Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Liječenje Candide

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.05.2012. 16:25

Poštovana spolno prenosiva bakterija , svakako je nužno liječenje Vas i partnera prema antibiogramu.
Nakon toga kontrolni brisevi kod Vas i partnera.

Ajnat

15.05.2012. 11:45

Poštovani, zbog korištenja antibiotske terapije duže vrijeme dobila sam candidu koji sam liječila Rojazol vaginaletama. One su naizgled pomogle, no nakon 2 tjedna simptomi su se vratili pa mi je moja ginekologica preporučila još jednu dozu istih. Za nekoliko dana trebala sam dobit menstruaciju pa sam vaginalete odlučila upotrijebit tek nakon ciklusa. Tijekom ciklusa simptomi su nestali, mislila sam zbog povećane vlažnosti rodnice, no i nakon cisklusa, simptoma više nije bilo, al ja sam ipak odlučila potrošit vaginalete kako mi je ginekologica savjetovala... Već kod prve vaginalete počelo me peckati, ali ne rodnica, više oko mokraćne cijevi i pojavio se osjećaj stalne potrebe za mokrenjem. Pretpostavila sam da će do kraja terapije vaginaletama to sve nestati, no nije. :S Što da radim? Što bi to uopće moglo biti? Nije mi jasno kako je moguće da vaginalete imaju takav utjecaj... A sve mi je bilo dobro, bez veze sam ih stavljala :/
Unaprijed hvala!

15.05.2012. 13:15

Poštovana mislim da više ne bi trebali stavljati vaginalete. Savjetuje da se izvana mažete antimikotskom kremom 2x dnevno i vi i partner kroz 5 dana.
Do tada apstinencija od odnosa.
Savjetujem i korištenje probiotika nakon terapije / Linex lady, Vivag/

Ajnat

19.05.2012. 11:15

Poštovani doktore, hvala vam na prošlom odgovoru, no mislim da više nije u pitanju candida. Upotrijebila sam Rojazol mast ali nema učinka.. Sve gore mi je i mislim da je upala mokraćne cijevi u pitanju, možda sam ju iziritirala stavljanjem vaginaleta (nije da sam neki stručnjak u tome :S). Je li moguće kupit neke antibiotike u ljekarni bez odlaska liječniku, naime nisam u svome mjestu zbog studiranja.. Ako ne, mogu li otići negdje na hitnu u Zagrebu, hoće li me primiti? Hvala

19.05.2012. 21:45

Poštovana, primit će vas na hitnoj svakako, ne brinite. Svakako da je nužna antibiotska terapija. vjerovatno se radi o uretritisu.

bellina

03.06.2012. 13:20

Poštovani,
imam pitanje vezano za candidu. Naime, zanima me je li ona uzročnik bolnih spolnih odnosa budući da već četiri mjeseca imam poprilično neugodne spolne odnose koji su par puta znali biti prekinuti suzama jer nisam mogla više trpiti bol. Tada nisam osjećala nikakvo peckanje dolje, ali sam imala druge simptome candide tipa "krčanje" želuca nakon obroka bogatog ugljikohidratima, poteškoće s koncentracijom i osjećaj praznine želuca 2 sata nakon obroka, vjetrove i osjećaj "zatrpanosti" nakon male količine pojedene hrane. Već mjesec dana muku mučim s vaginalnom kandidom i probala sam Canesten koji mi je pomogao, popila sam Lactogyn tablete. Pokušavam izbjegavati slatko, ali teško jer imam strašnu žudnju za slatkim. Međutim, simptomi se stalno vraćaju.
Inače s djedove strane vučem sklonost dijabetesu pa vjerujem da bi i to mogao biti problem. Međutim, jutros sam našla smećkasti iscjedak (je li moguće da je uzrok tome papa test koji sam radila prije 2 dana?) i neku izraslinu tamnocrvene, gotovo crne boje koju nisam napipala nego sam vidjela u ogledalu. Promjer je možda pola centimetra. Možete li mi reći o čemu je riječ? I možete li mi preporučiti neku kremicu za vaginalno korištenje budući da me klitoris i vagina i rodnica i ostalo boli na sam dodir prstom pa sam pretpostavila da su uzrok gljivice. Ginekologinja mi je preporučila Bio-Kult Candea kapsule, što vi mislite o tome?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i pozdravljam Vas.

