Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Liječenje Candide

Autor Poruka

malla_11

17.08.2012. 21:05

Poštovani, prije otprilike tjedan dana primjetila sam nepodnošljiv svrbež i crvenilo na ulasku u rodnicu. Nije bilo peckanja kod mokrenja,ali sam primjetila i malo pojačan iscjedak bez nekog posebnog mirisa. Kako sam dan prije nosila jako uske tangice koje sam bila oprala rucno, zakljucila sam da je to vjerojatno ili reakcija na deterdžent ili upravo zbog tangica. 2 dana poslije dobila sam menstruaciju, i svrbez je prestao. No, 3. dan menstruacije svrab se vratio i ja nisam mogla izdržati a da nista ne diram, jer je svrbez bio nepodnosljiv. Moram napomenuti i da nakon ponovnog vraćanja svrbeza, menstruacija je prestala nakon samo 3 dana (inace traje 4-5) i sad se pojavilo i peckanje . Imam redovitog partnera vec 8mj, i sumnjam kako sam dobila nesto od njega, a svi simptomi upucuju na zarazu kandidom. Također, moram spomenuti da sam koristila 3 razlicita antibiotika u roku od posljednjih mjesec i pol dana, i to za liječenje upale grla.(silapen, Ciprofloksacin, i sad sumamed) pa me zanima je li moguće da je to dovelo do razvoja kandide? I još jedno pitanje, naručena sam za ginekološki pregled za 27.9. jer mi ginekolog prije nema slobodnog termina, pa je li pregled hitniji ili mogu pričekati tih mjesec dana? Molim odgovor i puno vam hvala, lijep pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.08.2012. 01:00

Poštovana, navedeni antibiotici su uništili normalnu vaginalnu floru, pa je došlo do razvoja gljivica tj. do mikotičnog vulvovaginistisa. Savjetujem canesten 3 vaginalete te kremu izvana za vas i partnera. Nakon toga probiotike lokalno i na usta.

leptirica118

18.08.2012. 15:10

Poštovani,
imam 18 godina i zadnju menstruaciju sam imala 13.7. ,inače dobijem svakih 30-32 dana. Međutim,još uvijek je nisam dobila,napravila sam test na trudnoću i bio je negativan,stoga sam otišla kod ginekologa. Rekao je da imam gljivice,dobila sam vaginalete Plimycol (dvije kutije) i od svoje doktorice opće prakse antibiotik Ninur jer imam problema s Eschirichiom coli već dugo godina. U zadnje vrijeme me užasno bole jajnici,a prije sam imala problema sa cistama,ali zadnji put me ginekolog nije ni gledao na ultrazvuk. Jesu to razlozi sto mi menstruacija kasni s obzirom da je test bio negativan? Koliko često preporučujete tusiranje,na koji način se brinuti o higijeni da sto prije prođu te gljivice? Imate li možda neki drugi savjet u vezi toga jer me malo strah. :/
Hvala vam unaprijed!

18.08.2012. 22:00

Poštovana, svakako savjetujem korištenje vaginaleta te nakon toga uzimajte probiotik na usta i lokalno u rodnici(vivag, lactogyn, linex lady)

bubamaramala987

21.08.2012. 17:30

Poštovani,

već nekoliko godina se patim iz mjeseca u mjesec sa candidom. Točno 5-7 dana pred menstruaciju prvo počne s neugodnim osjećajem i završi sa srbežom i peckanjem. Moja doktorica odmahuje rukom i tvrdi da je to normalno i telefonski mi prepisuje razne vaginalete -koje trenutno pomognu i sa menstruacijom je sve kao rukom odnešeno ali se onda ponovo pojavi pred iduću menstruaciju.....
Sada mi je preporučila da si kupim biokult candea. Pošto trenutno imam menstruaciju, da li mi vi savjetujete da samo počnem piti te kapsule ili da prije njih/ uz njih koristim neke vaginalete? Što je s mužem? Da li bi on trebao nešto koristiti? (nema nikakvih simptoma, doktorica mi nikada ništa nije prepisala za njega!)

