Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


klimakterij


Autor Poruka

Slavica

08.11.2005. 11:44

Poštovani,
imam 36 godina.Pred dvije godine dobivala sam mjesečnicu na dva puta.Najprije dobijem na jedan dan ,a nakon tjedan dana mjesečnica se pojavi ponovo i traje oko četiri dana. To je trajalo dugo,oko dvije godine.Predprošli mjesec dobila sam nakon 30-og dana ,a prošli nakon 32-og dana.Inače imam sve simptome klimakterija valove vručine,osjećam stalno umor,imam tahikardiju (nalazi od štitnjače i EKG su uredni)često mokrenje,preznojavanje , budim se noću skoro uvijek u isto vrijeme ,a pred menstroaciju patim od nesanice. Bila sam na pregledu i moj liječnik kaže da je prerano za klimakterij. Zanima me da li je stvarno prerano.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.Slavica

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

25.11.2005. 18:52

Poštovana,
u klimakterij obično ulaze žene u 5.desetljeću života, a prosječna dob u kojoj se javlja zadnja menstruacija u životu (menopauza) je 51. godina. No, postoje I medicinski entiteti kod kojih menopauza dolazi ranije (menopauses praecox) pa i u 36. godini. UZV vaginalnom sondom i hormonski status trebali bi približiti dijagnozu.
Pozdrav