03.06.2012. 19:35

Poštovana svakako da kandida nože biti uzrok čestih i rezistentnih vulvovaginitisa. S obzirom da ste bili na pregledu vjerujem da je to uzrok ko vas. Svakako savjetujem i terapiju partnera te terapiju na usta antimikotucima vas i partnera. Ako smetnje dalje perzisturaju savjetujem da se dalje obrađujete. Navedeni preparat je u redu.
Još bih lokalno preporučio da koristite linex lady ili vivag vaginalete,dakle probiotike.

zzzrinkaaa

12.06.2012. 11:45

Poštovani,

pročitala sam gotovo sve postove na ovom topicu, naravno, i ja se borim s gljivicama vec nekoliko godina. Pocelo je, kaze ginekolog, zbog cestih upala mokracnih puteva, koje sam i dosta dugo ignorirala, i nekoliko vrsta antibiotika. Nakon toga, imala sam tesku upalu spolovila, rijesila sam Canestenom. To je bilo prije 2 godine. Od tad, gljivice su stalno prisutne. Canesten bezbroj puta, Rojazol, Medazol, neka krema za rodnicu kojoj sam zaboravila ime, a nije nigdje spomenuta na ovom topicu.. Ginekolog je na pregledu samo rekao da su gljivice, propisao mi je Rojazol i Medazol, nije pomoglo. Nakon toga i spomenutu kremu, ni to nije pomoglo. Intenzitet simptoma varira od dana do dana, nekad ima onaj famozni miris, tocnije smrad, ali bijeli, gusti, grudasti iscjedak, ponekad i smećkast, je konstano prisutan. Odnose nemam vec dosta dugo, bilo je pokusaja, ali sa smetnjama pa smo od toga odustali, zbog nelagoda raznih tipova. Npr., prisutnost peckanja, lagani bolovi, ali i neugoda kad partnerovo spolovilo bude svo bijelo nakon zavrsene penetracie. Partner je takodjer bio na pregledu preventive radi, njemu nije nista. Ginekolog je i za njega propisao Rojazol ili Medazol, nemam vise pojma sto su od navedenog vaginalete, a sto tablete koje se oralno uzimaju.

Mene zapravo zanima sljedece, imam li ja pravo od ginekologa traziti da obavezno napravi potrebne briseve? Jer, ovako mi se cini da nema smisla. Bila sam na pregledu, a ostale pute mi je ovo propisivao telefonskim putem. Ili ipak on ima pravo? Jer mi se cini da, ako nastavim ovako, da cu iskoristiti sve i jednu terapiju koja postoji. Ovo mi je drugi ginekolog, nisam odusevljena njime, a ne mogu ga mijenjati do kraja godine. Novaca, naravno, za privatnog ginekologa, nemam, jer sam jadna studentica koja spaja kraj s krajem.

Hvala Vam na odgovoru unaprijed! Lijepi pozdrav!

12.06.2012. 23:10

Poštovana ako iscjedak ima neugodan miris nikako se ne radi o gljivičnoj infekciji već predominantno o bakterijskoj vaginozi. Možda i smetnje koje navodite mogu biti uzrokovane trichomonas vaginalisim. Svakako bi bilo uputno napraviti cervikalne briseve s obzirom na dugotrajne smetnje. Do tada savjetujem primjenu probiotika u ridnicu npr. Vivag ili Linex lady.

tulipanka

13.06.2012. 15:15

Poštovani,
nakon 14 klavocina koje sam popila u tjedan dana dobila sam Candidu prvi put, 4. dan nakon sto sam primjetila simptome ginekolog mi je propisao vagitorije Rojazol i sad nakon 2.vagitatorija sam dobila menstruaciju.
Zanima me, trebam li za vrijeme menstruacije prekinuti sa terapijom (u uputama Rojazola pise da se nastave primjenjivati, a ginekolog je rekao da pauziram za vrijeme menstruacije)?
S obzirom da za vikend idem na more, zanima me i smijem li se uopce kupati?

Unaprijed hvala!