Imam polip na grliću maternice... Da li se od stalnih gljivica može dobiti polip? Koliko česte kontrole savjetujete? Odstraniti dok je mali ili čekati i pratiti? Razna iskustva sam pročitala na netu, imam osjećaj da se npr. u Njemačkoj uglavnom odmah operativno ostrani taj polip a kod nas dosta liječnika im ne daju previše važnosti... Što vi mislite?

Hvala unaprijed

21.08.2012. 23:35

Što se tiče polipa savjetuje njegovo odstranjenje tj. ablaciju polipa.
Gljivična infekcija nije uzrok cervikalnom polipu, premda se kao etiološki uzrok spominje kronična upala.
Biokult svakako možete koristiti ali tek nakon antimikotskih vaginaleta. Svakako savjetujem i mazanje vanjskog spolovila kod vas i partnera.
Pošto se kod vas radi i o čestim recidivima, savjetujem i primjenu antimikotika kod vas i supruga na usta.
Potrebno je napraviti i cervikalne briseve da se isključi i ev. bakterijski uzročnici.

dada20

23.08.2012. 13:15

poštovani,
u nazad nekoliko godina imam problema sa candidom...zadnjih godinu dana stanje mi se stvarno poboljšalo i nisam uopće imala infekciju ali sada opet imam...međutim drugi mi je dan menstruacije,mogu li koristiti plymicol kremu za vrijeme menstruacije jer znam da se vaginalete ne bi smjele koristiti,bar mi je tako rečeno?

iva_lipbalm

23.08.2012. 14:20

Poštovani,
molila bih Vas da mi kažete,pošto sam na internetu vidjela da se kanesten ne bi trebao koristiti 3 mjeseca od prošloga korištenja.Hoću li imati kakvih problema ako je meni prošlo otprilike 2 mjeseca od prošle infekcije?
Hvala.

23.08.2012. 17:50

Poštovana, s kremom izvana možete se mazati tijekom menstruacije ali vaginalete nije uputno koristiti tijekom menstruacije.

23.08.2012. 17:55

Poštovana Iva, neće vam se ništa dogoditi. Nakon kanestena savjetujem da koristite probiotike.

andjel992

11.09.2012. 11:15

Dobar dan, Prije dvije godine PAPA testom otkivena mi je neka bakterija ili gljivica ( nisam sigurna ) i lijecila sam je Medazolom i vaginaletama kojima sam zaboravila ime. Odmah nakon zavrsetka terapije opet sam isla radit PAPA test i nalaz je bio uredan. Prije toga sam znala osjetit peckanje i bol prilikom odnosa ali nakon terapije ne. Prije par dana imala sam nezasticeni spolni odnos prvi put s tim partnerom nakon kojeg vec danima osjecam svrbez i peckanje a i kad smo ponovili odnos danas sve me bolilo pa smo morali prekinut. Uz to je isla i neka tekucina bljedosmedje boje. Ocito sam opet pokupila neku gljivicu pa me zanima dali je opet rijec o istoj i postoji li mogucnost da je izljecim bez odlaska ginekologu jer sam narucena tek za 2 i pol mjeseca a rezultate papa testa cekam 4 mjeseca a naravno htjela bi to rijesiti prije... hvala, lijep pozdrav

11.09.2012. 16:20

Poštovana pokušajte sa multigyn aktigelom te Canesten vaginaletama lokalno. Dakle prvo jedne vaginalete a onda druge.
Na usta uzimajte pobiotike (Biokult, Lactogyn itd)
Ako se stvar ne smiri svakako na pregled.

lola555

14.09.2012. 21:25

Poštovani doktore,

prije par dana pojavio mi se nugodno peckanje i svrbež na samom ulazu u rodnicu, te gusti bijelkasti iscjedak. Bila sam kod ginekologice koja je potvrdila da se radi o Candidi. Pripisala mi je Plimycol vaginalete i kremu i rekla da kremu koristim 6 dana. I mom dečku je dala istu tu kremu, također da je koristi 6 dana. No ja u uputama čitam da se krema treba koristiti puno više nakon nestanka simptoma, spominje se čak i dva tjedna pa me zanima vaše mišljenje o tome. I još jedno pitanje da li se prilikom korištenja Plimycol kreme smije ići u bazen?

