Autor
|
Poruka
|
Sharona
|
06.11.2012. 17:10
Poštovani doktore,
prije par dana sam uočila neke simptome koji ukazuju na ovu gljivičnu infekciju (svrab, ali blag i ne čest, bjelkasti iscjedak bez posebnog mirisa, lagano crvenilo i možda blagu otečenost, peckanje pri mokrenju je bilo prisutno cca 2 dana, također umjereno). Danas sam kontaktirala doktoricu jer nisam u mogućnosti osobno otići pa mi je propisala samo Plimycol kremu. Nisam sigurna da je to dovoljno, zbog iscjetka mislim da je možda trebala i vaginalete.
Koje je vaše mišljenje, mogu li uz ovu kremu korstiti i neke vaginalete, primjerice Canesten ili neke druge koje se mogu dobiti bez recepta?
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
06.11.2012. 23:00
Poštovana uz kremu savjetuje i Canesten 3 vaginalete kroz tri večeri. Prije će nestati simptomi.
|
tajcishhh
|
09.11.2012. 14:40
Poštovani doktore,
imam pitanje vezano uz bijeli iscjedak koji mi se javlja skoro svaki put nakon spolnog odnosa sa deckom. Redovito posjecujem ginekologa i papa test mi je uredan jedino sto sam imala gljivice koje sam ljecila rojazol vaginaletima, decko takoder redovito ide na kontrole i sve je uredno no meni se svejedno nakon spolnog odnosa (dan-dva kasnije) javlja iscjedak i svrbez, mozete mi molim Vas reci sta bi mogao biti uzrok ili barem kakve pretrage napraviti da se nade rjesenje?!?!
|
|
09.11.2012. 18:40
Poštovana, savjetujem da napravite cervikalne briseve.
|
Sandra88
|
12.11.2012. 16:05
Poštovani,
Sklona sam candidi, dobila sam ju prije mjesec dana i tako zarazila i mokraćni mjehur. Candida se proširila do anusa. Oko njega se također pojavljuje crvenilo. U mjesec dana sam popila 4 diflucana, koristila rojazol vaginalete i s kremom se mažem svakodnevno 2 tjedna, ništa ne pomaže. Htjela sam vas pitat kolike su mogućnosti da mi se proširi na crijeva? Znam da nije vaše područje ali možda znate kako da je se riješim iz mjehura?
Hvala puno!!
|
|
12.11.2012. 22:35
Poštovana jeste li sigurna da se radi o kandidi?
Da napravite urin sa sedimentom i urinokulturu za početak.
Savjerujem uroantiseptike i probiotike na usta preventivno.
|
klementina
|
13.11.2012. 16:20
Poštovani doktore,prije par dana uocila sam simptome koji ukazuju na gljivičnu infekciju.Imam užasan svrbež spolovila,iscjedak je oskudan sirast i ima jak miris.Od čega se to najčešće pojavljuje.Kako se rješiti te infekcije?Moram li baš posjetit ginekologa?
Unaprijed hvala!
|
|
13.11.2012. 17:45
Poštovana, ako se radi o sirastom iscjetku vjerovatno se radi o gljivičnoj infekciji. Svaka promjena PH rodnice, uništenje normalne vaginalne flore, uzimanje antibiotika, spolni način prijenosa, poremećena razina šećera u krvi, anergija i iscrpljivanje organizma, pogoduju nastanku gljivične infekcije.
U slobodnoj prodaji u apotekama imate Canesten vaginalete koje koristite kroz tri večeri i kremu kojom se mažete izvana isto nekoliko dana.
Nakon toga savjetujem primjenu lokalnih probiotika za normalizaciju vaginalne flore( Vivag, Lactogyn, Linex lady itd)
|
ebelin
|
14.11.2012. 15:10
Poštovani,
ginekolog mi je prepisao Canesten 3 tablete, koje sam ja uredno stavljala 3 večeri za redom. Tijek ta 3 dana pojavljivao mi se suhi, bijeli iscjedak. 2 odnosno 3 dana nakon korištenja tableta, pojavio se roskasti iscjedak. Zanima me može li to bili posljedica Canestena ili možda jedne propuštene kontracepcijske pilule prije otprilike tjedan, tjedan i pol dana?
Unaprijed hvala!
|
emicaa7
|
14.11.2012. 15:40
Postovani,
zadnjih 11 mjeseci menstruacija mi je redovna dolazi svakog 8. do 10. dana u mjesecu i svaki put dan,dva imam bolove u donjem djelu trbuha, zivcana sam, samo jedem, izlaze mi akne i uzasno me bole noge i koljena, no ovaj put (znam da mi kasni samo 4 dana al to se nikako jos nije dogodilo) niti sam zivcana niti me ista boli, osim par akni na licu, osjecam se super i dobre sam volje. Inace ja i decko smo spolno aktivni ali bez ikakve zastite, on se uvijek makne 2,3 sekunde prije, zanima me jeli postoji i kolika je mogucnost trudnoce? Hvala vam
|
bubamaramala
|
14.11.2012. 19:15
Poštovani,
prije desetak dana sam bila kod ginekologa koji je ustanovio da imam gljivice. Dobila sam vaginalete Rojazol te ih počela koristiti 14 dana. Treći i četvrti dan sam imala spolne odnose bez obzira što sam koristila vaginalete. Rodnica mi je suha i danas sam primjetila kako imam čudan smeđe-crveni iscjedak. Menstruaciju trebam dobiti tek 23. pa sam se uplašila. Jel moguće da smo ju oštetili pri spolnom odnosu pošto je suha? Zanima me jel nije dobro imati odnose tijekom liječenja jer ne bi lijekovi bili učinkoviti?