13.06.2012. 18:20

Poštovana, savjetujem tijekom menstruacije da ne uzimate vaginalete. Nakon završetka terapiju završite do kraja.
Možete se kupati, pazite na higijenu, nakon izlaska iz mora obavezno se odmah presvucite.

nina031

14.06.2012. 14:10

Poštovani, početkom godine sam dobila cikličku vulvovaginalnu kandidijazu..Odnosno dobijem ju svaki mjesec za vrijeme ciklusa.. Uvijek se brzo izlječim koristeći Canesten ili Plymicol vaginalete. Željeći se toga trajno riješiti otišla sam prije par dana kod ginekologa koji mi je dao Plymicol i Vagisan.. Ono što sam ja vas htjela pitati je: Jel sad naprimjer koristim ovaj mj Plymicol, pa sljedeći mjesec Vagisan..itd? Znači svaki mjesec druge vaginalete?
Trenutno koristim Plymicol..i brine me da mi neće proći, jer bla bla.. i što ako mi ne prođe od Plymicola...da uzmem Vagisan??

Zahvaljujem unaprijed happy

14.06.2012. 21:05

Poštovana prvo koristite Plimycol vaginalete a nakon toga Vagisan.
Idući mjesec probajte samo uz Vagisan.

nina031

21.06.2012. 17:35

Poštovani, hvala vam na prethodnom odgovoru. Ja sam sad možda malo dosadna, ali nemam izbora pa vas opet moram pitati.. Rekli ste mi da koristim odmah poslje Plimycola, Vagisan. Tako sam i napravila.. i par dana nakon što sam završila s liječenjem, računajući na to da je bolest prošla jer više nisam ni simptome imala., stupila sam u spolni odnos. I nakon spolnog odnosa osjetila sam jako žarenje u rodnici i bol pri dodiru.. Pretpostavljam da to znači da se nisam do kraja bila izlječila?? I što sada..da opet stavljam plimycol?

21.06.2012. 21:30

Poštovana, svakako da terapiju trebate ponoviti. Jedino mi niste rekli da li je partner koristio terapiju? Jel ako nije , koja korist što ste koristili propisanu terapiju. Svakako savjetujem terapiju na usta kod vas i partnera i kremom mazanje izvana kao i korištenje vaginaleta.

Sandra88

25.06.2012. 10:30

Poštovani, znam da Linex popravlja ravnotežu vaginalne flore, ali jel mi Linex može izlječiti trenutnu kandidijazu?? Zahvaljujem!!

25.06.2012. 14:45

Ne može, ali u apoteci u slobodnoj prodaji možete kupiti Canesten vaginalete i kremu.

mimicamimi

04.07.2012. 14:15

Poštovani,
imam pitanje u vezi canesten 3 vaginalete tableta...od sinoć sam to počela prvi put koristiti bez problema sam stavila tabletu u rodnicu pomoću aplikatora i nije bilo nikakvih problema preko noći, sve je bilo ok. Ali maloprije po donjem rublju iscurilo mi je nešto bijelo to je vjerojatno od tablete, nisu komadi nego samo bijeli iscjedak. Sad me strah kako to, nisam dobro bila stavila tabletu ili to tako možda mora biti? Hvala vam unaprijed!

04.07.2012. 15:00

Poštovana, dobro ste stavili, to je ostatak od vaginalete. Ne brinite.

tabi

17.07.2012. 23:05

Poštovani,
imala sam upalu rodnice i vulve, uz svrbež i lagani iscjedak. Liječnik mi je prepisao Arilin i Dalacin kremu, te uzeo briseve. Nakon očitanja briseva od kojih je onaj za gljivice bio pozitivan, dobila sam Rojazol vaginalete i Diflucan kapsulu za mene i supruga. Terapiju koristim, ali ne vidim previše napretka, još uvijek osjećam svrbež i češće potrebu za mokrenjem. Liječnik mi je prepisao vaginalete u trajanju od 14 dana, u uputama sam čitala da liječenje traje 7 dana i sada sam zbunjena. Da li provoditi terapiju 7 ili 14 dana. Napominjem da mi je ulaz u rodnicu jako crven i pomalo bolan. Još jedno pitanje, da li bi i suprug trebao koristiti neku kremu ili je samo tableta dovoljna. Unaprijed zahvaljujem.

Nazad
1 ... 6 7 8 9 10 11 ... 62
Naprijed