Hvala

15.09.2012. 10:45

Poštovana pet dana je dovoljno da se mažete. U bazen možete, premda neće biti djelotvorna jer će je voda isprati.

trinity jane

01.10.2012. 20:00

Poštovani,

nakon par ponavljanih upala sa kandidom (rojazol, plymicol vaginalete mi nisu pomogle trajno) i to svaki put tjedan dana prije menstruacije dobijem upalu,
ginekolog mi je propisao 1 tabletu Diflucana od 150 mg oralno koju sam popila prije 24 sata.
Moram priznati da primjećujem znakove olaksanja, svrbez se uvelike smanjio.
Zanima me na koji nacin je najbolje da odrzavam vaginalnu floru dulje vrijeme ako taj Diflucan sad stvarno upali?
Na njegov savjet počela sam jačati imunitet, piti b kompleks vitamina, omega 3 masne kiseline...i rekao mi je da si kupim
vagisan i stavljam jednu vaginaletu svaki tjedan sljedećih par mjeseci (2-3 mjeseca)...je li to dovoljno i imate li vi jos kakav savjet?

Menstruaciju ću dobiti za tjedan dana, pa sam mislila nakon sto menstruacija prode potrositi jednu kutiju vagisana 7 dana uzastopce,
a nakon toga jednu vaginaletu tjedno kao preventivu?
Je li to u redu i sto mi vi jos mozete savjetovati?

Unaprijed hvala!

01.10.2012. 22:30

Poštovana, terapija mi se čini u redu. Uz sve ovo savjetujem i uzimanje probiotika lokalno (Vivag, Lactogyn, Linex lady) kao i na usta.
Svakako terapija partnera u isto vrijeme. Izbjegavanje konzumiranja slatkiša, čokolade, slatkih proizvoda i slatkih sokova.

RoseM

15.10.2012. 12:55

Poštovani,
već osam mjeseci se borim sa raznim upalama, candidom i klebsiella bakterijom. U to vrijeme sam popila 6 kutija raznih antibiotika i koristila tri vrste vaginaleta. Zadnji antibiotik je bio Fluconax. Ginekolog mi je rekao da mi se i upale i candidia stalno vraćaju zbog pada imuniteta, ali nije mi rekao što točno mogu napraviti po tom pitanju, a da ne gutam više antibiotika jer mi očito ne pomažu. Popijem antibiotike, upala se stiša, dobijem gljivice i tako u krug. Radila sam briseve, nalazi su bili u redu, papa test također. Također me zanima da li je mom partneru dovoljno mazati se Canesten kremom?
Hvala unaprijed na odgovorima i lijep pozdrav!

15.10.2012. 18:20

Poštovana, fluconax nije antibiotik već antimikotik.
Savjetujem da i partner uzima isti preparat uz Canesten kremu.
Savjetujem na usta i vaginalno korištenje probiotika( npr. Linex lady, Vivag, Lactogyn)

harizma

25.10.2012. 09:10

Dobro jutro
Htela bi da pitam, dali u vashoj praksi ste sreli slucaj gde u slucaju kandidijaze pomazu gencijana violet i tablete na bazi luka? Ako te tablete (konkretno Garlik na Forever living) pomazu, koliko dugo je potrebno da se koriste? Dali te iste tablete bi pomogli i u slucaju HPV? Hvala puno.

25.10.2012. 19:55

Čuo sam za navedene preparate, koriste se kod kandide i hpv infekcije.
Trajanje terapije kroz 10-tak dana.

Nazad
1 ... 8 9 10 11 12 13 ... 62
Naprijed