklus je trajao još 1-2 dana...??...
Hvala Vam unaprijed.
Pozdrav.
|
|
23.01.2014. 23:20
Neka napravi test. Mislim da se ne radi o trudnoći.
|
mm1402
|
27.03.2014. 21:00
Poštovani,
Pila sam yaz 6 mjeseci, radi pre ucestale menstroacije koja je trajala po 7 dana i dolazila svakih 15 dana. U ovo vrijeme sam imala redovne sexualne odnose s partnerom i "svršavao" je u mene . sve je bilo u redu , menstroacija mi je dolazila svako 28 dana , do zadnje menstroacije koja je bila 25.2.2014. ovaj mjesec je jos nisam dobila , osim sto mi je 26.3.2014 bio mali trag roskastog iscjetka. postoji li mogucnost da sam trudna ?
Unaprijed hvala.
|
|
27.03.2014. 21:40
Ne radi se o trudnoći.
|
nervozan
|
28.03.2014. 13:20
Pozdrav jako se brinem ak mi mozete u sto kracem roku odgovrotii da znam sta dalje raditi ..Ja i moja djevojka smo imali ovaj mjesec samo jednom sex(bez zastite) i svrsio sam van nje i to 17.03 a menstruaciju je trebala dobiti 21..i unazad neznam koliko mjeseci uvijek je redovna..bila ..e sad 21 je trebala dobiti a danas je 28.03 ni traga ni glasa o menstruaciji jako se brinemo jer je malo vise dana otislo to ima bijeli iscjedak i ima bol u ledjima i trenutno je kao mala viroza zacepljen nos i tak a prtije toga je isto kao bolesna bila malo joj se nesvijestilo..al sam bas nervozan jer je skoro 8 dana a nikad joj nije kasnila toliko ..pa sad ne znam sutra SMO HTJELI vidjeti akO ne dobije uzeti test ZA trudnocu iako je moguce a i nemoguce u tom rasponu dana ..da tako lahko i zatrudni..jer sam i pazio i sve i kad imaju one kapljice kad se navlazi obrisem i ne zezam se s tim stvarima ..et ak mi mozete odgovrotii u sto kracem roku ..ured sam sebe poceo jest ..hvala ljepo
|
|
29.03.2014. 00:20
Ne radi se o trudnoći. Nek pričeka još koji dan da prokrvari.
|
unfaithful
|
30.03.2014. 11:00
Poštovani, imam 18. godina, nisam imala spolne odnose. Inače mi je menstruacija redovna već 2-3 godine, svaki mjesec dođe 2-3 dana ranije, tako da sam navikla. Trebala sam dobiti 26.03., ali nisam. Zadnjih par dana se pojavi smeđi iscjedak, i samo malo crvenog iscjedka, ali ništa konkretno. Imam bolove u stomaku, prištići, tj. sve ono što imam prije svakog ciklusa, i to traje već par dana, ali menstruacija ne dolazi.
Pošto mi nikada nije kasnila, nervozna sam, i pomalo se plašim. Ovih dana sam pod manjim stresom, pa da li je to razlog da kasni ? Koliko je normalno da kasni menstruacija, i nakon koliko vremena bih trebala da se posavjetujem da doktorom o tome ?
Unaprijed hvala.
|
|
30.03.2014. 17:25
Moguć je uzrok stres. Ne vidim problem. stići će za koji dan.
|
kiki-kris
|
24.04.2014. 14:55
Dobar dan.