Unaprijed hvala!
|
|
14.11.2012. 23:15
Poštovana ebelin, posljedica korištenja vaginaleta. Ne brinite.
|
|
Poštovana emica, svakako da postoji velika šansa za trudnoćom.
Napravite sutra test na trudnoću
|
|
Poštovana bubamaramala, zar vam liječnik nije savjetovao da tijekom terapije nije dobro da imate odnose? Roskasti iscjedak je posljedica ozljeda rodnice tijekom odnosa.
Uzimajte probiotik na usta.
|
|
17.11.2012. 18:40
Poštovani. Već 3 dana imam problem,svrbi me na ulazu u rodnicu i malo unutra odmah na početku,tjedan dana prije toga počelo je peckanje prilikom mokrenja zbog ešerihije koju već dugo imam,može li to biti povezano? Kupila sam si canesten 3 tablete i imala sam doma još malo kreme za mazati izvana,ali evo već 3 dan sam stavila vaginaletu i dalje me svrbi. Ne jako ali kad se obrisem papirom osjetim svrbez i kao da je nadrazena sluznica. Kako da to riješim? Da li je to candida ili nesto drugo?
|
|
17.11.2012. 22:40
Može biti povezano. Ako se ne smiri savjetujem da se javite na pregled te da se da drugačija terapija.
Važno je da liječite i e. coli.
|
|
22.11.2012. 20:10
Poštovani,evo bila sam kod ginekologice na pregledu,i dala mi je rojazol vaginalete i nakon toga arilin rapid 2 vaginalete,rekla je da je to antibiotik,pa ne znam da li cu dobiti gljivice od toga? Kaže da je moguce da mi se eserihija preselila u rodnicu pa ako mi ne bude bolje da ce raditi briseve na bakterije. I da,trebam dobiti menstruaciju uskoro, smijem li sve to ipak koristiti,ili da pričekam?
|
|
22.11.2012. 23:45
Poštovana, koristite preporučenu terapiju do menstruacije.
Nakon završene menstruacije nastavite terapiju dalje. Slažem se sa mišljenjem i terapijom vaše doktorice.
|
Ajnat
|
24.11.2012. 18:40
Poštovani doktore,
tijekom ove godine imala sam svakakvih uroloških i ginekoloških problema, zbog e.coli u urinu pila sam antibiotike 2 mj, nakon toga sam još imala 2 upale mjehura također liječene antibioticima i na kraju ureaplazmu zbog koje sam 3 tjedna opet pila antibiotike. Sve to je izliječeno, bila sam na cervikalnim brisevima na ureaplazmu, mikoplazmu, klamidiju, trihomonas i gardnerella vaginalis te anaerobi i ništa od toga nemam, također je uredan i birs uretre na ureaplazmu i mikoplazmu. Moj problem je taj da me gotovo uvijek peče i žari kod mokrenja, nekad više, nekad manje, ponekad jedva izdrživo i ne nestane nakon mokrenja, samo se ublaži, imam iscjedak i pomalo bolne odnose . Doktorica koja je radila briseve rekla je da vidi da ima candidu, stoga mi je dr. pripisao Itrac 3, 7 dana, 2 puta po dvije dnevno. Do sad sam ih popila 4 tablete i pečenje se pojačalo, je li moguće da je to neka nuspojava na tablete? Mislite li da bi uz te tablete bilo dobro koristiti i vaginalete i mast? Također, zanima me postoji li mogućnost da imam neku drugu bakteriju na koju me nisu testirali a da ima ovakve simptome (infektolog tvrdi da nema potreba radit briseve na neke druge bakt.)
Htjela bih napomenuti da imam stalnog partnera koji je zajedno sa mnom pio terapiju protiv ureaplazme i bio na birsevima na klamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu te anaerobe, sve je uredno.
Molim Vas za neki savjet
|
|
24.11.2012. 19:20
Poštovana, mislim da se može raditi o nekim drugim bakterijama; nor. Gardnereli ili čak možda najvjerovatnije Trichomonas vaginalis.
Za to postaje posebne podloge. Taj bris bih vam savjetovao ili nativni preparat pod mikroskopom gdje se taj bičaš može vidjeti.
Svakako koristiti i pribiotike lokalno i na usta duže vrijeme.
|