E ovako, imam 19 godina i imam problema sa ciklusama. Pre 2 meseca bila sam na kontroli kod ginekologa jer sam imala bolove u donjem delu stomaka tj desnoj strani jajnika gde mi je utvrdjeno da imam policisticne jajnike i prepisana mi je terapija glucophage i diane-kontraceptivne pilule a ostalo je sve u redu. Kod partnera je bilo utvrdjeno da ima hlamidiju i lecio se. Ja sam takodje pila terapiju za hlamidiju koju je perpisao doktor njemu i bilo mi je bolje. Medjutim pre 1-2 meseca partner je isao na kontrolu gde mu je utvrdjeno da nema hlamidiju i imali smo odnose bez zastite par puta i nakon toga on je opet ima iste simptome kao pre terapije na hlamidiju. Sad se ja plasim da sam opet zarazena hlamidijom i us to nemam normalnu menstruaciju vec 4-5 meseca. Pojavljuje mi se braon sekret kiselkastog mirisa i nekakva sluz , krvarenja skoro pa da nemam samo braon boju sa tackicama koju vidim na toaletnom papiru umesto krvi i tako 6-7 dana umesto prave menstruacije. A ponekad mi se i desi da na donjem vesu vidim gust beli sekret. Molim vas za savet, vise neznam sta da mislim. Unapred hvala.
|
|
24.04.2014. 23:55
Napravite cervikalne briseve, između ostalog i na klamidiju.
|
charlie04
|
26.04.2014. 12:50
Poštovani! imam 20. godina. Jučer sam imala zaštičeni spolni odnos sa dečkom koji je ejakulirao u mene a onda smo vidjeli da nam je puko kondom ( sastrane je puko, ne pri vrhu) i da se nešto sperme razlilo van mene al je sigurno i neki dio ostao u meni. Zadnju menstruaciju sam imala 1.4. i druga bi mi trebala doći za 4-5 dana. Imam naznake dolaska menstruacije kao što su bolnije grudi, lagana depresija i sl. Trebam li se brinuti da sam mogla zatrudnijeti tokom jučerašnjeg odnosa? Hvala Vam!
|
name
|
26.04.2014. 18:20
Poštovani!
Posljednju menstruaciju imala sam 24.3. Nakon toga sam 29.3.imala nezaštićeni spolni odnos, međutim dečko nije svršio u mene, već smo imali prekinuti snošaj. Negdje na pola ciklusa 2 sam dana imala nekakav rozo smeđi iscjedak. Sada mi menstruacija kasni. Imam pretežno redovite cikluse, većinom oko 30-32 dana, a danas je već 34.dan ciklusa i od menstruacije ništa. Osjećam bol u donjem dijelu trbuha međutim krvarenja nema. Nisan trenutno pod nikakvim stresom, pa to nije mogući uzrok kašnjenja menstruacije.
Što znači taj rozo smeđi iscjedak? Ima li on veze sa mojim kašnjenjem menstruacije? Postoji li ikakva mogućnost trudnoće?
Hvala na odgovoru!
|
|
26.04.2014. 20:45
Charlie ne brinite. Uskoro će menstruacija.
|
|
26.04.2014. 20:55
Name, radi se o predznaku nadolazeće menstruacije. Mislim da prema opisanom trudnoća nije moguća.
|
name
|
27.04.2014. 17:45
Hvala Vam! Imam još dva pitanja.. postoji li mogućnost da menstruacija u potpunosti izostane ovaj mjesec a da se ne radi o trudnoći?
I kada bi trebala napraviti test ukoliko menstruacija ne dođe?
Hvala vam na odgovorima!
|
|
27.04.2014. 21:50
Nebi trebala izostati. Ako se to dogodi možete napraviti test u bilo koje vrijeme.
|
ah2102
|
28.04.2014. 09:50
Poštovani, posljednja menstruacija bila je 14.3. Imala sam nezaštićeni spolni odnos u vrijeme plodnih dana. Menstruacija je trebala doći 16.4., no nije, a od onda sam tri puta, u razmaku od par dana, imala tragove krvi u iscjetku (doslovno kapljicu krvi) koji je pojačan. Prije par dana su mi se tek pojavili simptomi-napuhnutost te bolne grudi. Svaki put kad sam ugledala krv sam mislila da će idući dan doći menstruacija, no i dalje ništa. Zanima me o čemu bi se moglo raditi?
|
|
28.04.2014. 10:20
Prvo za početak napravite test na trudnoću.
Ako je negativan menstruacija će uskoro nastupiti po opisanom.
|